1. Päiväkodit
 2. Lohja
 3. Touhula Neitsytlinna

Touhula Neitsytlinna, Lohja

Johanna Anttila Päiväkodin johtaja

Montessoripäiväkoti Touhula Neitsytlinna sijaitsee aivan Lohjan keskustan tuntumassa. Päiväkotimme lähiympäristöstä löytyy hyvät ulkoilu- ja retkeilymaastot harjuineen ja metsineen, sekä Lohjanjärvi. Tarjoamme varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta.

Montessoripedagogiikan mukainen tehtävämme on luoda lapsille mahdollisimman esteettinen, innostava, mielenkiintoinen ja lapsen omatoimisuutta tukeva ympäristö. Lapsi saa toimia, tutkia ja kokea oppimisen sekä onnistumisen tunteita. Toimintaympäristö vastaa lapsen kehityskausia, ja lapsella on rauha edetä omaa tahtiaan. Tuemme lapsen kiinnostusta ja halua oppia leikkien ja työskennellen. Aikuisen tehtävä on olla läsnä, havainnoida lasta, ja ohjata sekä tukea lapsen kehitystä sopivalla tavalla. Lasta rohkaistaan ajattelemaan ja esittämään kysymyksiä, tutkimaan ja kokeilemaan. Aikuisen rohkaiseva, kunnioittava, lämmin ja johdonmukainen työskentelytapa luo lapselle turvallisen arjen.

Toteutamme montessorikasvatusta varhaiskasvatuksen valtakunnalliset tavoitteet huomioiden. Päiväkodissamme jokainen lapsi on arvokas, ja lasta kunnioitetaan yksilönä yksilölliset tarpeet huomioiden. Turvallinen, rauhallinen ja kiireetön ympäristö luo hyvän pohjan lapsen kasvulle ja kehitykselle.

Montessoripäiväkotien tunnuslause on: ”Auta minua tekemään itse”. Pedagogian luojan, tohtori Maria Montessorin tutkimusten tuloksena on luotu oma välineistönsä tukemaan tätä lausetta. Välineet ovat konkreettisia ja suurin osa itsestään korjaavia. Montessoripedagogiikka auttaa lasta löytämään ongelmia ratkottavakseen. Omassa tahdissa kehittyminen lisää lasten itseluottamusta ja itsenäisyyttä. Montessorivälineet ja -tehtävät jaotellaan arkipuuhiin, aistimateriaaleihin, kielellisiin-, matemaattisiin- sekä kulttuurisiin välineisiin.

Tutustu myös toiseen Touhulan päiväkotiin Lohjalla.

Touhula Neitsytlinna

Taide
Ma–pe klo 7–17

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Johanna Anttila Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Päiväkodissa on käytössä Lohjan kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu, tai vaihtoehtoisesti yksityisen hoidon tuki.

 • Kokopäiväsopimus
 • Osapäivähoito
 • Tuntisopimus

  20 h / vko

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  Yli 84 h / kk (yli 20 h / vko)
  63–84 h / kk (15–20 h / vko)
  42–63 h / kk (10–15 h / vko)
  Alle 42 h / kk (alle 10 h / vko)

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Palveluseteliä haetaan kaupungin eAsioinnin kautta. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan kaupungin Varhaiskasvatuksen laskutukseen. Yksityisen hoidon tukea haetaan suoraan Kelalta. Lisätietoja voit kysyä päiväkodin johtajalta.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.