1. Päiväkodit
 2. Muurame
 3. Touhula Löytöretki

Touhula Löytöretki, Muurame

Samuli Liekkinen Päiväkodin johtaja

Touhula Löytöretken toiminta päättyy viimeistään keväällä 2021. Neuvottelemme parhaillaan Muuramen kunnan kanssa toiminnan ja työntekijöiden siirtymisestä kunnalle elo-syyskuun vaihteessa 2020. Voit myös tutustua Muuramessa toimivan Touhula Myrskylyhdyn toimintaan Myrskylyhdyn omilla sivuilla.

Kotirannassa sijaitsevassa päiväkoti Touhula Löytöretkessä seikkaillaan neljän lapsiryhmän voimin. Tarjoamme varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta.

Seikkailuteemaisen päiväkotimme toiminta on monipuolista: käymme luontoretkillä, liikumme paljon, opettelemme kädentaitoja ja myös musiikki on toiminnassamme usein läsnä. Ovelta perheet ottaa vastaan ihanat työntekijämme, joiden syli on avoinna päivän jokaisena hetkenä.

Touhula Löytöretkessä lapset kehittävät taitojaan retkillä, pienissä työtehtävissä, laulaen, leikkien ja lorutellen sekä juhlissa. Tutustumme Valloittajien, Seikkailijoiden ja Tutkijoiden kanssa lähiympäristöön, luontoon, yhteiskuntaan ja kulttuuriin. Myös arjen perushoito-, ruokailu- ja pukeutumistilanteet sekä ulkoilu ja lepo ovat tärkeä osa päiväämme. Arkipäivän toiminnoissa lapsi kertaa kokemuksiaan ja harjoittelee elämisen taitoja ja yhteispelin sääntöjä.

Vanhempien toiveesta harrastamme lähes päivittäin. Tarjoamme lapsille Moomin Language School -englannin opetusta, Kide Science -tiedekerhoa sekä temppu- ja tanssitunteja. Päiväkotimme sijaitsee metsän reunassa ja toisaalta hyvien kulkuyhteyksien varrella. Metsäretket ovat viikoittaista toimintaamme ja lasten suuressa suosiossa. Lapset saavatkin olla vaikuttamassa vanhempien ohella toiminnan sisältöön. Meillä raikaa musiikki, leipomukset tuoksuvat ja jumppaavat jalat tömistelevät ja vesiväripensselit viuhuvat.

Päiväkotimme tilat ovat avarat ja siistit, vuonna 2005 meitä varten rakennettu. Meiltä löytyy iso sali, jossa pääsemme liikkumaan. Hyvissä kuraeteisissä saamme kuivatettua ulkoiluvaatteet. Aidatulla pihallamme pääsemme liikkumaan monipuolisesti ja talvella saamme oman luistinradan pihaan. Talvisin pääsemme läheisen rannan jäälle hiihtämään ja luistelemaan, ja kesäisin uimaan.

Luottavaiset ja läheiset suhteet kodin ja päiväkodin henkilökunnan välillä ovat perusedellytyksenä luomaan ilmapiirin, jossa sekä vanhemmat että päiväkodin työntekijät voivat kasvattaa lasta johdonmukaisesti ja lapsen tarpeet huomioon ottaen. Päiväkotimme toiminnan suunnittelun lähtökohtana ovat lapsen yksilölliset vahvuudet ja tuen tarpeet sekä lapsiryhmän koostumus. Vanhempien ajatukset ja ideat toiminnan sisällöstä ja kodin ja päiväkodin välisestä yhteistyöstä ovat aina tervetulleita.

Touhula Löytöretki

Seikkailu
Ma–pe klo 7–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Samuli Liekkinen Päiväkodin johtaja
Arkisin klo 12:00-14:00
Laura Väänänen Varhaiskasvatuksen erityisopettaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Muuramen kunnan myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidontarve. Päiväkotimme asiakasmaksu on kokopäiväsopimuksella enimmillään 317 € / kk.

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 150 h / kk
  131–150 h / kk
  108–130 h / kk
  85–107 h / kk
  0–84 h / kk

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  85–107 h / kk
  0–84 h / kk

 • Sisaralennus

  50 % toisesta sisaruksesta

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissa on käytössä Muuramen kunnan palveluseteli, ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Muuramen varhaiskasvatussihteerille.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • ReimaGO

  ReimaGO-aktiivisuussensori on kehitetty erityisesti lapsia varten. Lapsi ei tarvitse liikkumiseen ja leikkimiseen mukaansa muuta kuin sensorin, sillä kertynyt data synkronoidaan mobiililaitteen kanssa vasta liikunnan jälkeen. Sensori herää, kun lapsi alkaa liikkua ja se tallentaa vain liikkumisen tehon ja keston.

  ReimaGO-sovelluksesta nähdään liikunnasta saadun, sensoriin kertyneen energian määrä. Energian avulla lapsi pääsee etenemään sovelluksen pelimaailmoissa hauskoja palkintoja keräten.

  ReimaGO-aktiivisuussensorit tuovat lasten liikkumiseen digitaalisen ja pelillisen puolen, ja sensori auttaa myös vanhempia seuraamaan, miten Touhula-päiväkotien liikuntalupaus toteutuu.

   

 • Kide Science -oppien mukainen toiminta

  Kide Science -opit ovat pienten lasten tiedekasvatusta. Kide Science -tiedeoppien mukaisessa toiminnassa arjen ihmeellisiin ilmiöihin tutustutaan itse tutkien, kokeillen ja havainnoiden. Painotamme toiminnassa leikillistä oppimista, tarinoita ja draamaa.

  Toiminta perustuu Helsingin yliopistossa kehitettyyn Vartiaisen tiedekasvatusmalliin. Tiedekasvatus näkyy varhaiskasvatuksen kaikilla osa-alueilla perushoitotoimista ohjattuihin tiedetuokioihin. Lapset oppivat havainnoimaan ja tutkimaan luonnontieteiden ilmiöitä omassa ympäristössään ja niihin liittyvien käsitteiden käyttöä arjessa. Luonnontieteitä lähestytään lapsilähtöisesti leikillisen ja tutkivan pedagogiikan kautta.

 • Moomin Language School -oppimissovellus

  Moomin Language School -sovelluksella lapset saavat tehdä päivittäin 5-15 minuutin verran kielenopetuksen ammattilaisten suunnittelemia, leikkisiä harjoituksia, jotka kehittävät kaikkia kielenoppimisen alueita. Sovelluksen jokainen yksityiskohta on tarkoin mietitty tukemaan oppimista.

  Opettajat voivat sovittaa joustavia leikkituokiosuunnitelmia oman ryhmän tarpeisiin. Moomin Language School -sovellus myös seuraa jokaisen lapsen oppimista reaaliaikaisissa raporteissa, joihin on pääsy sekä opettajalla että vanhemmilla.