1. Päiväkodit
 2. Kuopio
 3. Touhula Ankkuri

Touhula Ankkuri, Kuopio

Hanna Ylinen Päiväkodin johtaja

Touhula Ankkurin toiminta päättyy 31.7.2020. Voit tutustua ja hakea paikkaa muihin Kuopion päiväkoteihin päiväkotien omilla sivuilla.

Touhula Ankkuri avattiin Saaristokaupungin Lehtoniemessä helmikuussa 2016. Päiväkotimme  merihenkiset tilat ovat uudet ja helposti muunnettavissa toimintamme mukaan.

Seikkailuteemaisessa päiväkodissamme retkeillään ja ulkoillaan paljon. Seikkailut värittävät kaikkia toimintojamme: meillä on musiikki-, liikunta- ja metsäseikkailuja. Pidämme erilaisia teemapäiviä mm. viidakkoteemalla ja leijonan metsästyksellä. Välipalalla nautitaan joskus trangialla keitettyä kaakaota ja välipala syödään ulkona. Kokoonnumme joka toinen viikko koko talon ja kaikkien lapsiryhmien voimin yhteiseen laulu- tai jumppatuokioon. Arjessamme laulu ja nauru raikavat kuitenkin joka päivä.

Liikumme monipuolisesti ja ulkoilemme päivittäin jokaisella säällä: mitä hurjempi sää sen suurempi seikkailu! Aamupäivisin lähdemme mielellämme tutkimaan ympäristöä ja nautimme suuresti seikkailusta päiväkodin ympäristössä. Jokainen ryhmä käy kerran viikossa päiväkodin pihan ulkopuolella lähimetsässä tai lähimaastossa retkellä. Metsäretkillä nautimme toisinaan pienet retkieväät. Eino Leinon ja Peikkometsän leikkipuistot ovat mukavan kävelymatkan päässä. Päiväkodin pihasta löytyy puuhaa sekä pienille että isoille seikkailijoille.

Syömme yhdessä aamupalaa tai kahvittelemme yhdessä vanhempien kanssa kerran kuukaudessa. Järjestämme päiväkodin ja perheiden yhteisiä tapahtumia pitkin toimintavuotta. Syksyisin pidämme koko perheen liikuntaillan ja keväällä järjestetään koko perheelle yhteinen talvitapahtuma. Tarjoilemme muutaman kerran vuodessa koko perheelle yhteistä aamupalaa sekä pidämme myös äitien ja isien omia iltoja. Yhteisillä tapahtumilla kannustamme perheitä osallistumaan yhteisiin seikkailuihin ja sen myötä tutustumaan toisiinsa.

Ankkurista löytyy iloiset, reippaat sekä helposti lähestyttävät aikuiset, jotka tekevät jokaisesta päivästämme oman hienon seikkailun. Lämpimästi tervetuloa tutustumaan meihin!

Touhula Ankkuri

Seikkailu
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Hanna Ylinen Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Päiväkodissa on käytössä Kuopion kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu, sekä vaihtoehtoisesti yksityisen hoidon tuki ja kuntalisä.

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 140 h / kk (väh. 35 h / vko)
  80-140 h / kk (20-35 h / vko)
  0-80 h / kk (0-20 h / vko)

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  80-140 h / kk (20-35 h / vko)
  0-80 h / kk (0-20 h / vko)

 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Palveluseteliä tulee hakea kaupungilta asiakaspaikan varmistuttua. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Kuopion päivähoitotoimistoon. Yksityisen hoidon tukea haetaan suoraan Kelalta. Lisätietoja voit kysyä päiväkodin johtajalta.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • ReimaGO

  ReimaGO-aktiivisuussensori on kehitetty erityisesti lapsia varten. Lapsi ei tarvitse liikkumiseen ja leikkimiseen mukaansa muuta kuin sensorin, sillä kertynyt data synkronoidaan mobiililaitteen kanssa vasta liikunnan jälkeen. Sensori herää, kun lapsi alkaa liikkua ja se tallentaa vain liikkumisen tehon ja keston.

  ReimaGO-sovelluksesta nähdään liikunnasta saadun, sensoriin kertyneen energian määrä. Energian avulla lapsi pääsee etenemään sovelluksen pelimaailmoissa hauskoja palkintoja keräten.

  ReimaGO-aktiivisuussensorit tuovat lasten liikkumiseen digitaalisen ja pelillisen puolen, ja sensori auttaa myös vanhempia seuraamaan, miten Touhula-päiväkotien liikuntalupaus toteutuu.