1. Päiväkodit
 2. Liminka
 3. Touhula VekaraKulma

Touhula VekaraKulma, Liminka

Johanna Oikarinen Päiväkodin johtaja

Touhula VekaraKulman toiminta päättyy 31.7.2020. Varhaiskasvatuspaikkojen osalta olettehan yhteydessä Limingan kunnan varhaiskasvatuspalveluihin.

Touhula VekaraKulma on kodikas päiväkoti keltaisessa puutalossa, keskellä Tupoksen taajamaa. Luonnonläheisessä maisemassa sijaitsevan päiväkodin tilat ovat päiväkotikäyttöön suunnitellut, joten ne ovat viihtyisät ja toimivat.

Taideteemaisessa päiväkodissamme satsataan osaamiseen, kädentaitoihin, itsensä ilmaisemiseen ja esiintymisen iloon. Kulttuuria tutkitaan ja toteutetaan lasten kanssa eri keinoin: lukemalla, laulamalla ja tekemällä omia pienoiselokuvia. Päiväkodin toiminnassa varhaiskasvatuksen eri oppimisalueet limittyvät niin, että liitämme luovaa ilmaisua niin liikkumiseen, musiikkiin kuin muuhunkin taideilmaisuun.

Laulamme ja musisoimme paljon, sekä tutustutamme lapsia monipuolisesti myös muuhun taiteelliseen ilmaisuun. Kädentaidoissa monet tekniikat ja materiaalit tulevat tutuiksi. Opimme arvostamaan niin omaa kuin toisen tekemää. Toiminta tapahtuu pääsääntöisesti pienryhmissä lasten ikä ja kehitystaso huomioiden. Kerran kuukaudessa on talon yhteinen muskari, jossa lapsiryhmät vuoron perään pääsevät näyttämään oppimaansa.

Päiväkotimme piha on meille ylpeydenaihe. Aidatulta pihalta löytyy nurmi- ja hiekka-alueet, kasvimaa, marjapensaita ja omenapuita, joista saadaan satoa leivontaa varten. Voimme tehdä eväsretkiä pihan grillikodassa ja paistaa siellä muurinpohjalettuja tai tikkupullaa. Iso piha mahdollistaa lukuisat muutkin puuhat. Vuodenajasta riippuen pelataan jalkapalloa tai mailapelejä, rullalautaillaan, viiletetään potkupyörillä tai hiihdetään ja luistellaan. Joka talvi rakennetaan jäästä ja lumesta jäätalo, joka onnistuessaan onkin fantastinen elämys.

VekaraKulman sijainti on ihanteellinen seikkailumetsän ja kylän urheilualueen välissä. Retket ja tapahtumat kuuluvat vuoden kiertoon ja juhliimme kokoontuvatkin kaikki, mukaan lukien mummot ja vaarit. Ei liene salaisuus sekään, mistä jo perinteisesti löytyy Tupoksen ehkä innostunein tiernaryhmä.

Touhula VekaraKulma

Taide
Ma–pe klo 7–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Johanna Oikarinen Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Päiväkodissamme on käytössä Limingan kunnan palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat enimmillään

Kokopäivähoito: 309 €
Kokopäivähoito 15 pv / kk: 231,75 €
20 h / vko: 185,40 €

 • Kokopäiväsopimus
 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 15 pv / kk

 • Tuntisopimus

  20 h / vko

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  Osapäivähoito
  Osapäivähoito 15 pv / kk

 • Sisaralennus

Hae päivähoitopaikkaa

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme päivähoitopaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa päivähoitopaikan heti.

Palveluseteliä haetaan kunnalta ja perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Limingan kunnan varhaiskasvatuspalveluihin.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • ReimaGO

  ReimaGO-aktiivisuussensori on kehitetty erityisesti lapsia varten. Lapsi ei tarvitse liikkumiseen ja leikkimiseen mukaansa muuta kuin sensorin, sillä kertynyt data synkronoidaan mobiililaitteen kanssa vasta liikunnan jälkeen. Sensori herää, kun lapsi alkaa liikkua ja se tallentaa vain liikkumisen tehon ja keston.

  ReimaGO-sovelluksesta nähdään liikunnasta saadun, sensoriin kertyneen energian määrä. Energian avulla lapsi pääsee etenemään sovelluksen pelimaailmoissa hauskoja palkintoja keräten.

  ReimaGO-aktiivisuussensorit tuovat lasten liikkumiseen digitaalisen ja pelillisen puolen, ja sensori auttaa myös vanhempia seuraamaan, miten Touhula-päiväkotien liikuntalupaus toteutuu.