1. Päiväkodit
 2. Jyväskylä
 3. Touhula Kulmakartano

Touhula Kulmakartano, Jyväskylä

Susanna Anttila-Viikki Päiväkodin johtaja

Taidepäiväkoti Touhula Kulmakartano sijaitsee Jyväskylän keskustan yläkaupungilla, vanhassa kivijalkakaupassa Kauppakadun ja Vaasankadun kulmassa. Päiväkodin kodikkaat toimitilat ovat kolmessa tasossa tunnelmallisen 50-luvun kerrostalon, Kulmakartanon, alimmissa kerroksissa.

Tarjoamme päiväkodissa varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta. Eskarien ja viskarien ryhmissä lapset oppivat englannin alkeita kielisuihkutuksen kautta.

Tavoitteenamme on luoda monitaiteinen, hyväksyvä ilmapiiri, jossa on mahdollista toimia monenlaisista lähtökohdista, kokea elämyksiä ja oppia itseilmaisun taitoja. Taidetta viedään ja nähdään kaikkialla, ei vain ohjatuissa tuokioissa.

Lähietäisyydellä päiväkodista ovat muun muassa Kauppakadun kävelykatu, kaupunginkirjasto, yliopisto, Lounaispuisto sekä niin kutsutut taiteiden kortteli ja Seminaarinkadun taidekortteli. Kävelyt kaupungilla ja luonnossa antavat mahdollisuuden kokea rikas kaupunkiympäristö rakennuksineen ja luonnontiloineen. Käytämmekin toiminnassamme runsaasti lähiympäristön tarjontaa. Kulttuurikasvatukseemme kuuluvat vierailut kirjastoon, museoihin, näyttelyihin, tapahtumiin, teatteriin, konsertteihin, yliopiston kulttuurimaisemaan, torille, puistoihin, Harjun liikuntapoluille, kampuksen urheilukentälle ja lähikauppaan.

Jätteiden kierrätys ja roskien kerääminen lähiympäristöstä nähdään osana elinvoimaisen ympäristön edistämistä. Toiminta osana kaupunkiympäristöä on keskeistä ja hyödynnämme toiminnassamme myös Green Care -ajatusta.

Varhaiskasvattajistamme löytyy erityisosaamista muun muassa liikunnanohjauksesta ja musiikista.

Vanhempien palautteita päiväkodista

”Ammattitaitoiset, innostavat ja iloiset hoitajat! Päiväkodissa on hyvä yhteishenki ja yhteistyö sujuu hyvin puolin että toisin.”

”On mukava viedä lapsi hoitoon, kun on iloinen, avoin ja kiva ilmapiiri päiväkodissa sekä iloiset ja ammattitaitoiset hoitajat.”

Voit seurata päiväkotimme touhuja Facebookissa.

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Jyväskylässä.

Touhula Kulmakartano

Taide
Ma–pe klo 7–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Susanna Anttila-Viikki Päiväkodin johtaja
Auli Pakarinen Varhaiskasvatuksen erityisopettaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Jyväskylän kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidontarve. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat enimmillään

Yli 151 h / kk: 326 €
131–150 h / kk: 293 €
108–130 h / kk: 261 €
85–107 h / kk: 212 €
0–84 h / kk: 179 €

esikoululaisten täydentävä varhaiskasvatus: 179–212 €

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 151 h / kk
  131–150 h / kk
  108–130 h / kk
  85–107 h / kk
  0–84 h / kk

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  85–107 h / kk
  0–84 h / kk

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissa on käytössä Jyväskylän kaupungin palveluseteli, ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Jyväskylän varhaiskasvatuksen talousyksikköön.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.