1. Päiväkodit
 2. Jyväskylä
 3. Touhula Amiraali

Touhula Amiraali, Jyväskylä

Susanna Anttila-Viikki Päiväkodin johtaja

Äijälänrannassa sijaitsevan päiväkodin, Touhula Amiraalin, tilat ovat mukavat, monipuoliset ja sisustukseltaan merihenkiset. Teemamme mukaisesti jokainen päivä sisältää pienen seikkailun siemenen. Päiväkotimme tarjoaa varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta.

Pienempien seikkailijoiden seikkailut ovat pienempiä ja isompien hurjempia. Joskus seikkailulle lähdetään kauemmaksi päiväkodin aidatulta pihalta, silloin tällöin seikkailu voi olla myös pieni ja erittäin salainen. Päiväkotimme toiminnassa painottuvat seikkailun lisäksi liikunta ja musiikki. Musiikki on joka päivä läsnä jollain tavoin. Amiraalissa päiväkotipäivään kuuluu myös monipuolista ohjattua liikuntaa, jonka lisäksi lapsi saa liikkua omaehtoisesti. Meillä jokainen lapsi huomioidaan yksilönä, ja hänen kasvuaan ja kehitystään tuetaan. Jokainen lapsi ja perhe on meille tärkeä aarre.

Asuntomessualueen kyljessä sijaitseva, vuonna 2014 valmistunut päiväkotirakennuksemme on jaettu pienempien Laivan, ja isompien Majakan puoliin. Tilat ovat yhdessä kerroksessa, ja kummallekin puolelle käy sisäänkäynti yhteisen oven ja ison eteisen kautta. Lasten lempipuuhia ovat erilaiset pelit, temppuradat sekä leikkiminen. Talvella lapset tykkäävät mäenlaskusta ja kesällä hiekkaleikeistä. Sisällä lapset tykkäävät kovasti Laivan puolella olevasta Laguunista, jossa koko lattia on peitetty jumppapatjoilla. Laguunissa on mukava touhuta ja heitellä palloja.

Päiväkodin suurella, aidatulla pihalla on paljon tilaa leikkimiselle ja juoksemiselle. Sulan aikaan hiekkatekonurmellamme pelataan pallopelejä ja talvella kentälle jäädytetään luistinrata. Päiväkodissamme retkeillään lähelle ja kauas. Kävelymatkan päässä on suosittu retkikohde järven ranta, jonka läheisellä kentällä voimme puuhastella monenmoista, kuten esimerkiksi harjoitella yleisurheilutaitoja. Rannan läheisyydessä on myös lintutorni. Läheltämme löytyy myös leikkipuisto Riemuranta, johon kaikista pienimmätkin seikkailijat jaksavat retkeillä. Metsäkin löytyy kävelymatkan päästä. Teemme myös yhteistyötä Väinölän perhekodin kanssa. Olemmekin monesti vierailleet heidän kodassaan, käyneet katsomassa lampaita ja kanoja tiluksilla ja nikkaroineet Väinölän verstaassa.

Säännöllisiä tapahtumia päiväkodissamme ovat perheiden yhteiset aamupalat ja hakukahvit. Erityinen kiva tapahtuma on, kun silloin tällöin yhden päivän ajaksi kaikki muuttuu päälaelleen ja tehdään kaikkea mukavaa; esimerkiksi talven keskelle luodaan yhtäkkiä kesä!

Touhula Amiraalin henkilökunnasta löytyy monenlaista osaajaa. Varhaiskasvatuksen ammattilaiset ovat kerryttäneet osaamistaan mm. lasten liikunnan ammattitutkinnolla, varhaisiän musiikkikasvatuksen erikoistumisopinnoilla ja ammatillisen opettajan pätevyydellä.

Vanhempien palautteita päiväkodista

”Henkilökunta mukavaa ja ammattitaitoista. Päivissä mukavan monipuolisesti toimintaa lapsille. Lapset huomioidaan hyvin joka hetkessä.”

”Innostuneet, välittävät ja mukavat opet jotka silminnähden pitävät työstään. Retket ja ryhmän touhut joiden eteen opet näkevät selkeästi vaivaa.”

”Liikunta ja musiikki näkyy toiminnassa ja aivan ihania teemoja on taas keksitty touhuille. Vanhempana on ihana kuulla sekä hakutilanteessa, että kotona lapselta mitä kaikkea on taas päivän aikana tehty. Lisäksi välittävät ja iloiset hoitajat sekä huippu, aina avulias päiväkodinjohtaja!”

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Jyväskylässä.

Touhula Amiraali

Seikkailu
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Susanna Anttila-Viikki Päiväkodin johtaja
Laura Väänänen Varhaiskasvatuksen erityisopettaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Jyväskylän kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidontarve. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat enimmillään

Yli 151 h / kk: 326 €
131–150 h / kk: 293 €
108–130 h / kk: 261 €
85–107 h / kk: 212 €
0–84 h / kk: 179 €

 

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 151 h / kk
  131–150 h / kk
  108–130 h / kk
  85–107 h / kk
  0–84 h / kk

 • Esiopetus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissa on käytössä Jyväskylän kaupungin palveluseteli, ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Jyväskylän varhaiskasvatuksen talousyksikköön.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • Makuaakkoset-diplomi

  Makuaakkoset-diplomi® on päiväkodille ja päiväkodin ruokapalveluista vastaavalle ruokapalveluntuottajalle yhteisesti myönnettävä tunnustus ravitsemuksellisesti, kasvatuksellisesti ja ekologisesti kestävän päiväkotiruokailun edistämisestä.

 • Kide Science -oppien mukainen toiminta

  Kide Science -opit ovat pienten lasten tiedekasvatusta. Kide Science -tiedeoppien mukaisessa toiminnassa arjen ihmeellisiin ilmiöihin tutustutaan itse tutkien, kokeillen ja havainnoiden. Painotamme toiminnassa leikillistä oppimista, tarinoita ja draamaa.

  Toiminta perustuu Helsingin yliopistossa kehitettyyn Vartiaisen tiedekasvatusmalliin. Tiedekasvatus näkyy varhaiskasvatuksen kaikilla osa-alueilla perushoitotoimista ohjattuihin tiedetuokioihin. Lapset oppivat havainnoimaan ja tutkimaan luonnontieteiden ilmiöitä omassa ympäristössään ja niihin liittyvien käsitteiden käyttöä arjessa. Luonnontieteitä lähestytään lapsilähtöisesti leikillisen ja tutkivan pedagogiikan kautta.

 • Moomin Language School -oppimissovellus

  Moomin Language School -sovelluksella lapset saavat tehdä päivittäin 5-15 minuutin verran kielenopetuksen ammattilaisten suunnittelemia, leikkisiä harjoituksia, jotka kehittävät kaikkia kielenoppimisen alueita. Sovelluksen jokainen yksityiskohta on tarkoin mietitty tukemaan oppimista.

  Opettajat voivat sovittaa joustavia leikkituokiosuunnitelmia oman ryhmän tarpeisiin. Moomin Language School -sovellus myös seuraa jokaisen lapsen oppimista reaaliaikaisissa raporteissa, joihin on pääsy sekä opettajalla että vanhemmilla.