1. Päiväkodit
 2. Helsinki
 3. Touhula StarLight

Touhula StarLight, Helsinki

Cecilia Quarshie Päiväkodin johtaja

Englanninkielinen päiväkoti Touhula StarLight sijaitsee Lauttasaaren Vattuniemessä. Päiväkotimme tarjoaa turvallisen oppimisympäristön, jossa lapset oppivat luontaisesti leikin kautta.

Touhula StarLightin toiminta päättyy 31.7.2021. Lähimmät Touhula-päiväkodit, joihin voi hakea englanninkieliseen varhaiskasvatukseen ovat: HEI Ruoholahti, Touhula Innopoli International sekä Touhula Seaside International.

Touhula StarLight tarjoaa lapsille ainutlaatuisen ympäristön oppia englannin kieltä monin eri tavoin. Alle 3-vuotiaiden lasten ryhmiä on kaksi. Toinen ryhmä on suomenkielinen. Toinen ryhmä on kaksikielinen, ja pääsääntöisesti ryhmässä käytetään englannin kieltä. Englannin kieli kulkee pienten toiminnan mukana ympäristössä, lauluissa ja loruissa. Yli 3-vuotiaiden lasten osalta kaikki toiminta ja lasten ohjaus arjessa tapahtuu englannin kielellä. Henkilökuntamme on suurimmaksi osaksi englanninkielistä, joten teemamme on erittäin vahvasti arjessamme mukana. 

Päiväkotimme toimii kerrostalon alakerrassa kivijalassa. Tilat ovat jaettu erikokoisiksi huoneiksi, ja huoneet on suunniteltu erilaisten toimintojen kuten liikunnan, roolileikkien, askartelun ja aistitoiminnan mukaan.

Ulkoilemme ahkerasti lähialueita hyödyntäen. Veijarivuoren puisto ja -ranta ovat päivittäin käytössämme, lisäksi seikkailemme myös lähimetsän poluilla, mäissä ja notkelmissa.

Retkeilemme paljon yli 3-vuotiaiden lasten kanssa. Kohteinamme ovat mm. kirjasto, museot sekä eri Helsingin kaupungin tarjoamat mahdollisuudet. Silloin tällöin käymme myös kiipeilemässä Salmisaaren Kiipeilyareenalla ja liikkumassa Taitoliikuntakeskuksella.

Arkeemme kuuluvat myös päiväkotitoimintaamme täydentävät viikoittaiset kerhot, joihin lapset voivat osallistua. Pidämme kerhoja mm. tieteeseen, musiikkiin ja tanssiin liittyen.

Voit tutustua päiväkotimme touhuihin myös Facebookissa.

Vanhempien palautteita päiväkodista

”Päiväkodissa on erittäin positiivinen ja rauhallinen ilmapiiri. Tuntuu, että asiat ovat vakiintuneet ja kaikki tuntuu sujuvan hyvin. Lapseni odottaa joka aamu innoissaan päiväkotiin pääsyä (jopa viikonloppuisin 🙂 ).”

”We couldn’t be happier with StarLight. The staff is super friendly and competent, we feel at ease knowing our son is in a safe and stimulating environment. It’s great to hear daily reports on how our son is adapting and progressing, it shows the teachers and assistants really follow him closely and care about him. Thanks StarLight!”

 

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Helsingissä.

Touhula StarLight

Kieli
Ma–pe klo 7.30–17

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Cecilia Quarshie Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuksen hinta muodostuu yksityisen hoidon tuesta, yksityisen hoidon tuen kuntalisästä sekä vanhempien maksamasta asiakasmaksusta. Tulosidonnainen yksityisen hoidon tuen hoitolisä vähentää asiakasmaksun määrää.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat enimmillään

Kokopäivähoito: 400 €/kk
Kokopäivähoito 16 pv/kk: 340 €/kk

Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus: 379,95 €/kk

 • Kokopäiväsopimus
 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 16 pv / kk

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  Osapäivähoito

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Yksityisen hoidon tukea haetaan Kelalta. Lisätietoja voit kysyä päiväkodin johtajalta.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.