1. Päiväkodit
 2. Kirkkonummi
 3. Touhula Bro

Touhula Bro, Kirkkonummi

Annu Alikoski Päiväkodin johtaja

Liikuntapäiväkoti Touhula Bro avattiin Kirkkonummella elokuussa 2014. Päiväkodin uusissa ja lasta liikkumaan innostavissa tiloissa temmeltää neljä lapsiryhmää. Tilat muuttuvat kunkin lapsiryhmän toiminnan ja mielenkiinnon kohteiden sekä ryhmän teeman ja projektien mukaisesti toimintakausittain. Päiväkotimme tarjoaa varhaiskasvatuksen lisäksi esiopetusta.

Liikuntateemaisessa päiväkodissamme lapset liikkuvat reippaasti vähintään kaksi tuntia päiväkotipäivän aikana. Meillä liikuntaa hyödynnetään myös oppimisen tukena. Mahdollistamme liikunnallisia leikkejä niin sisällä kuin ulkona. Liikuntaleikkien lisäksi päiväkotimme lasten lempipuuhaa ovat metsässä liikkuminen, rakentelu ja roolileikit. Lapset keksivät myös mielellään omia pelejä ja leikkejä.

Liikunnan lisäksi päiväkodissamme lauletaan, taiteillaan ja satuillaan vaihtuvien teemojen mukaisesti. Kohtaamme lapsen omana ainutlaatuisena yksilönä. Lapsiryhmät tekevät paljon yhteistyötä keskenään ja niinpä lapset vierailevat naapuriryhmissä muun muassa aamupalalla tai osallistuvat toisen ryhmän toimintaan. Tavoitteenamme on, että päiväkodissamme kaikki ovat toisilleen tuttuja ja olemme yhdessä ”Meidän Touhulaperhe”, jossa on hyvä ja turvallinen olla.

Retkeilemme viikoittain lähileikkipuistoissa ja metsässä. Teemme myös säännöllisesti reissuja Kirkkonummen keskustan palvelujen äärelle ja tutustumme samalla lähiympäristöön sekä kotiseutuun. Päiväkodillamme käy kirjastoauto joka toinen viikko.

Järjestämme päiväkodissamme säännöllisesti koko talon yhteisiä tempauksia kuten teatteriesityksiä, pihajumppaa, lauluhetkiä ja juhlia. Muita päiväkotimme tapahtumia ovat muun muassa vanhempainkahvit, sadonkorjuujuhla, isovanhempien päivä ja erilaiset kalenterivuoden juhlat.

Voit seurata päiväkotiamme myös Facebookissa. Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Kirkkonummella.

Touhula Bro

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17.15

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Annu Alikoski Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Kirkkonummen kunnan myöntämästä palvelusetelistä. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Kirkkonummen palveluseteliä voivat hyödyntää kirkkonummelaiset ja siuntiolaiset perheet.

Päiväkodissamme varhaiskasvatuksen asiakasmaksut ovat enimmillään:

Yli 35 h / vko: 289 € / kk
21–35 h / vko: 231 € / kk
0–20 h / vko: 173 € / kk

5-vuotiailla on maksutonta varhaiskasvatusta 20 tuntia viikossa. Asiakasmaksut tämän ylittävältä ajalta ovat enimmillään:

Maksuton 20 h + yli 20 h / vko: 231 € / kk
Maksuton 20 h + enintään 20 h / vko: 173 € / kk

Esiopetus on maksutonta. Esiopetusta täydentävän varhaiskasvatuksen asiakasmaksut ovat enimmillään:

Yli 20 h / vko: 231 € / kk
Alle 20 h / vko: 173 € / kk

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 35 h / vko
  21–35 h / vko
  0–20 h / vko

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  Yli 20 h / vko
  Alle 20 h / vko

 • Sisaralennus

  Palvelusetelillä 50 %

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissa on käytössä Kirkkonummen kunnan palveluseteli, ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan kunnan varhaiskasvatuspalveluihin palvelusetelihakemuksen yhteydessä.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • Reiman sadevaate-etu

  Päiväkoti tarjoaa veloituksetta päiväkodin lasten käyttöön Reiman sadevaatteet. Kaikille löytyy päiväkodilta sopivat, toimivat sadevarusteet, joiden huollosta ja puhtaanapidosta vastaa päiväkoti.

 • ReimaGO

  ReimaGO-aktiivisuussensori on kehitetty erityisesti lapsia varten. Lapsi ei tarvitse liikkumiseen ja leikkimiseen mukaansa muuta kuin sensorin, sillä kertynyt data synkronoidaan mobiililaitteen kanssa vasta liikunnan jälkeen. Sensori herää, kun lapsi alkaa liikkua ja se tallentaa vain liikkumisen tehon ja keston.

  ReimaGO-sovelluksesta nähdään liikunnasta saadun, sensoriin kertyneen energian määrä. Energian avulla lapsi pääsee etenemään sovelluksen pelimaailmoissa hauskoja palkintoja keräten.

  ReimaGO-aktiivisuussensorit tuovat lasten liikkumiseen digitaalisen ja pelillisen puolen, ja sensori auttaa myös vanhempia seuraamaan, miten Touhula-päiväkotien liikuntalupaus toteutuu.

   

 • Moomin Language School -oppimissovellus

  Moomin Language School -sovelluksella lapset saavat tehdä päivittäin 5-15 minuutin verran kielenopetuksen ammattilaisten suunnittelemia, leikkisiä harjoituksia, jotka kehittävät kaikkia kielenoppimisen alueita. Sovelluksen jokainen yksityiskohta on tarkoin mietitty tukemaan oppimista.

  Opettajat voivat sovittaa joustavia leikkituokiosuunnitelmia oman ryhmän tarpeisiin. Moomin Language School -sovellus myös seuraa jokaisen lapsen oppimista reaaliaikaisissa raporteissa, joihin on pääsy sekä opettajalla että vanhemmilla.

 • Sebastian Fager-Pintilä

  Kirkkonummi Rangersien Sebastian Fager-Pintilä on Touhula Kirkkonummen urheilijakummi.

  Sebastian ”Sebu” on menestynyt salibandypelaaja. Hän on saavuttanut urallaan neljä Suomen mestaruutta, kaksi Suomen cupin voittoa, EuroFloorBallin kulta- ja pronssimitalit sekä MM-pronssia nuorten maajoukkueessa. Sebastian on toiminut muun muassa liikunnan- ja erityisopettajana. Tällä hetkellä hän työskentelee Kirkkonummi Rangersien valmennuspäällikkönä.

  Sebastian Fager-Pintilä ja Touhula aloittivat kummiyhteistyön elokuussa 2015. Kummin ja päiväkodin järjestävät yhdessä liikunnallista ja monipuolista toimintaa lapsille säännöllisesti päiväkodin tiloissa, liikuntahalleissa ja lähiympäristössä. Kummi ja urheiluseura saavat samalla mahdollisuuden kertoa toiminnastaan ja lajista sekä harrastusmahdollisuudesta Kirkkonummella.