1. Päiväkodit
 2. Liminka
 3. Touhula Merimasto

Touhula Merimasto, Liminka

Saara Yli Päiväkodin johtaja

Taidepäiväkoti Touhula Merimasto sijaitsee Härmänhaan alueella. Päiväkodin tilat tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden vauhdikkaisiin seikkailuihin. Tarjoamme varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta.

Tutkimme maailmaa kokonaisvaltaisesti kokemalla. Monipuoliset taiteilutarvikkeet ovat aina lasten saatavilla ja käytettävissä. Toteutamme taiteita mielikuvituksellisesti ja monipuolisilla menetelmillä, kuten makaronimaalauksella, musiikkisatuseikkailuilla, värikylvyillä ja lumimaalauksella.

Laulamme ja liikumme paljon arjessa tavallisten toimintatuokioiden lisäksi. Hyödynnämme lähimaastoa seikkailuun ja retkeilyyn niin isojen kuin pientenkin kanssa. Suuri seikkailu ei lähde puitteista vaan mielestä. Lastemme lempipuuhia ovat erilaiset liikunnalliset seikkailuradat, hankisähly, aarteenetsintä, vaihtelevat laululeikit ja tutkimusmatkat päiväkodin lähiympäristössä. Päiväkodissamme retkeillään läheisissä metsissä ja korkeimmilla lumivuorilla. Käymme lasten kanssa myös lähellä sijaitsevissa kirjastossa, urheilukentillä ja leikkipuistoissa.

Päiväkotimme vuonna 2017 valmistuneet uudet tilat ovat nykyaikaiset, ja ne kannustavat lapsia liikkumaan ja leikkimään monipuolisesti. Aidatulta pihaltamme löytyy perinteisten pihaleikkivälineiden lisäksi pelikenttä ja pikkupiha pienten porukoiden leikkeihin sekä temppuratoihin.

Päiväkodin säännöllisiä tapahtumia ovat vanhempainkahvit, ja koko päiväkodin yhteiset juhlat seurailevat kalenterivuoden tapahtumia. Erityistä päiväkodissamme on pienen talon lämmin tunnelma ja yhteisöllisyys.

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Limingassa.

Touhula Merimasto

Taide
Ma–pe klo 7–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Saara Yli Päiväkodin johtaja
Arkisin klo 12:00-14:00

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

 • Kokopäiväsopimus
 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 15 pv / kk

 • Tuntisopimus

  20 h / vko

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  Osapäivähoito
  Osapäivähoito 15 pv / kk

 • Sisaralennus

Hae päivähoitopaikkaa

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme päivähoitopaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa päivähoitopaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Limingan kunnan palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Limingan kunnan varhaiskasvatuspalveluihin.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • ReimaGO

  ReimaGO-aktiivisuussensori on kehitetty erityisesti lapsia varten. Lapsi ei tarvitse liikkumiseen ja leikkimiseen mukaansa muuta kuin sensorin, sillä kertynyt data synkronoidaan mobiililaitteen kanssa vasta liikunnan jälkeen. Sensori herää, kun lapsi alkaa liikkua ja se tallentaa vain liikkumisen tehon ja keston.

  ReimaGO-sovelluksesta nähdään liikunnasta saadun, sensoriin kertyneen energian määrä. Energian avulla lapsi pääsee etenemään sovelluksen pelimaailmoissa hauskoja palkintoja keräten.

  ReimaGO-aktiivisuussensorit tuovat lasten liikkumiseen digitaalisen ja pelillisen puolen, ja sensori auttaa myös vanhempia seuraamaan, miten Touhula-päiväkotien liikuntalupaus toteutuu.