1. Päiväkodit
 2. Jyväskylä
 3. Touhula Ruorimestari

Touhula Ruorimestari, Jyväskylä

Susanna Anttila-Viikki Päiväkodin johtaja

Touhula Ruorimestarin toiminta päättyy 31.7.2020. Voit tutustua ja hakea paikkaa muihin Jyväskylän päiväkoteihin päiväkotien omilla sivuilla.

Touhula Ruorimestari sijaitsee Jyskässä Päijänteen läheisyydessä. Päiväkodin tilat ovat alle 3-vuotiaiden Laiva ja yli 3-vuotiaiden Majakka. Lisäksi yhteisessä käytössä on Kansi, eli suuri jumppasali. Päiväkodin suurella pihalla on tilaa seikkailla ja liikkua! Löytyypä pihalta myös kiipeilytelinekin.

Päiväkotimme toiminnassa painottuvat liikunta, seikkailu ja musiikki. Meillä lapsia kannustetaan liikkumaan eri tilanteissa pitkin päivää. Iso jumppasalimme on päivittäisessä käytössä ja käytäville saa tehtyä hienoja temppuratoja. Seikkailemme päivittäin eri ympäristöissä, niin sisällä kuin ulkonakin. Musiikki on läsnä päivittäisessä arjessamme. Päiväkotimme lasten lempipuuhia ovat salissa temppuilu, tanssiminen, rakentelu, ulkoilu omassa pihassa sekä retket lähiympäristöön.

Päiväkodin tilaratkaisut antavat yksilöllisen leimansa Ruorimestariin. Sisältä löytyviin entisiin hiekka- ja vesileikkialtaisiin on mukava tehdä pidempikestoisiakin leikkejä, esim. legoilla. Sisätiloissa jokaisella pienryhmällä on omat ”osastot”, mutta tiloja käytetään myös yli ryhmärajojen.

Päiväkodin läheisyydestä löytyy erinomaiset maastot seikkailulle ja motoristen perustaitojen harjoittelulle. Varhaiskasvatuksen ammattilaisistamme löytyy mm. eräopas, ja jokaisella ryhmällä on retkipäivä vähintään kerran viikossa. Päiväkodin aidan takaa löytyy metsä, ja kesäisin retkeilemme lähellä olevalle rannalle tarkkailemaan veneitä. Talvella laskemme mäkeä, hiihdämme sekä luistelemme. Päiväkodissamme on tilaa leikille, liikunnalle, seikkailulle, musiikille ja luovuudelle. Jokaiselle aarteelle annetaan mahdollisuus löytää omat vahvuutensa. Jokaista lasta kunnioitetaan ja tämän kasvua vieläkin häikäisevämmäksi jalokiveksi tuetaan yksilöllisesti. Meillä jokainen lapsi on aarre.

Touhula Ruorimestari

Seikkailu
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Susanna Anttila-Viikki Päiväkodin johtaja
Laura Väänänen Varhaiskasvatuksen erityisopettaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Jyväskylän kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidontarve. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat enimmillään

Yli 151 h / kk: 319 €
131–150 h / kk: 287 €
108–130 h / kk: 255 €
85–107 h / kk: 208 €
0–84 h / kk: 176 €

esikoululaisten täydentävä varhaiskasvatus: 176–208 €

 

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 151 h / kk
  131–150 h / kk
  108–130 h / kk
  85–107 h / kk
  0–84 h / kk

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  85–107 h / kk
  0–84 h / kk

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissa on käytössä Jyväskylän kaupungin palveluseteli, ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Jyväskylän varhaiskasvatuksen talousyksikköön.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • ReimaGO

  ReimaGO-aktiivisuussensori on kehitetty erityisesti lapsia varten. Lapsi ei tarvitse liikkumiseen ja leikkimiseen mukaansa muuta kuin sensorin, sillä kertynyt data synkronoidaan mobiililaitteen kanssa vasta liikunnan jälkeen. Sensori herää, kun lapsi alkaa liikkua ja se tallentaa vain liikkumisen tehon ja keston.

  ReimaGO-sovelluksesta nähdään liikunnasta saadun, sensoriin kertyneen energian määrä. Energian avulla lapsi pääsee etenemään sovelluksen pelimaailmoissa hauskoja palkintoja keräten.

  ReimaGO-aktiivisuussensorit tuovat lasten liikkumiseen digitaalisen ja pelillisen puolen, ja sensori auttaa myös vanhempia seuraamaan, miten Touhula-päiväkotien liikuntalupaus toteutuu.

   

 • Moomin Language School -oppimissovellus

  Moomin Language School -sovelluksella lapset saavat tehdä päivittäin 5-15 minuutin verran kielenopetuksen ammattilaisten suunnittelemia, leikkisiä harjoituksia, jotka kehittävät kaikkia kielenoppimisen alueita. Sovelluksen jokainen yksityiskohta on tarkoin mietitty tukemaan oppimista.

  Opettajat voivat sovittaa joustavia leikkituokiosuunnitelmia oman ryhmän tarpeisiin. Moomin Language School -sovellus myös seuraa jokaisen lapsen oppimista reaaliaikaisissa raporteissa, joihin on pääsy sekä opettajalla että vanhemmilla.

 • Makuaakkoset-diplomi

  Makuaakkoset-diplomi® on päiväkodille ja päiväkodin ruokapalveluista vastaavalle ruokapalveluntuottajalle yhteisesti myönnettävä tunnustus ravitsemuksellisesti, kasvatuksellisesti ja ekologisesti kestävän päiväkotiruokailun edistämisestä.