1. Päiväkodit
 2. Kempele
 3. Touhula Pikku-Proffa

Touhula Pikku-Proffa, Kempele

Tiina Latvanlehto Päiväkodin johtaja

Kempeleen Vihiluodossa sijaitseva liikuntapäiväkoti Touhula Pikku-Proffa on erinomaisten kulkuyhteyksien varrella Ouluun, Oulunsaloon ja Kempeleeseen Lentokentäntien varrella. Päiväkodin tilat ovat valoisat, kodinomaiset sekä pienryhmille hyvin soveltuvat. Tarjoamme varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta.

Päiväkotimme toiminnassa painottuvat liikunta- ja seikkailukasvatus. Meillä lapset liikkuvat aktiivisesti vähintään kaksi tuntia päiväkotipäivän aikana ja liikunta kulkee mukana kaikissa päivän toiminnoissa. Ohjattua liikuntaa toteutetaan niin sisällä kuin ulkona.

Kaksiryhmäisessä päiväkodissamme toteutetaan arkimontessoripedagogiikkaa. Lapset kasvavat itsenäisiksi ja luottavaisiksi sekä oppivat arjen askareita leikin ja ihan oikeidenkin tehtävien kautta, lapsilähtöisesti ja lasten omien toiveiden mukaisesti. Päiväkodissamme kaikki ovat tuttuja toisilleen ja meillä vallitsee lämmin yhteishenki ja yhteinen huumori.

Päiväkotimme lasten lempipuuhia ovat erilaiset hippaleikit, auto-, rakentelu-, eläin- ja barbileikit. Lapset tykkäävät myös mielikuvitusleikeistä, askartelusta sekä roolivaatteisiin pukeutumisesta.

Päiväkodin pihalla on aidattu leikkialue omilla kiinteillä pihaleikkivälineillä. Pihalta löytyy keinuja, hiekkalaatikko, liukumäkiä sekä puita, joissa on lupa kiipeillä. Lähiympäristössämme on leikkipuistoja sekä luontopolku. Vihiluodon ranta on yksi suosikkiretkikohteistamme, ja Metsämörri-retket taittuvat iloisesti lähimetsään.

Talvella sekä pulkkamäki, hiihtoladut että luistinkenttä löytyvät läheltä. Kesäisin vierailemme katsomassa lampaita ja tutkimme luontoa lintutornista käsin. Lasten mielestä parasta ovat olleet makkaranpaistoretket kodalle, merenrantaan sekä erilaiset seikkailurastit matkan varrella. Päiväkotimme säännöllisiä tapahtumia ovat kevät- ja joulujuhlat, isovanhempien juhla, Varpaat vauhtiin -kampanja sekä lasten ja vanhempien yhteinen liikuntapäivä.

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Kempeleessä.

Touhula Pikku-Proffa

Liikunta
Ma–pe klo 7–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Tiina Latvanlehto Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

 • Kokopäiväsopimus
 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 15 pv / kk

 • Tuntisopimus

  20 h / vko

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  Osapäivähoito
  Osapäivähoito 15 pv / kk

 • Sisaralennus

  50 %

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Haethan varhaiskasvatuspaikkaa ensin kunnan hakemuksella. Päiväkodissa on käytössä Kempeleen kunnan palveluseteli, ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan kunnan varhaiskasvatuspalveluihin.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • Moomin Language School -oppimissovellus

  Moomin Language School -sovelluksella lapset saavat tehdä päivittäin 5-15 minuutin verran kielenopetuksen ammattilaisten suunnittelemia, leikkisiä harjoituksia, jotka kehittävät kaikkia kielenoppimisen alueita. Sovelluksen jokainen yksityiskohta on tarkoin mietitty tukemaan oppimista.

  Opettajat voivat sovittaa joustavia leikkituokiosuunnitelmia oman ryhmän tarpeisiin. Moomin Language School -sovellus myös seuraa jokaisen lapsen oppimista reaaliaikaisissa raporteissa, joihin on pääsy sekä opettajalla että vanhemmilla.