1. Päiväkodit
 2. Ii
 3. Touhula Tikkaset

Touhula Tikkaset, Ii

Henna Uutela Päiväkodin johtaja

Touhula Tikkasten toiminta päättyy 31.7.2020. Voit tutustua Iissä toimivan Touhula Harjuntähden toimintaan Harjuntähden omilla sivuilla.

Touhula Tikkaset on luonnonläheinen liikuntapäiväkoti, joka sijaitsee Tikkasenharjulla. Päiväkotimme tarjoaa varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta.

Päiväkodin toiminnassa painottuu liikunnan lisäksi luonnonläheinen kasvatus. Tarjolla on joka päivä ohjattua liikuntaa, sillä neljä työntekijäämme on käynyt liikuntaleikkikoulun ohjaajakoulutuksen.

Päiväkodin pihalta löytyy monipuoliset leikkivälineet sekä vapaan leikin alue. Pihalla on myös kasvimaa, jota hoidamme kesäisin yhdessä lasten kanssa. Päiväkotimme sijaitsee metsän ympäröimänä erittäin rauhallisella alueella. Päiväkodin läheltä löytyvät urheilukenttä ja leikkipaikka, sekä talvisin luistelukenttä, hiihtolatu ja pulkkamäki. Retkeilemme myös viikoittain lasten kanssa Metsämörri-retkillä, joihin metsän läheinen sijaintimme on ihanteellinen.

Päiväkodistamme löytyy Suomen Ladun Metsämörri-koulutuksen suorittaneita varhaiskasvattajia. Lisäksi henkilökunnastamme löytyy liikuntaleikkikoulu- ja satuhierontaohjaajia. Olemme mukana myös Ilo kasvaa liikkuen -ohjelmassa.

Kolmiryhmäinen päiväkotimme toimii vuonna 2010 valmistuneessa kiinteistössä. Kodinomaiset, avarat ja turvalliset tilat ovat päiväkotikäyttöön suunnitellut. Päiväkodilta löytyy myös valmistuskeittiö, ja lapsille tarjotaan päiväkodilla valmistettua kotiruokaa. Täten voimme myös huomioida mahdolliset ruoka-aineallergiat tarkemmin.

Normaalit kodinaskareet kuuluvat keskeisesti päivittäiseen kasvatukseen. Lasten kanssa leivotaan, siivotaan ja askarrellaan. Kesäisin päiväkodin pihalla on kasvimaa, jota hoidetaan yhdessä lasten kanssa.

Touhula Tikkaset

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Henna Uutela Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin.

Tietoa asiakasmaksuista

Asiakasmaksu määräytyy perheen bruttotulojen ja perhekoon perusteella. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat enimmillään

Yli 150 h / kk: 297 € (= 100 %)
121–150 h / kk: 268 € (= 90 %)
106–120 h / kk: 223 € (= 75 %)
81–105 h / kk: 178 € (= 60 %)
0–80 h / kk: 149 € (= 50 %)

Esiopetus on maksutonta. Sitä täydentävän varhaiskasvatuksen hinta määräytyy prosenttiosuudella kokopäiväisen varhaiskasvatuksen hinnasta:

Yli 106 h / kk: 238 € (= 80 %)
61–105 h / kk: 178 € (= 60 %)
0–60 h / kk: 119 € (= 40 %)

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 151 h / kk
  121–150 h / kk
  106–120 h / kk
  81–105 h / kk
  0–80 h / kk

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  Yli 106 h / kk
  61–105 h / kk
  0–60 h / kk

 • Sisaruslisä

  Iin kunnan myöntämä alennus, sisaruslisä, on korkeintaan 145 € / kk / perhe. Käytännössä sisaruslisä alentaa nuoremman lapsen hoitomaksua myönnetyn summan verran, jolloin hänen asiakasmaksunsa on enintään 153 euroa.

  Kolmannen lapsen sisarusalennus on 80 % kokopäivähoidon hinnasta, jolloin hänen asiakasmaksunsa on enintään 66 euroa.

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Varhaiskasvatuksen hinta muodostuu yksityisen hoidon tuesta, yksityisen hoidon tuen kuntalisästä sekä vanhempien maksamasta asiakasmaksusta. Tulosidonnainen yksityisen hoidon tuen hoitolisä vähentää asiakasmaksun määrää. Yksityisen hoidon tukea haetaan Kelalta. Lisätietoja voit kysyä päiväkodin johtajalta.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • Meillä on Metsämörri -laatutunnus

  Suomen Ladun Meillä on Metsämörri -laatutunnus on ollut käytössä vuodesta 2006. Laatutunnus myönnetään kriteerit täyttävälle Metsämörri-toiminnalle, ja se sisältää lipun, vuosimerkin ja diplomin.