1. Päiväkodit
 2. Nokia
 3. Touhula Touhukas

Touhula Touhukas, Nokia

Kaisa Clewer-Taskinen Päiväkodin johtaja

Touhula Touhukas on pieni, kodikas ja lämminhenkinen päiväkoti, joka sijaitsee rauhallisella Koskenmäen alueella metsän reunustalla. Hyödynnämme lähimetsää viikoittain niin retkikohteena kuin metsämuskarina. Tutkimme silmät ja korvat auki lähiympäristöä löytääksemme aina uusia seikkailuja. Touhula Touhukkaan toiminta päättyy 31.12.2021. Vapaita varhaiskasvatuspaikkoja voi tiedustella Nokian kaupungin varhaiskasvatuspalveluista.

Touhukkaan ovista astut suoraan sisään seikkailuun! Päiväkodin seikkailuteema näkyy arjessa mm. tutkimisena, ihmettelynä, liikkumisena ja vaihtuvina seikkailuteemoina. Millainen arki muodostuu avaruusteeman ympärille? Entä merirosvojen? Millaisia askarteluja syntyy mereneläimet-teemaan liittyen tai miltä näyttää satuhahmojumppa? Lasten mielenkiinnon kohteista kumpuavat teemat kestävät 1–3 kuukauden ajan, ja tällöin painopiste toiminnalla on aina teemaan liittyvä.

Kannustamme lapsia luovuuteen sekä itsensä ilmaisuun. Seikkailuteemaan sopivasti päivittäiset hetket ovat lasten näköisiä, emmekä aseta toiminnoille tiettyjä aika- tai vaatimusrajoituksia. Askarteluhuone on käytössä lähes päivittäin sekä ohjattuihin että vapaisiin luomistarkoituksiin.

Touhukkaassa lapset kokevat aitoa välittämistä ja syliä on aina saatavilla. Arkemme rakentuu lasten ehdoilla ja jokainen viikko sisältää retkiä lähiympäristöön, liikuntaa, musiikkia ja leikkiä. Pyrimme luomaan jokaiselle lapselle parhaat mahdolliset olosuhteet kasvaa ja haluamme, että jokainen tuntee meillä olonsa hyväksi sellaisena kuin on.

Panostamme vanhempien ja perheiden kanssa toimivaan vuorovaikutussuhteeseen. Meille on tärkeää vaihtaa lasten kuulumisia päivittäin ja näin antaa myös vanhemmille kokonaiskuva lapsen päivästä. Toimiva kasvatuskumppanuus on meille ensiarvoisen tärkeää lapsen hyvinvoinnin ja kehityksen tukemisen kannalta.

Touhula Touhukas

Seikkailu
Ma–pe klo 6–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Kaisa Clewer-Taskinen Päiväkodin johtaja
Ma–pe klo 13–15

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Nokian kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat korkeimmillaan samat kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa, ja ne ovat (per kk) enimmillään

Yli 140 h / kk: 288 €
86–139 h / kk: 230 €
0–85 h / kk: 144 €

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 140 h / kk
  86–139 h / kk
  0–85 h / kk

 • Sisaralennus

  50 % toisesta lapsesta, josta vielä 20 % kolmannesta lapsesta

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Palveluseteliä haetaan Nokian kaupungilta. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Nokian kaupungin Sivistyspalveluihin varhaiskasvatuksen toimistosihteerille. Lisätietoja voit kysyä Varhaiskasvatuksen palveluohjauksesta, puh. 044 906 1242.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • Moomin Language School -oppimissovellus

  Moomin Language School -sovelluksella lapset saavat tehdä päivittäin 5-15 minuutin verran kielenopetuksen ammattilaisten suunnittelemia, leikkisiä harjoituksia, jotka kehittävät kaikkia kielenoppimisen alueita. Sovelluksen jokainen yksityiskohta on tarkoin mietitty tukemaan oppimista.

  Opettajat voivat sovittaa joustavia leikkituokiosuunnitelmia oman ryhmän tarpeisiin. Moomin Language School -sovellus myös seuraa jokaisen lapsen oppimista reaaliaikaisissa raporteissa, joihin on pääsy sekä opettajalla että vanhemmilla.