1. Päiväkodit
 2. Laukaa
 3. Touhula Aarrelaiva

Touhula Aarrelaiva, Laukaa

Samuli Liekkinen Päiväkodin johtaja

Touhula Aarrelaiva on ankkuroitunut Laukaan kirkonkylälle. Päiväkotimme vuonna 2006 rakennetun rungon uumeniin kätkeytyy monenlaisia seikkailuja. Päiväkotimme tarjoaa varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta.

Päiväkotimme sijainti mahdollistaa mainiot seikkailuympäristöt, joissa voimme tehdä monenlaisia seikkailuretkiä niin Peikkometsään kuin vaikka kirjastoonkin. Lähellä ovat koulun liikuntasali ja urheilukenttä, joissa voimme käydä taitojamme kartuttamassa. Välillä pakkaamme seikkailuillemme mukaan trangiat tai kasan polttopuita ja käymme itse valmistamassa ruokamme joko trangialla tai nuotiolla.

Seikkailupäivän aikana liikumme monella tavalla. Päivän aloitamme yhteisellä jumpalla. Sisätiloissa siirtymiin kiinnitämme myös huomiota ja ne pyrimme liikkumaan muutenkin kuin kävellen. Näin voimme monipuolistaa eri liikkumismuotoja. Aloitamme ulkoilut liikunnallisilla leikeillä. Seikkailujamme siivittää liikunnan lisäksi myös musiikki. Käymme säännöllisesti laulamassa vanhusten palvelutalolla ja välillä muuallakin.

Seikkalijoidemme lempipuuhia ovat temppuradat, erilaiset pallopelit ja leikit. Leikeistä legot ja erilaiset rakenteluleikit ovat suuressa suosiossa, kuitenkaan unohtamatta autoja ja barbeja.

Toimintakauden aikana järjestämme erilaisia teemapäiviä, kuten ”hullut päivät”, nurinkurinpäivä ja hämäränhyssyt. Järjestämme ajoittain koko perheiden yhteisiä aamupaloja sekä muuta osallistavaa toimintaa, kuten yhteisiä liikuntatehtäviä pihalla. Syksyisin vietämme metsäpäiväkotia, jolloin seikkailemme muutaman päivän pelkästään ulkosalla, siellä myös nukkuen ja syöden.

Toiminnassamme jokainen lapsi on aarre ja lapsen yksilöllinen huomioiminen on äärimmäisen tärkeää. Myös huumori ja hassuttelu ovat tapamme toimia!

Tutustu myös toiseen Touhulan päiväkotiin Laukaassa.

Touhula Aarrelaiva

Seikkailu
Ma–pe klo 7–17

Mikäli lapsen päivähoidon tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Samuli Liekkinen Päiväkodin johtaja
Ma–pe klo 12–14

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Laukaan kunnan myöntämästä palvelurahan omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Kokoaikainen varhaiskasvatus,
kokopäivähoito: 30–325 € / kk
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
kokopäivähoito 15 pv / kk: 30–251 € / kk
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
kokopäivähoito 10 pv / kk: 30–178 € / kk

• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
osapäivähoito: 30–207 € / kk
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
osapäivähoito 15 pv / kk: 30–163 € / kk
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
osapäivähoito 10 pv / kk: 30–119 € / kk

 • Kokopäiväsopimus
 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 15 pv / kk
  Kokopäivähoito 10 pv / kk

 • Osapäivähoito
 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  Osapäivähoito
  Osapäivähoito 15 pv / kk
  Osapäivähoito 10 pv / kk

Hae päivähoitopaikkaa

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme päivähoitopaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Hae varhaiskasvatuspaikkaa ensin kunnan hakemuksella.
 2. Kunnan myönnettyä varhaiskasvatuspaikan, täytä Touhulan hakemus / hakemukset. Muistathan, että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 3. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa päivähoitopaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Laukaan kunnan palveluraha. Varhaiskasvatuksen hinta koostuu koostuu tulojen mukaan määräytyvästä kunnan palvelurahan omavastuuosuudesta sekä päiväkodin asiakasmaksusta. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Laukaan kunnan varhaiskasvatuspalveluihin.

 

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.