1. Päiväkodit
 2. Nokia
 3. Touhula Nokia

Touhula Nokia, Nokia

Kaisa Clewer-Taskinen Päiväkodin johtaja

Touhula Nokian toiminta päättyy 31.7.2020. Voit tutustua Nokialla toimivan Touhula Touhukkaan toimintaan Touhukkaan omilla sivuilla.

Liikuntapäiväkoti Touhula Nokia sijaitsee Tervasuon alueella. Päiväkodin tilat ovat avarat ja mahdollistavat monipuolisen liikkumisen sisällä. Päiväkodin ympäristö on viihtyisä ja siellä on hyvin tilaa juosta ja touhuta.

Liikuntateemamme lisäksi päiväkotimme toiminnassa painottuu leikkiminen. Päiväkotipäivän aikana on koko ajan tarjolla jokin liikuntaleikki, johon lapsi voi osallistua. Henkilökuntamme vahvuus on liikuntapedagogiikassa. Meillä jokainen työntekijä lähtee vetämään lasten liikuntaleikkiä tai lähtee lasten omaan liikuntaleikkiin mukaan joka päivä.

Päiväkodissamme lasten osallisuus on tärkeässä roolissa pienryhmätoiminnan lisäksi. Meille on tärkeää, että lapset saavat vaikuttaa toimintaan. Pienten ryhmässä painotamme aitoon läheisyyteen ja sylin tarjoamiseen. Henkilökuntamme nauttii työstään lasten parissa ja meille uuden oppiminen tuo kaikille hyvän mielen.

Päiväkotimme lasten lempipuuhia ovat liikuntaleikkien lisäksi rakenteluleikit, vauhdikkaat autoleikit, piirtäminen sekä värittäminen sekä perinteiset lauta- ja palapelit. Mielikuvitusleikeissä nähdään jatkuvasti upeita leikkejä. Pienten leikeissä suuressa suosiossa on laulu- ja musiikkileikit, piirtäminen, autot sekä prinsessaleikit.

Päiväkotikäyttöön suunnitelluissa tiloissamme jokaisella ryhmällä on oma iso keskushuone. Keskushuoneiden lisäksi tiloista löytyy useita pienryhmätiloja, tilavat eteiset sekä kaksi salia, joissa pääsemme liikkumaan ja touhuamaan. Päiväkodin pihalla on iso tila pelata pelejä ja Angry Birds -keinut, joista lapset pitävät erityisesti. Pihassamme on sekä nurmikenttä että pienempi hiekkakenttä.

Päiväkotimme on keskellä hyviä ulkoilureittejä. Pääsemme helposti metsään ja puistoihin leikkimään ja oppimaan. Päiväkodissamme retkeillään kesäisin läheisellä laitumelle katselemaan lampaita. Läheisiin puistoihin ja metsään retkeillään läpi vuoden.

Päiväkodissamme järjestetään viikoittain talon yhteinen musiikkihetki sekä kuukausittain koko talon liikuntatuokio. Näiden lisäksi juhlimme monia kalenterivuoden juhlia.

Touhula Nokia

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Kaisa Clewer-Taskinen Päiväkodin johtaja
Ke–pe klo 12–14

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Nokian kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksu on palvelusetelin jälkeen korkeimmillaan 289 € / kk – sama kuin kunnallisessakin päivähoidossa.

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 140 h / kk
  86–139 h / kk
  0–85 h / kk

 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  86–139 h / kk
  0–85 h / kk

 • Sisaralennus

  50 % toisesta lapsesta, josta vielä 20 % kolmannesta lapsesta

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Palveluseteliä haetaan Nokian kaupungilta. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Nokian kaupungin Sivistyspalveluihin varhaiskasvatuksen toimistosihteerille. Lisätietoja voit kysyä Varhaiskasvatuksen palveluohjauksesta, puh. 044 906 1242.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • ReimaGO

  ReimaGO-aktiivisuussensori on kehitetty erityisesti lapsia varten. Lapsi ei tarvitse liikkumiseen ja leikkimiseen mukaansa muuta kuin sensorin, sillä kertynyt data synkronoidaan mobiililaitteen kanssa vasta liikunnan jälkeen. Sensori herää, kun lapsi alkaa liikkua ja se tallentaa vain liikkumisen tehon ja keston.

  ReimaGO-sovelluksesta nähdään liikunnasta saadun, sensoriin kertyneen energian määrä. Energian avulla lapsi pääsee etenemään sovelluksen pelimaailmoissa hauskoja palkintoja keräten.

  ReimaGO-aktiivisuussensorit tuovat lasten liikkumiseen digitaalisen ja pelillisen puolen, ja sensori auttaa myös vanhempia seuraamaan, miten Touhula-päiväkotien liikuntalupaus toteutuu.

   

 • Moomin Language School -oppimissovellus

  Moomin Language School -sovelluksella lapset saavat tehdä päivittäin 5-15 minuutin verran kielenopetuksen ammattilaisten suunnittelemia, leikkisiä harjoituksia, jotka kehittävät kaikkia kielenoppimisen alueita. Sovelluksen jokainen yksityiskohta on tarkoin mietitty tukemaan oppimista.

  Opettajat voivat sovittaa joustavia leikkituokiosuunnitelmia oman ryhmän tarpeisiin. Moomin Language School -sovellus myös seuraa jokaisen lapsen oppimista reaaliaikaisissa raporteissa, joihin on pääsy sekä opettajalla että vanhemmilla.