1. Päiväkodit
 2. Liminka
 3. Touhula Merimasto

Touhula Merimasto, Liminka

Saara Yli Päiväkodin johtaja

Touhula Merimaston toiminta päättyy 31.7.2020. Varhaiskasvatuspaikkojen osalta olettehan yhteydessä Limingan kunnan varhaiskasvatuspalveluihin.

Taideteemainen päiväkoti Touhula Merimasto sijaitsee Härmänhaan alueella, aivan Limingan keskustan ja koulukeskuksen tuntumassa. Kolmeryhmäisessä, pienessä ja kodinomaisessa päiväkodissa työntekijät huolehtivat lapsista yhdessä yli ryhmärajojen. Sisarukset saavat päivän aika halutessaan mahdollisuuden leikkiä yhdessä sisällä ja ulkona. Myös muut lapset pääsevät aina mahdollisuuksien mukaan leikkimään naapuriryhmään. Sekä tilat että aikuiset tulevat tutuiksi, ja lapsen kasvaessa siirtyminen isompien ryhmään on helpompaa.

Musiikkia, kuvataiteita, kirjallisuutta, draamaa ja luovuutta: näitä kaikkia painotamme taideteemaisessa päiväkodissamme. Johdattelemme lapsia monimuotoiseen itseilmaisuun ja taiteelliseen kokemiseen koko päiväkotipäivän ajan niin pienryhmätoiminnan kuin leikkienkin aikana. Monipuoliset taiteilutarvikkeet ovat aina lasten saatavilla ja käytettävissä.

Päiväkotimme lapset pääsevät tutustumaan myös tieteen maailmaan, sillä päiväkodissamme toteutetaan Kide Science -tuokioita. Kannustamme lapsia liikkumaan mahdollisimman paljon päiväkotipäivän aikana, sillä liikkuminen on lapsille ominainen tapa toimia. Yli 5-vuotiaiden liikunnallista aktiivisuutta seuraamme Reima Go -sovelluksen avulla. Sovellus motivoi lapsia liikkumaan päivän aikana ja välittää myös vanhemmille tietoa lapsen päivittäisestä aktiivisuudesta.

Päiväkodista on lyhyt matka ympäröiviin leikkipuistoihin, lähimetsiin, kirjastoon ja liikuntapaikoille. Retkeilemme lapsiryhmien kanssa ympäristössä viikoittain, jolloin muun muassa kiipeämme korkeimmille lumivuorille ja nautimme metsämuskareista.

Päiväkotimme on valmistunut vuonna 2017. Uudet nykyaikaiset tilat tarjoavat meille mahtavat mahdollisuudet monipuoliseen toimintaan. Päiväkodin pihalta löytyy perinteisten leikkivälineiden lisäksi oma nuotiopaikka eväsretkiä varten.

Järjestämme koko päiväkodin yhteistä toimintaa teemapäivien merkeissä. Tarjoamme kuukausittain vanhempainkahvit, jolloin kutsumme vanhemmat touhuamaan yhdessä lasten kanssa ja hörppäämään kupin kuumaa aamulla ennen töihin lähtöä tai iltapäivällä lapsia hakiessa.

 

Touhula Merimasto

Taide
Ma–pe klo 7–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Saara Yli Päiväkodin johtaja
Arkisin klo 12:00-14:00

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

 • Kokopäiväsopimus
 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 15 pv / kk

 • Tuntisopimus

  20 h / vko

 • Sisaralennus

Hae päivähoitopaikkaa

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme päivähoitopaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa päivähoitopaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Limingan kunnan palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Limingan kunnan varhaiskasvatuspalveluihin.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • ReimaGO

  ReimaGO-aktiivisuussensori on kehitetty erityisesti lapsia varten. Lapsi ei tarvitse liikkumiseen ja leikkimiseen mukaansa muuta kuin sensorin, sillä kertynyt data synkronoidaan mobiililaitteen kanssa vasta liikunnan jälkeen. Sensori herää, kun lapsi alkaa liikkua ja se tallentaa vain liikkumisen tehon ja keston.

  ReimaGO-sovelluksesta nähdään liikunnasta saadun, sensoriin kertyneen energian määrä. Energian avulla lapsi pääsee etenemään sovelluksen pelimaailmoissa hauskoja palkintoja keräten.

  ReimaGO-aktiivisuussensorit tuovat lasten liikkumiseen digitaalisen ja pelillisen puolen, ja sensori auttaa myös vanhempia seuraamaan, miten Touhula-päiväkotien liikuntalupaus toteutuu.

   

 • Kide Science -oppien mukainen toiminta

  Kide Science -opit ovat pienten lasten tiedekasvatusta. Kide Science -tiedeoppien mukaisessa toiminnassa arjen ihmeellisiin ilmiöihin tutustutaan itse tutkien, kokeillen ja havainnoiden. Painotamme toiminnassa leikillistä oppimista, tarinoita ja draamaa.

  Toiminta perustuu Helsingin yliopistossa kehitettyyn Vartiaisen tiedekasvatusmalliin. Tiedekasvatus näkyy varhaiskasvatuksen kaikilla osa-alueilla perushoitotoimista ohjattuihin tiedetuokioihin. Lapset oppivat havainnoimaan ja tutkimaan luonnontieteiden ilmiöitä omassa ympäristössään ja niihin liittyvien käsitteiden käyttöä arjessa. Luonnontieteitä lähestytään lapsilähtöisesti leikillisen ja tutkivan pedagogiikan kautta.