1. Päiväkodit
 2. Muhos
 3. Touhula VauhtiVekara

Touhula VauhtiVekara, Muhos

Kaarina Parkkisenniemi Päiväkodin johtaja

Touhula VauhtiVekara on pieni ja kodinomainen päiväkoti Kuusikolla. Taideteemaisen päiväkotimme toiminnassa painottuvat ilmaisutaito ja kädentyöt. Tavoitteenamme on auttaa lasta ilmaisemaan itseään mm. kädentaitojen, teatterin, draaman sekä liikunnan keinoin oppimisen eri alueilla. Tarjoamme varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta.

Touhula VauhtiVekaran toiminta päättyy 31.7.2021. Varhaiskasvatuspaikkoihin liittyessä voitte olla yhteydessä Muhoksen kunnan varhaiskasvatuspalveluihin.

Toteutamme päivittäin musiikillista, kuvallista, sanallista sekä kehollista ilmaisua. Lapset saavat nauttia taiteen tekemisestä, sekä sen näkemisestä ja kokemisesta. Ympäristössä paljon lasten omia tuotoksia esillä.

Toiminta Touhula VauhtiVekarassa on lapsilähtöistä, huomioiden lasten kiinnostuksen kohteet. Meillä leikitään, liikutaan, tanssitaan, musisoidaan, lauletaan, sadutellaan ja askarrellaan päivittäin. Pieninä ryhminä järjestetyssä toiminnassa on usein teatteriesityksiä, pöytäteatteria ja muuta draamaa sekä erilaisia kädentaitoja, kuten askartelua, huovutusta tai piirtelyä. Varhaiskasvattajistamme löytyy useita valtavan taitavia kädentöiden osaajia. Lapset pääsevät myös musisoimaan viikoittaisissa muskarituokioissa.

Päiväkotimme on kodikas, iloisen keltainen talo aivan Muhoksen keskustan tuntumassa. Hyvin toimivat tilamme ovat suunniteltu päiväkotikäyttöön, mikä mahdollistaa monenlaiset leikit ja puuhat. Yhteisten tilojen lisäksi meillä on hyvin jakotiloja pienryhmätoimintaa varten.

Pihallamme on paljon hiekka-aluetta, jossa lapset voivat toteuttaa luovia leikkejään. Pihalla on myös leikkimökki sekä makkaranpaistopaikka. Päiväkodin aidattu piha-alue antaa lapsille turvalliset puitteet leikkiä ja touhuta, sekä luoda ja ylläpitää ystävyyssuhteita. Lähiympäristössä on liikenne- sekä leikkipuisto, joka antaa meille mahdollisuudet mäenlaskuun ja hiihtämiseen talvisin. Muina vuodenaikoinakin puistot ovat mieluisia retkikohteita. Läheisessä metsässä käymme myös tutkimassa luonnon ihmeitä. Isoimpien lasten kanssa pääsemme retkeilemään myös Tähtiareenan saliin jumpalle.

Tutuksi on tullut myös lähistöllä sijaitseva kulttuurikeskus Koivu ja Tähti, joka on meille tuttu paikka kirjastokäynneiltä, taidenäyttelyistä sekä monista kokemistamme juhlista ja esityksistä. Lasten itsenäistä ja luovaa leikkiä tuetaan ja sille annetaan aikaa. Roolivaatteet, kotileikkihuone sekä kampaamo- ja lääkärileikkivälineet ovatkin meillä ahkerassa käytössä. Kirjastoauto vierailee päiväkodillamme joka toinen viikko.

Vanhempien palautteita päiväkodista

”Kiitoksia huolenpidosta. Henkilökunta on ystävällistä ja asiansa osaavia ammattilaisia.”

”Parasta on ihanat varhaiskasvatuksen ammattilaiset! Lapseni otetaan aina niin lämmöllä vastaan.”

”Ihanat hoitajat. Ottavat lapset huomioon yksilöllisesti. Hyvillä mielin lapset tuon hoitoon.”

Touhula VauhtiVekara

Taide
Ma–pe klo 7–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Kaarina Parkkisenniemi Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuksen hinta muodostuu yksityisen hoidon tuesta, yksityisen hoidon tuen kuntalisästä sekä vanhempien maksamasta asiakasmaksusta. Tulosidonnainen yksityisen hoidon tuen hoitolisä vähentää asiakasmaksun määrää. Päiväkotimme asiakasmaksut (per kk) ovat enimmillään

Kokopäivähoito: 314 €
Kokopäivähoito 15 pv / kk: 235,50 €
Kokopäivähoito 12 pv / kk: 219,80 €
20 h / vko: 188,40 €

Esiopetuksen täydentävä varhaiskasvatus: 188,40 €

 • Kokopäiväsopimus
 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 15 pv / kk
  Kokopäivähoito 12 pv / kk

 • Tuntisopimus

  20 h / vko

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  Osapäivähoito
  Osapäivähoito 15 pv / kk
  Osapäivähoito 12 pv / kk

 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Yksityisen hoidon tukea haetaan Kelalta. Lisätietoja voit kysyä päiväkodin johtajalta.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • Moomin Language School -oppimissovellus

  Moomin Language School -sovelluksella lapset saavat tehdä päivittäin 5-15 minuutin verran kielenopetuksen ammattilaisten suunnittelemia, leikkisiä harjoituksia, jotka kehittävät kaikkia kielenoppimisen alueita. Sovelluksen jokainen yksityiskohta on tarkoin mietitty tukemaan oppimista.

  Opettajat voivat sovittaa joustavia leikkituokiosuunnitelmia oman ryhmän tarpeisiin. Moomin Language School -sovellus myös seuraa jokaisen lapsen oppimista reaaliaikaisissa raporteissa, joihin on pääsy sekä opettajalla että vanhemmilla.