1. Päiväkodit
 2. Kajaani
 3. Touhula Aurinkorinne

Touhula Aurinkorinne, Kajaani

Tarja Kähkönen Päiväkodin johtaja

Liikuntateemainen päiväkoti Touhula Aurinkorinne sijaitsee Puistolan asuinalueella aivan Kajaanin keskustan tuntumassa, puistoalueiden ja lampien äärellä. Päiväkodin toiminta on siirtynyt tammikuussa 2020 samalla kadulla sijaitsevaan Touhula Kettukallioon.

Päiväkotimme perustana on kunnioitus lapsia, perheitä ja työtovereita kohtaan. Periaatteenamme on kohdella kaikkia perheitä tasa-arvoisesti ja huomioida perheiden erilaiset taustat sekä elämäntilanteet. Tuemme perheiden kasvatustyötä mutta ensisijaisesti kasvatusvastuu on perheillä.

Kasvatuskumppanuuden hengessä pyrimme luomaan lapsille turvallisen hoitopäivän. Tavoitteena on tukea lasten tasapainoista kasvua ja kehitystä, tarjota hyvää huolenpitoa, jossa opitaan arvostamaan toisia ihmisiä ja ympäristöä.

Toimintamme perustuu pienryhmätoimintaan, jossa lapsella on mahdollisuus kiireettömästi sekä oman kehitystasonsa mukaiseen toimintaan. Pienryhmässä lapsi tulee paremmin kuulluksi, huomioiduksi ja hänen toiveensa pystytään ottamaan paremmin huomioon.

Touhula Aurinkorinne

Liikunta

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Tarja Kähkönen Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 150 h / kk
  131–150 h / kk
  108–130 h / kk
  85–107 h / kk
  20 h / vko

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  85–107 h / kk
  41–84 h / kk
  0–40 h / kk

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissa on käytössä Kajaanin kaupungin palveluseteli. Palvelusetelissä huomioidaan sisaralennus ja sen arvo riippuu lapsen iästä ja hoidon tarpeesta. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa Kajaanin varhaiskasvatuspalveluihin tai palveluntuottajalle.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.