1. Päiväkodit
 2. Hyvinkää
 3. Touhula Taikahattu

Touhula Taikahattu, Hyvinkää

Lotta Mäkinen Päiväkodin johtaja

Touhula Taikahatun toiminta päättyy 31.7.2020. Voit tutustua Hyvinkäällä toimivan Touhula Riemurinteen toimintaan Riemurinteen omilla sivuilla.

Taidepainotteinen päiväkoti Touhula Taikahattu sijaitsee Hyvinkään keskustassa. Ihmettelemme lasten kanssa ympäröivää maailmaa mm. kuvien, satujen, musiikin ja väritaikojen avulla. Päiväkodin tiloista löytyy useampi pienempi ryhmätila, sekä sali ja ateljee kuvataidetuokioita varten. Päiväkotimme tarjoaa varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta.

Päiväkotimme toiminta on monipuolista ja lapsilähtöistä. Viikoittaisissa musiikinopettajan muskareissa tutustumme soittimiin, laulamiseen ja tanssimiseen. Kuvataideopettajan viikoittaisissa kuvis-tuokioissa keskitymme puolestaan taiteeseen ja kulttuuriin askarrellen, maalaten ja muovaillen. Meillä kuvis on kokonaisvaltaista kokemusta kaikilla aisteilla. Se voi olla myös tutkimista, maistamista, haistamista, muovailemista ja tunnustelemista tai vaikkapa hankimaalausta. Pajapäivinä voimme tehdä erilaisia projekteja, askarrella, tehdä puutarhahommia tai lähteä vaikkapa Metsämörri-retkelle. Teemme myös  tutustumiskäyntejä ja retkiä museoon, teatteriin ja taidenäyttelyihin.

Liikumme aktiivisesti valtakunnallisen liikuntasuosituksen mukaisesti. Olemme kiinnittäneet huomiota lasten liikkumisen lisäämiseen mm. siirtymätilanteissa sekä ulkoiluissa. Päiväkodin läheisyydessä on urheilukenttä ja puistoja, joita hyödynnetään paljon myös arkisessa toiminnassa.

Vanhemmat ovat meille lastensa parhaat asiantuntijat ja teemmekin aina mielellämme yhteistyötä heidän kanssaan. Hyvä yhteistyö kodin ja päiväkodin välillä edistää kaikinpuolista hyvinvointia, kehitystä ja oppimismahdollisuuksia, luo luottamukselliset suhteet sekä auttaa luomaan yhdensuuntaiset ja johdonmukaiset kasvatustavoitteet. Haluamme tehdä lapsen päivästä kokonaisen huomioimalla vanhempien toivomuksia, odotuksia, kulttuuritaustan ja arvomaailman.

 

Touhula Taikahattu

Taide
Ma–pe klo 7–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Lotta Mäkinen Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

 • Kokopäiväsopimus

  Kokopäivähoito 20 pv / kk

 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 17 pv / kk
  Kokopäivähoito 12 pv / kk

 • Tuntisopimus

  20 h / vko

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  Osapäivähoito
  Osapäivähoito 16 pv / kk

 • Sisaralennus

  Hyvinkään kaupungin sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Varhaiskasvatuksen hinta muodostuu yksityisen hoidon tuesta, yksityisen hoidon tuen kuntalisästä sekä vanhempien maksamasta asiakasmaksusta.  Tulosidonnainen yksityisen hoidon tuen hoitolisä vähentää asiakasmaksun määrää. Yksityisen hoidon tukea haetaan Kelalta. Lisätietoja voit kysyä päiväkodin johtajalta.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • ReimaGO

  ReimaGO-aktiivisuussensori on kehitetty erityisesti lapsia varten. Lapsi ei tarvitse liikkumiseen ja leikkimiseen mukaansa muuta kuin sensorin, sillä kertynyt data synkronoidaan mobiililaitteen kanssa vasta liikunnan jälkeen. Sensori herää, kun lapsi alkaa liikkua ja se tallentaa vain liikkumisen tehon ja keston.

  ReimaGO-sovelluksesta nähdään liikunnasta saadun, sensoriin kertyneen energian määrä. Energian avulla lapsi pääsee etenemään sovelluksen pelimaailmoissa hauskoja palkintoja keräten.

  ReimaGO-aktiivisuussensorit tuovat lasten liikkumiseen digitaalisen ja pelillisen puolen, ja sensori auttaa myös vanhempia seuraamaan, miten Touhula-päiväkotien liikuntalupaus toteutuu.