1. Päiväkodit
 2. Oulu
 3. Touhula Villiviikari

Touhula Villiviikari, Oulu

Saija Kivelä Päiväkodin johtaja

Liikuntapäiväkoti Touhula Villiviikari sijaitsee Talvikankaalla erinomaisten kulkuyhteyksien varrella. Päiväkotimme tarjoaa varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta.

Liikunta on osa päiväkotimme jokapäiväistä toimintaa, ja se lomittuu arjen puuhiin. Päiväkodin tilat on järjestetty liikkumisen sallivaksi. Pienimpien jumpat järjestämme päiväkodilla, ja isoimmat lapset käyvät jumppaamassa myös Talvikankaan koulun salissa sen ollessa vapaa. Osa henkilökunnastamme on suorittanut liikuntaleikkikoulun ohjaaja -kurssin, ja jokaisessa ryhmässä on ohjattu liikuntatuokio päivittäin.

Päiväkodissamme lapset saavat mahdollisuuden luoda oman tavan liikkua. Lapset keksivät mielellään omia tanssiesityksiä, jumppatuokioita ja temppuhetkiä. Lasten lempipuuhia ovat erilaiset hippaleikit, liikkarihuoneessa puuhastelu ja majojen rakentaminen. Pienimmät villiviikarit tykkäävät omista musiikkihetkistä ja temppuradoista, kun taas isommat rakastavat palikoilla rakentelua, kirjojen lukemista sekä tilojemme käyttämistä mahtaviin liikuntaleikkeihin.

Liikkumiseen hyödynnetään päiväkodin tilojen lisäksi aktiivisesti myös lähiympäristöä, ja ulkoilemme paljon säällä kuin säällä. Päiväkodissamme hyödynnetään ympärillä avautuvaa luontoa ja ulkoilureittejä. Käymme metsäretkellä kerran viikossa ja tutustumme lähileikkipuistoihin kävelyretkillä. Talvisin tutustumme myös alueen hiihtolatuihin ja luistelumahdollisuuksiin.

Kolmiryhmäisen, kodinomaisen päiväkotimme tilat ovat helposti muunneltavissa päivän toimintoihin. Esimerkiksi lepohuoneet ovat pääasiallisesti liikuntakäytössä. Monimuotoiselta pihaltamme löytyy asfalttialue, turvahiekka-alue ja pieni tekonurmikenttä, sekä lapsille kaikista mieluisin luonnontilassa oleva metsäalue.

Meille on tärkeää, että kaikki Villiviikarin kasvattajat tuntevat lapset ryhmärajojen yli. Teemme paljon ryhmien välistä yhteistyötä ja järjestämme yhteisiä koko talon tempauksia. Lisäksi lapset rakastavat hetkiä, kun kutsumme vanhemmatkin päiväkotiin esimerkiksi yhteisille aamukahveille. Päiväkodissamme on hyvä ryhmähenki sekä aikuisten että lasten kesken.

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Oulussa.

Touhula Villiviikari

Liikunta
Ma–pe klo 7–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Saija Kivelä Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Oulun kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat enimmillään

Kokopäivähoito: 310 €
Kokopäivähoito 15 pv / kk: 232,50 €
20 h / vko: 186 €

esikoululaisten täydentävä varhaiskasvatus: 194 €

 

 • Kokopäiväsopimus
 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 15 pv / kk

 • Tuntisopimus

  20 h / vko

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  Osapäivähoito
  Osapäivähoito 15 pv / kk

 • Sisaralennus

  50 % toisesta lapsesta

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Oulun kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Oulun kaupungin asiakasmaksuyksikköön.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • ReimaGO

  ReimaGO-aktiivisuussensori on kehitetty erityisesti lapsia varten. Lapsi ei tarvitse liikkumiseen ja leikkimiseen mukaansa muuta kuin sensorin, sillä kertynyt data synkronoidaan mobiililaitteen kanssa vasta liikunnan jälkeen. Sensori herää, kun lapsi alkaa liikkua ja se tallentaa vain liikkumisen tehon ja keston.

  ReimaGO-sovelluksesta nähdään liikunnasta saadun, sensoriin kertyneen energian määrä. Energian avulla lapsi pääsee etenemään sovelluksen pelimaailmoissa hauskoja palkintoja keräten.

  ReimaGO-aktiivisuussensorit tuovat lasten liikkumiseen digitaalisen ja pelillisen puolen, ja sensori auttaa myös vanhempia seuraamaan, miten Touhula-päiväkotien liikuntalupaus toteutuu.

   

 • Kide Science -oppien mukainen toiminta

  Kide Science -opit ovat pienten lasten tiedekasvatusta. Kide Science -tiedeoppien mukaisessa toiminnassa arjen ihmeellisiin ilmiöihin tutustutaan itse tutkien, kokeillen ja havainnoiden. Painotamme toiminnassa leikillistä oppimista, tarinoita ja draamaa.

  Toiminta perustuu Helsingin yliopistossa kehitettyyn Vartiaisen tiedekasvatusmalliin. Tiedekasvatus näkyy varhaiskasvatuksen kaikilla osa-alueilla perushoitotoimista ohjattuihin tiedetuokioihin. Lapset oppivat havainnoimaan ja tutkimaan luonnontieteiden ilmiöitä omassa ympäristössään ja niihin liittyvien käsitteiden käyttöä arjessa. Luonnontieteitä lähestytään lapsilähtöisesti leikillisen ja tutkivan pedagogiikan kautta.