1. Päiväkodit
 2. Jyväskylä
 3. Touhula Aarresaari

Touhula Aarresaari, Jyväskylä

Elina Keurulainen Päiväkodin johtaja

Touhula Aarresaari on seikkailupäiväkoti aivan Tikan koulun välittömässä läheisyydessä. Sijaintimme luo hyvät puitteet yhteistyölle koulun kanssa. Päiväkodin ympäristöstä löytyvät loistavat mahdollisuudet erilaisten liikuntamuotojen harrastamiseen. Tarjoamme varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta.

Päiväkodissamme toimii kolme lapsiryhmää. Päiväkodissamme seikkaillaan yhdessä musiikin ja liikunnan tahdissa, ja henkilökuntaamme kuuluu mm. vuorovaikutusleikkiohjaaja. Päivän askareet toteutuvat pienryhmien toimintatuokioissa sekä koko talon yhteisissä seikkailuissa ja iltapäivien tapahtumissa. Päiväkotimme sisätilat mahdollistavat pienryhmätoiminnan ja antavat leikkirauhan. Sisätiloista löytyy myös liikuntasali. Takapihalla lapsilla on tilaa juosta ja liikkua, ja pihalta löytyy lasten käyttöön leikkivälineitä. Päiväkodin kaupunkiympäristö mahdollistaa myös päiväkodin liikennekasvatusta.

Aarresaaren oppimisympäristö on monipuolinen. Toimintaamme värittävät mielikuvitus ja tarinat, salamyhkäiset tehtävät, kokeilemiseen ja tutkimiseen innostaminen. Liikumme paljon metsäretkillä ja ylipäätään olemme luonnossa. Tarjoamme lapsille arjen keskellä elämyksiä, joihin voi kuulua mm. trangia-ruokailut, teemapäivät, metsäpäiväkoti tai vaikkapa köysirataseikkailuja. Tutustumme myös eri urheilulajeihin, kuten talvisin luisteluun ja hiihtoon.

Vanhempien palautteita päiväkodista

”Olemme olleet todella tyytyväisiä päiväkodin toimintaan ja hoitajiin. Lapsemme viihtyy erittäin hyvin Aarresaaressa ja hänet huomioidaan yksilönä.”

”Hienoa, että kerrotte viikko-ohjelman jo etukäteen! Iso plussa lapsia kehittävälle toiminnallenne kuten esimerkiksi musisoinnille, liikkumiselle, askartelulle ja retkeilylle, joita sisällytätte viikko-ohjelmaan upeasti!”

”Kiitosta kaikille päiväkodin tädeille kun pidätte meidän lapsesta hyvää huolta.”

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Jyväskylässä.

Touhula Aarresaari

Seikkailu
Ma–pe klo 7–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Elina Keurulainen Päiväkodin johtaja
Laura Väänänen Varhaiskasvatuksen erityisopettaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Jyväskylän kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidontarve. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat enimmillään

Yli 151 h / kk: 326 €
131–150 h / kk: 293 €
108–130 h / kk: 261 €
85–107 h / kk: 212 €
0–84 h / kk: 179 €

esikoululaisten täydentävä varhaiskasvatus: 212 €

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 151 h / kk
  131–150 h / kk
  108–130 h / kk
  85–107 h / kk
  0–84 h / kk

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  85–107 h / kk
  0–84 h / kk

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissa on käytössä Jyväskylän kaupungin palveluseteli, ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Jyväskylän varhaiskasvatuksen talousyksikköön.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • Moomin Language School -oppimissovellus

  Moomin Language School -sovelluksella lapset saavat tehdä päivittäin 5-15 minuutin verran kielenopetuksen ammattilaisten suunnittelemia, leikkisiä harjoituksia, jotka kehittävät kaikkia kielenoppimisen alueita. Sovelluksen jokainen yksityiskohta on tarkoin mietitty tukemaan oppimista.

  Opettajat voivat sovittaa joustavia leikkituokiosuunnitelmia oman ryhmän tarpeisiin. Moomin Language School -sovellus myös seuraa jokaisen lapsen oppimista reaaliaikaisissa raporteissa, joihin on pääsy sekä opettajalla että vanhemmilla.

 • Makuaakkoset-diplomi

  Makuaakkoset-diplomi® on päiväkodille ja päiväkodin ruokapalveluista vastaavalle ruokapalveluntuottajalle yhteisesti myönnettävä tunnustus ravitsemuksellisesti, kasvatuksellisesti ja ekologisesti kestävän päiväkotiruokailun edistämisestä.