1. Päiväkodit
 2. Kotka
 3. Touhula Sukkela

Touhula Sukkela, Kotka

Kirsi Jormakka Päiväkodin johtaja

Touhula Sukkela sijaitsee Karhulassa, rauhallisella kerrostaloalueella. Päiväkodissa on tilaa touhuta sekä leikkiä. Sukkelan avarat, kodinomaiset tilat ovat monikäyttöiset ja muuntautuvat käden käänteessä temppuradaksi tai tanssilattiaksi.

Liikuntateemaisessa päiväkodissamme painottuvat liikunnan ohella lapsen mielikuvituksen ja leikin tukeminen. Meillä luetaan päivittäin satuja ja esitämme teatteria lähes viikoittain. Päiväkotimme lasten lempipuuhaa ovat retket, erityisesti liikuntasaleille, joissa saa juosta ja temmeltää vauhdilla. Tanssiminen ja erilaiset laululeikit ovat myös todella suosittuja ja laulamme aina tilaisuuden tullen.

Lapsilla on aina mahdollisuus omaehtoiseen liikkumiseen sekä sisällä että ulkona. Pidämme lapsille päivittäin myös ohjattua liikuntaa, ja myös pienempiin tuokioihin voidaan sisällyttää liikuntaa. Käytössämme on myös Seuratalo Sampon liikuntasali viikottain.

Päiväkotimme avaralla pihalla lapsilla on tilaa leikkiä ja liikkua. Omalta pihaltamme löytyy hiekkalaatikoiden lisäksi kiipeilyteline ja vieterikeinu. Piha mahdollistaa monenlaisen liikkumisen ja pelaamisen. Ulkoilemme ja retkeilemme myös paljon. Kävelymatkan päässä päiväkodista on Kolmikulman leikkikenttä, jossa voimme käydä laskemassa liukumäkeä tai keinumassa. Heti päiväkotimme aidan vierestä löytyy myös pieni kävelypuisto ja metsäpalsta, jossa käymme kävelyretkillä tai järjestämme erilaisia tehtävärastiratoja. Päiväkotia lähellä sijaitsee myös urheilukenttiä, joita hyödynnämme liikkumiseen. Talvisin käymme silloin tällöin luistelemassa läheisellä jäähallilla.

Päiväkodissamme vietetään vuodenaikoihin liittyviä juhlia. Tärkeitä ovat myös isovanhempien päivä, sekä isien ja äitien iltapäivät. Teemme päiväkodissamme paljon asioita yhdessä koko päiväkodin kanssa ja vietämme pienten ja isojen kesken yhteisviikkoja, jotka pyörivät jonkin teeman ympärillä.

Päiväkodissamme ei ole kiinteitä lapsiryhmiä vaan sisarukset voivat olla tarvittaessa yhdessä, vaikka koko päivän.

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Kotkassa.

Touhula Sukkela

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Kirsi Jormakka Päiväkodin johtaja
Ma–pe klo 12–16

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 150 h / kk
  101–150 h / kk
  0–80 h / kk

 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä Kotkan kaupungin varhaiskasvatus- / palvelusetelihakemus.
 2. Täytä Touhulan hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 3. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissa on käytössä Kotkan kaupungin palveluseteli, ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Kotkan varhaiskasvatuksen palveluohjaukseen.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.