1. Päiväkodit
 2. Hyvinkää
 3. Touhula Onnimanni

Touhula Onnimanni, Hyvinkää

Minna Tarkiainen Päiväkodin johtaja

Touhula Onnimanni on pieni, kodinomainen päiväkoti Vehkojalla. Päiväkotimme sijaitsee kerrostalon alakerran kerhotiloissa, joista löytyy kolme pienempää ryhmätilaa.

Taidepainotteisessa päiväkodissamme ihmetellään kuvia, satuja, musiikkia ja vaikka väritaikoja. Päiväkodissa on kerran viikossa musiikinopettajan ja kuvataideopettajan pitämät tuokiot ryhmille. Muskarissa tutustumme soittimiin, laulamiseen ja tanssimiseen. Pajapäivinä voimme tehdä erilaisia projekteja, askarrella, tehdä puutarhahommia tai lähteä vaikkapa Metsämörri-retkelle. Kuvataiteissa tutustumme taiteeseen ja kulttuuriin askarrellen, maalaten ja muovaillen. Kuvis on päiväkodissamme kokonaisvaltaista kokemusta kaikilla aisteilla. Se voi olla myös tutkimista, maistamista, haistamista, muovailemista ja tunnustelemista tai vaikkapa hankimaalausta. Retkeilemme lasten kanssa teattereissa, taidenäyttelyissä ja museoissa. Olemme myös järjestäneet useana vuonna keväisin oman taidepäiväkotien taidenäyttelyn.

Liikumme päiväkodissa myös paljon, valtakunnallisen liikuntasuosituksen mukaisesti. Kerrostalorakennuksemme sisäpihalla on aidattu leikkipiha ja käytössämme on myös pieni kenttä, jossa pääsemme liikkumaan monipuolisesti. Vierailemme läheisessä metsässä viikoittain. Lähellä sijaitsevat myös koulun luistelukenttä ja hyvät hiihtoladut, ja sisäliikunnalle meillä on viikoittainen salivuoro läheisessä seurakuntakeskuksessa.

Hyvä yhteistyö kodin ja päiväkodin välillä luo luottamukselliset suhteet ja edistää kaikinpuolista hyvinvointia, kehitystä ja oppimismahdollisuuksia sekä auttaa luomaan yhdensuuntaiset ja johdonmukaiset kasvatustavoitteet. Vanhemmat ovat meille lastensa parhaat asiantuntijat ja teemmekin aina mielellämme yhteistyötä heidän kanssaan. Haluamme tehdä lapsen päivästä kokonaisen huomioimalla vanhempien toivomukset, odotukset, kulttuuritaustan ja arvomaailman. Myös huumori saa kukkia päiväkodissamme.

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Hyvinkäällä.

Touhula Onnimanni

Taide
Ma–pe klo 7–17

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistukset toiminnan kehittämiseksi

Minna Tarkiainen Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • ReimaGO

  ReimaGO-aktiivisuussensori on kehitetty erityisesti lapsia varten. Lapsi ei tarvitse liikkumiseen ja leikkimiseen mukaansa muuta kuin sensorin, sillä kertynyt data synkronoidaan mobiililaitteen kanssa vasta liikunnan jälkeen. Sensori herää, kun lapsi alkaa liikkua ja se tallentaa vain liikkumisen tehon ja keston.

  ReimaGO-sovelluksesta nähdään liikunnasta saadun, sensoriin kertyneen energian määrä. Energian avulla lapsi pääsee etenemään sovelluksen pelimaailmoissa hauskoja palkintoja keräten.

  ReimaGO-aktiivisuussensorit tuovat lasten liikkumiseen digitaalisen ja pelillisen puolen, ja sensori auttaa myös vanhempia seuraamaan, miten Touhula-päiväkotien liikuntalupaus toteutuu.