1. Päiväkodit
 2. Nokia
 3. Touhula Touhukas

Touhula Touhukas, Nokia

Maria Paunu-Kylä Päiväkodin johtaja

Touhula Touhukas on pieni, kodikas ja lämminhenkinen päiväkoti, joka sijaitsee rauhallisella Koskenmäen alueella metsän reunustalla.

Kielipainotteisen päiväkotimme toiminnan lähtökohta on suomen kielessä. Teema toteutuu puhuttuna, kuultuna ja luettuna muun muassa päivittäisten satu- ja loruhetkien sekä laulujen kautta. Kielen kehitystä toteutetaan myös draamakasvatuksena esimerkiksi sormi- ja käsinukke-esityksillä. Myös musiikki sekä tunne- ja vuorovaikutustaidot ovat tärkeä osa päivittäistä toimintaamme.

Myös liikkuminen on meille tärkeää, ja liikunnallisuuteen kannustaminen onkin yksi tärkeimmistä toimintaperiaatteistamme. Liikuntahetket on suunniteltu jokaisen lapsen yksilöllisen kehityksen ympärille siten, että riemua ja haastetta riittää jatkuvasti kehityksen kasvaessa.

Päiväkotimme aidatulta pihalta löytyy muun muassa hiekkalaatikko, keinuja ja kiipeilytelineitä, joissa lapset pääsevät leikkimään ja liikkumaan. Sijaintimme metsän reunassa mahdollistaa metsän hyödyntämisen muun muassa metsäretkien parissa. Teemme retkiä myös muualla lähiympäristössämme. Vierailemme lähikirjaston satuhetkille, ja isommat lapset käyvät säännöllisesti retkillä myös kirjastoautolla.

Panostamme avoimen yhteistyösuhteen luomiseen vanhempien kanssa, sillä toimiva kasvatuskumppanuus on meille ensiarvoisen tärkeää lasten hyvinvoinnin ja kehityksen tukemisen kannalta.

Touhula Touhukas

Kieli
Ma–pe klo 6–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Maria Paunu-Kylä Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Nokian kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat korkeimmillaan samat kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa, ja ne ovat (per kk) enimmillään

Yli 140 h / kk: 288 €
86–139 h / kk: 230 €
0–85 h / kk: 144 €

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 140 h / kk
  86–139 h / kk
  0–85 h / kk

 • Sisaralennus

  50 % toisesta lapsesta, josta vielä 20 % kolmannesta lapsesta

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Palveluseteliä haetaan Nokian kaupungilta. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Nokian kaupungin Sivistyspalveluihin varhaiskasvatuksen toimistosihteerille. Lisätietoja voit kysyä Varhaiskasvatuksen palveluohjauksesta, puh. 044 906 1242.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • Moomin Language School -oppimissovellus

  Moomin Language School -sovelluksella lapset saavat tehdä päivittäin 5-15 minuutin verran kielenopetuksen ammattilaisten suunnittelemia, leikkisiä harjoituksia, jotka kehittävät kaikkia kielenoppimisen alueita. Sovelluksen jokainen yksityiskohta on tarkoin mietitty tukemaan oppimista.

  Opettajat voivat sovittaa joustavia leikkituokiosuunnitelmia oman ryhmän tarpeisiin. Moomin Language School -sovellus myös seuraa jokaisen lapsen oppimista reaaliaikaisissa raporteissa, joihin on pääsy sekä opettajalla että vanhemmilla.