1. Päiväkodit
 2. Helsinki
 3. Touhula StarLight

Touhula StarLight, Helsinki

Cecilia Quarshie Päiväkodin johtaja

Englanninkielinen päiväkoti Touhula StarLight sijaitsee Lauttasaaren Vattuniemessä. Päiväkotimme tarjoaa turvallisen oppimisympäristön, jossa lapset oppivat luontaisesti leikin kautta. Tarjoamme varhaiskasvatuksen lisäksi englanninkielistä esiopetusta. 

Touhula StarLight tarjoaa lapsille ainutlaatuisen ympäristön oppia englannin kieltä monin eri tavoin. Alle 3-vuotiaiden lasten ryhmiä on kaksi. Toinen ryhmä on suomenkielinen. Toinen ryhmä on kaksikielinen, ja pääsääntöisesti ryhmässä käytetään englannin kieltä. Englannin kieli kulkee pienten toiminnan mukana ympäristössä, lauluissa ja loruissa. Yli 3-vuotiaiden lasten osalta kaikki toiminta ja lasten ohjaus arjessa tapahtuu englannin kielellä. Henkilökuntamme on suurimmaksi osaksi englanninkielistä, joten teemamme on erittäin vahvasti arjessamme mukana. 

Päiväkotimme toimii kerrostalon alakerrassa kivijalassa. Tilat ovat jaettu erikokoisiksi huoneiksi, ja huoneet on suunniteltu erilaisten toimintojen kuten liikunnan, roolileikkien, askartelun ja aistitoiminnan mukaan.

Ulkoilemme ahkerasti lähialueita hyödyntäen. Veijarivuoren puisto ja -ranta ovat päivittäin käytössämme, lisäksi seikkailemme myös lähimetsän poluilla, mäissä ja notkelmissa.

Retkeilemme paljon yli 3-vuotiaiden lasten kanssa. Kohteinamme ovat mm. kirjasto, museot sekä eri Helsingin kaupungin tarjoamat mahdollisuudet. Vierailemme säännöllisesti mm. International School of Musicin musiikkituokioissa sekä Lasten Tiedekoululla. Silloin tällöin käymme myös kiipeilemässä Salmisaaren Kiipeilyareenalla ja liikkumassa Taitoliikuntakeskuksella. Lisämaksusta lapsilla on mahdollisuus osallistua kerran viikossa International School of Musicin järjestämään iltapäivä-musiikkikerhoon.

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Helsingissä.

Read about Touhula StarLight in English.

Touhula StarLight

Kieli
Ma–pe klo 7.30–17

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Cecilia Quarshie Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuksen hinta muodostuu yksityisen hoidon tuesta, yksityisen hoidon tuen kuntalisästä sekä vanhempien maksamasta asiakasmaksusta. Tulosidonnainen yksityisen hoidon tuen hoitolisä vähentää asiakasmaksun määrää. Päiväkotimme asiakasmaksut (per kk) ovat enimmillään

Kokopäivähoito:

 • alle 3 v. 372,75 €
 • yli 3 v. 482,75 €
 • 5 v. 322,75 €
 • esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus 461,62 €

Osa-aikahoito, alle 3-vuotiaat:

 • kokopäivähoito 16 pv / kk 316,85 €
 • kokopäivähoito 12 pv / kk 260,95 €
 • Kokopäiväsopimus
 • Osaviikkosopimus

  Alle 3-vuotiaille:
  Kokopäivähoito 16 pv / kk
  Kokopäivähoito 12 pv / kk

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  Osapäivähoito

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Yksityisen hoidon tukea haetaan Kelalta. Lisätietoja voit kysyä päiväkodin johtajalta.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • ReimaGO

  ReimaGO-aktiivisuussensori on kehitetty erityisesti lapsia varten. Lapsi ei tarvitse liikkumiseen ja leikkimiseen mukaansa muuta kuin sensorin, sillä kertynyt data synkronoidaan mobiililaitteen kanssa vasta liikunnan jälkeen. Sensori herää, kun lapsi alkaa liikkua ja se tallentaa vain liikkumisen tehon ja keston.

  ReimaGO-sovelluksesta nähdään liikunnasta saadun, sensoriin kertyneen energian määrä. Energian avulla lapsi pääsee etenemään sovelluksen pelimaailmoissa hauskoja palkintoja keräten.

  ReimaGO-aktiivisuussensorit tuovat lasten liikkumiseen digitaalisen ja pelillisen puolen, ja sensori auttaa myös vanhempia seuraamaan, miten Touhula-päiväkotien liikuntalupaus toteutuu.