1. Päiväkodit
 2. Laukaa
 3. Touhula Merikarhu

Touhula Merikarhu, Laukaa

Samuli Liekkinen Päiväkodin johtaja

Touhula Merikarhun murina kantautuu yli koko Laukaan Leppäveden. Seikkailupäiväkotimme korkealta mäeltä on tähystelty horisonttia jo vuodesta 2007. Päiväkotimme tarjoaa varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta.

Elämä on yhtä seikkailua ja se näkyy tavassa, jolla asennoidumme ja suhtaudumme asioihin. Tutkimme ja ihmettelemme yhdessä ihan kaikkea! Silloin tällöin saatamme tempaista ruokailut ulos tai nukkua päiväunet puolijoukkueteltassa. Arjen erityiset päivät ja projektit ovat seikkailunomaisia.

Ulkoilemme päivittäin säällä kuin säällä – pienet tuiskut tai tuulet eivät meitä pelota. Seikkailumielen lisäksi ei tarvita kuin sään- ja seikkailunkestävät ulkotamineet, ja seikkailu voi alkaa! Mielikuvitusseikkailut tarvitsevat alkaakseen vain ripauksen heittäytymistä ja ne tarjoavat mahdollisuuksia monien tärkeiden taitojen oppimiseen.

Retkeilemme vähintään kerran viikossa. Lastemme mielipaikkoja ovat läheinen metsä ja siellä sijaitseva laavu, jonne johtaa talvella latu. Käymme säännöllisesti myös lähipuistoissa liikkumassa. Isommat lapset vierailevat myös koulun vieressä sijaitsevalla liikuntahallilla.

Merikarhussa on seikkailupaikkoja 1–6-vuotiaille aarteille. Kaikista pienimmät seikkailijat muodostavat Kultahippujen ryhmän. Kultahippujen lisäksi Merikarhussa seikkailevat Kristallit, Safiirit ja Rubiinit. Timanttien esiopetusryhmän toteutuminen selviää aina edellisenä keväänä saapuneiden esiopetushakemusten määrän perusteella.

Kodinomaisen, päiväkotikäyttöön rakennetun talomme arkea pyörittää seitsemän urhean päällystöläisen henkilöstö, joka kohtaa lapset sekä vanhemmat lämmöllä ja ammattitaitoisesti. Avoin ja välitön vuorovaikutus on perusta tiiviille yhteiselolle, jota Merikarhussa saamme elää lasten ja perheiden kanssa. Suhteet lapsiin ovat hyvin läheisiä ja lisäksi selkeät arkirutiinit sekä yhteisesti sovitut pelisäännöt tuovat ennakoitavuutta ja turvallisuutta arkeemme.

Voit tutustua päiväkotimme touhuihin myös Instagramissa.

Tutustu myös toiseen Touhulan päiväkotiin Laukaassa.

Touhula Merikarhu

Seikkailu
Ma–pe klo 7–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Samuli Liekkinen Päiväkodin johtaja
Ma–pe klo 12–14

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Laukaan kunnan myöntämästä palvelurahan omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Kokoaikainen varhaiskasvatus,
kokopäivähoito: 30–325 € / kk
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
kokopäivähoito 15 pv / kk: 30–251 € / kk
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
kokopäivähoito 10 pv / kk: 30–178 € / kk

• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
osapäivähoito: 30–207 € / kk
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
osapäivähoito 15 pv / kk: 30–163 € / kk
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
osapäivähoito 10 pv / kk: 30–119 € / kk

 • Kokopäiväsopimus
 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 15 pv / kk
  Kokopäivähoito 10 pv / kk

 • Osapäivähoito
 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  Osapäivähoito
  Osapäivähoito 15 pv / kk
  Osapäivähoito 10 pv / kk

Hae päivähoitopaikkaa

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme päivähoitopaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Hae varhaiskasvatuspaikkaa ensin kunnan hakemuksella.
 2. Kunnan myönnettyä varhaiskasvatuspaikan, täytä Touhulan hakemus / hakemukset. Muistathan, että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 3. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa päivähoitopaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Laukaan kunnan palveluraha. Varhaiskasvatuksen hinta koostuu koostuu tulojen mukaan määräytyvästä kunnan palvelurahan omavastuuosuudesta sekä päiväkodin asiakasmaksusta. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Laukaan kunnan varhaiskasvatuspalveluihin.

 

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.