1. Päiväkodit
 2. Joensuu
 3. Touhula Marjala

Touhula Marjala, Joensuu

Virpi Lappalainen Päiväkodin johtaja

Touhula Marjalan toiminta päättyy viimeistään 30.9.2020. Voit tutustua ja hakea paikkaa muihin Joensuun päiväkoteihin päiväkotien omilla sivuilla.

Päiväkoti Touhula Marjala avasi ovensa elokuussa 2015. Liikuntapainotteinen päiväkoti toimii uusissa, tilavissa tiloissa Aurinkotuulentiellä. Tarjoamme päiväkodissa varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta.

Toiminnassamme painottuu liikunnan lisäksi lapsilähtöisyys. Meillä lapset liikkuvat monipuolisesti vähintään kaksi tuntia päiväkotipäivän aikana. Kiinnitämme huomiota arjen liikuntaan ja kannustamme lapsia kokeilemaan rajojaan turvallisella tavalla. Meillä siirtymät eri toimiin tehdään liikunnallisesti vaikkapa pomppien tai ryömien, ja kannustamme lapsia erilaisiin lajikokeiluihin sekä liikkumaan omaehtoisesti.

Päiväkodissamme kaikki tuntevat toisensa ja lapset voivat mennä toiseen ryhmään leikkimään eri ikäisten kavereiden kanssa. Henkilökuntamme on nuorta ja innokasta – yhteinen tavoitteemme on tehdä jokaisesta päivästä hyvä päivä lapselle.

Lastemme lempipuuhia ovat liikuntasalissa touhuaminen, renkaissa kiikkuminen ja köysillä kiipeäminen. Myös trampoliinilla hyppiminen on mukavaa puuhaa.

Päiväkodissamme retkeillään viikoittain ja usein retkemme suuntautuvat lähimetsään, leikkipaikalle tai vaikka vierailulle viereiseen päiväkotiin. Päiväkodin vieressä on suuria kivenlohkareita, joita käymme välillä ihastelemassa.

 

Touhula Marjala

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Virpi Lappalainen Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 151 h / kk
  121–150 h / kk
  89–120 h / kk
  0–88 h / kk

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  0–88 h / kk

 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissa on käytössä Joensuun kaupungin palveluseteli ja perheiden asiakasmaksu on sama kuin kunnallisessa päivähoidossa. Perheen tulee hakea palveluseteliä Joensuun kaupungin Daisy-järjestelmän kautta. Palvelusetelin asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, palvelun tarve ja perheen tulot.

 

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • JIPPO-Juniorit ry

  Touhula Marjala ja JIPPO-juniorit ry ovat aloittaneet kummiyhteistyön.

  JIPPO-Juniorit vastaa Joensuun ja sen ympäristön jalkapallotoiminnan kehittämisestä ja menestyksestä sekä vahvistaa jalkapallon asemaa ja harrastusta Joensuussa sekä sen ympäristössä. Lisäksi se tarjoaa jokaiselle toiminta-alueensa nuorelle kuin vanhemmillekin heidän kykyjensä mukaista toimintaa jalkapallon parissa niin harrasteliikunnan kuin kilpa- ja huippu-urheilun osa-alueilla. Yksi osa-alue toimintaa on kasvattaa menestyviä jalkapalloilijoita kilpaurheiluun niin kansallisesti kuin kansainvälisesti.

  JIPPO-junioreissa suunnitelmallinen ja jatkuvasti kehittyvä valmennus, hyvät ympärivuotiset harjoitusolosuhteet sekä kansallisesti ja kansainvälisesti vahvasti verkottunut toiminta mahdollistaa pelaajien kehittymisen omien tavoitteidensa mukaisesti.

  Lue lisää: www.jippojuniorit.fi