1. Päiväkodit
 2. Jyväskylä
 3. Touhula Meritähti

Touhula Meritähti, Jyväskylä

Kaisa Kuronen Päiväkodin johtaja

Touhula Meritähden toiminta päättyy 31.7.2020. Voit tutustua ja hakea paikkaa muihin Jyväskylän päiväkoteihin päiväkotien omilla sivuilla.

Seikkailupäiväkoti Touhula Meritähti sijaitsee Kuokkalan Tikassa. Päiväkotimme seikkailuteema näkyy muun muassa mielikuvituksen värittämä arkena, metsäseikkailuissa, yhteisöllisessä toiminnassa sekä ryhmätyötaitoina. Tarjoamme varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta.

Päiväkotimme avarat ja valoisat tilat luovat toimivat puitteet lasten, pienten tähtiemme sisäpuuhille ja houkuttelevat seikkailemaan. Talorakennuksemme on kuin laiva. Myös huoneet ovat nimetty laivan tilojen mukaan (Kansi, Messi jne.). Päiväkodin turvallinen piha sekä ympäristö mahdollistavat erilaisten liikuntamuotojen harrastamisen sekä seikkailemisen myös ulkona.

Toiminnassamme painottuvat seikkailun lisäksi musiikki ja liikunta. Päiväkotimme läheltä löytyy liikuntapaikkoja, joita hyödynnämme ahkerasti. Vieressä sijaitseva Tikan koulu mahdollistaa kurkistuksen koulumaailmaan jo eskarivuoden aikana. Liikumme päivittäin vähintään kaksi tuntia aktiivisesti niin sisällä kuin ulkonakin ja liikuntavälineet ovat lasten vapaassa käytössä koko ajan. Seikkailijoidemme lempipuuhia ovat pallopelit ja temppuradat kannella, majaleikit märssykorissa ja kotileikit keskikannella.

Retkeilemme päiväkodissamme paljon sekä pienryhmittäin että koko talon voimin. Seikkailemme lähialueiden metsissä sekä Tikan rannassa kaikkina vuodenaikoina. Käymme lasten kanssa myös Yrttisuon urheilukentällä tutustumassa eri liikuntalajeihin, etenkin talviurheilun merkeissä. Yli 3-vuotiaat käyvät pari kertaa kuussa jumpassa Graniitin karatesalissa. Tarjoamme päiväkodissamme koko perheelle esimerkiksi yhteisiä aamupaloja Meritähden Messissä sekä hakukahveja Meritähden terassilla. Meritähdessä jokainen lapsi kohdataan yksilönä ja arjen seikkailuissa välittyy iloinen sekä positiivinen fiilis. Päiväkodissamme on iloinen ja heittäytyvä henkilökunta, ja mm. lastenliikunnanohjaajamme tietotaitoa hyödynnetään kaikissa ryhmissä.

Touhula Meritähti

Seikkailu
Ma–pe klo 7–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Kaisa Kuronen Päiväkodin johtaja
Ma–pe klo 12–14
Laura Väänänen Varhaiskasvatuksen erityisopettaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Jyväskylän kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidontarve. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat enimmillään

Yli 151 h / kk: 326 €
131–150 h / kk: 293 €
108–130 h / kk: 261 €
85–107 h / kk: 212 €
0–84 h / kk: 179 €

esikoululaisten täydentävä varhaiskasvatus: 179–212 €

 

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 151 h / kk
  131–150 h / kk
  108–130 h / kk
  85–107 h / kk
  0–84 h / kk

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  85–107 h / kk
  0–84 h / kk

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissa on käytössä Jyväskylän kaupungin palveluseteli, ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Jyväskylän varhaiskasvatuksen talousyksikköön.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • Moomin Language School -oppimissovellus

  Moomin Language School -sovelluksella lapset saavat tehdä päivittäin 5-15 minuutin verran kielenopetuksen ammattilaisten suunnittelemia, leikkisiä harjoituksia, jotka kehittävät kaikkia kielenoppimisen alueita. Sovelluksen jokainen yksityiskohta on tarkoin mietitty tukemaan oppimista.

  Opettajat voivat sovittaa joustavia leikkituokiosuunnitelmia oman ryhmän tarpeisiin. Moomin Language School -sovellus myös seuraa jokaisen lapsen oppimista reaaliaikaisissa raporteissa, joihin on pääsy sekä opettajalla että vanhemmilla.

 • ReimaGO

  ReimaGO-aktiivisuussensori on kehitetty erityisesti lapsia varten. Lapsi ei tarvitse liikkumiseen ja leikkimiseen mukaansa muuta kuin sensorin, sillä kertynyt data synkronoidaan mobiililaitteen kanssa vasta liikunnan jälkeen. Sensori herää, kun lapsi alkaa liikkua ja se tallentaa vain liikkumisen tehon ja keston.

  ReimaGO-sovelluksesta nähdään liikunnasta saadun, sensoriin kertyneen energian määrä. Energian avulla lapsi pääsee etenemään sovelluksen pelimaailmoissa hauskoja palkintoja keräten.

  ReimaGO-aktiivisuussensorit tuovat lasten liikkumiseen digitaalisen ja pelillisen puolen, ja sensori auttaa myös vanhempia seuraamaan, miten Touhula-päiväkotien liikuntalupaus toteutuu.