1. Päiväkodit
 2. Liminka
 3. Touhula JekkuVekara

Touhula JekkuVekara, Liminka

Saara Yli Päiväkodin johtaja

Touhula JekkuVekaran toiminta päättyy 31.7.2020. Varhaiskasvatuspaikkojen osalta olettehan yhteydessä Limingan kunnan varhaiskasvatuspalveluihin.

Seikkailuteemainen päiväkoti Touhula JekkuVekara sijaitsee Limingan Pappilanpellossa. Päiväkodin viihtyisät, kodinomaiset tilat toimivat loistavana lähtökohtana päiväkodin toiminnalle. Päiväkodin pienuuden ansiosta talon lapset ja aikuiset tuntevat toisensa hyvin. Tarjoamme varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta.

Teemamme mukaisesti tutkimme lasten ja aikuisten kesken ympäröivää maailmaa kaikilla aisteilla. Matkaamme mielikuvituksen siivin satuseikkailuihin, musiikkimatkoille, temppuradoille ja taiteellisen kokemisen poluille. Perinteisempään seikkailuun ja ympäristökasvatukseen lähiympäristö luo oivalliset puitteet.

Päiväkodilla on suuri piha peleihin, leikkeihin ja erilaisiin mielikuvitusmatkoihin. Pihaleikkivälineiden lisäksi pihaltamme löytyy on leikkimökki ja laavu nuotiopaikkoineen, joka onkin ahkerassa käytössä. Isolle pihalle mahtuu koko päiväkodin porukka ja se innostaa lapsia liikkumaan. Pihalla kasvaa myös omenapuita, marjapensaita ja oma kasvimaa, joiden hoitoa voimme yhdessä harjoitella. Koko talon yhteiset tapahtumat kuuluvat säännöllisesti ohjelmaamme. Muun muassa pihaleikkipäivät edistävät mukavasti lasten ryhmien välistä vuorovaikutusta.

Retkeilemme säännöllisesti läheisessä metsässä, Lehmilaavulla sekä leikkipuistoissa. Luontoretkillä lapset pääsevät tutustumaan luontoon, sen eläimiin ja kasveihin leikin kautta. Eväiden nauttiminen raikkaassa ulkoilmassa luo retkitunnelmaa. Limingan keskusta on lähellä päiväkotiamme, lyhyiden ja turvallisten kävelymatkojen päässä. Vanhan Limingan museoalue ja kirjasto ovat mukavia retkipaikkoja pienelle tai isommallekin ryhmälle.

JekkuVekara toimii päiväkotikäyttöön rakennetussa paritalossa. Sisätiloissa on panostettu kodinomaiseen ja lämpimään tunnelmaan. Useat pienet leikkihuoneet mahdollistavat hyvän leikkirauhan ja pitkäkestoisen leikin lapsille. Osa henkilökunnasta on suorittanut Metsämörri- sekä Luonnossa kotonaan -koulutuksen, ja näitä oppeja on jaettu koko henkilökunnalle. Ympäristöasiat huomioidaan päiväkodissa esimerkiksi jätteen minimoimisena ja kierrättämisenä.

Kasvatustyötä teemme yhdessä lasten vanhempien kanssa. Lasta koskevien havaintojen ja kuulumisten vaihto avoimesti ja luottamuksellisesti vanhempien kanssa päivittäin on meille tärkeää.

Touhula JekkuVekara

Seikkailu
Ma–pe klo 7–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Saara Yli Päiväkodin johtaja
Arkisin klo 12:00-14:00

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

 • Kokopäiväsopimus
 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 15 pv / kk

 • Tuntisopimus

  20 h / vko

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  Osapäivähoito
  Osapäivähoito 15 pv / kk

 • Sisaralennus

Hae päivähoitopaikkaa

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme päivähoitopaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa päivähoitopaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Limingan kunnan palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Limingan kunnan varhaiskasvatuspalveluihin.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • ReimaGO

  ReimaGO-aktiivisuussensori on kehitetty erityisesti lapsia varten. Lapsi ei tarvitse liikkumiseen ja leikkimiseen mukaansa muuta kuin sensorin, sillä kertynyt data synkronoidaan mobiililaitteen kanssa vasta liikunnan jälkeen. Sensori herää, kun lapsi alkaa liikkua ja se tallentaa vain liikkumisen tehon ja keston.

  ReimaGO-sovelluksesta nähdään liikunnasta saadun, sensoriin kertyneen energian määrä. Energian avulla lapsi pääsee etenemään sovelluksen pelimaailmoissa hauskoja palkintoja keräten.

  ReimaGO-aktiivisuussensorit tuovat lasten liikkumiseen digitaalisen ja pelillisen puolen, ja sensori auttaa myös vanhempia seuraamaan, miten Touhula-päiväkotien liikuntalupaus toteutuu.

   

 • Kide Science -oppien mukainen toiminta

  Kide Science -opit ovat pienten lasten tiedekasvatusta. Kide Science -tiedeoppien mukaisessa toiminnassa arjen ihmeellisiin ilmiöihin tutustutaan itse tutkien, kokeillen ja havainnoiden. Painotamme toiminnassa leikillistä oppimista, tarinoita ja draamaa.

  Toiminta perustuu Helsingin yliopistossa kehitettyyn Vartiaisen tiedekasvatusmalliin. Tiedekasvatus näkyy varhaiskasvatuksen kaikilla osa-alueilla perushoitotoimista ohjattuihin tiedetuokioihin. Lapset oppivat havainnoimaan ja tutkimaan luonnontieteiden ilmiöitä omassa ympäristössään ja niihin liittyvien käsitteiden käyttöä arjessa. Luonnontieteitä lähestytään lapsilähtöisesti leikillisen ja tutkivan pedagogiikan kautta.