1. Päiväkodit
 2. Helsinki
 3. Touhula Puistola

Touhula Puistola, Helsinki

Sanna Vara Päiväkodin johtaja

Touhula Puistola on tammikuussa 2019 vanhan kansakoulun tiloihin avattu liikuntapainotteinen päiväkoti. Kansakoulun remontin ajan päiväkotimme toimii pihalle rakennetussa moduulipäiväkodissa. Väliaikaisen rakennuksen valoisat ja hyvin toimivat tilat mahdollistavat monipuolisen toiminnan. Päiväkotimme tarjoaa kaudella 2021-2022 myös esiopetusta.

Leikki, liikunta ja musiikki kuuluvat meidän jokaiseen päivään. Tarjoamme teemamme mukaisesti mahdollisuuksia monenlaiseen liikuntaan lisäämällä liikettä arkeen. Myös ulkoliikunta on mahdollista meille monin tavoin, sillä mitä parhaimmat retkeilymaastot urheilukenttineen ovat aivan päiväkotimme vieressä. Retkeilemme paljon muuallakin lähiympäristön luonnossa. Meillä on myös oma aidattu metsäalue leikkialueenamme päiväkodin vieressä.

Lapset pääsevät liikkeen keinoin testaamaan omia rajojaan sekä iloitsemaan onnistumisistaan turvallisessa ilmapiirissä. Lapset myös oppivat ilmaisemaan itseään liikunnan keinoin. Luontaiselle liikkumiselle ja leikille on aina aikaa ja tilaa, niin sisällä kuin ulkona. Nautimme yhdessä tekemisestä sekä metsäretkillä että pienryhmätoiminnoissa.

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Helsingissä.

Touhula Puistola

Liikunta
Ma–pe klo 7–17

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Sanna Vara Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuksen hinta muodostuu yksityisen hoidon tuesta, yksityisen hoidon tuen kuntalisästä sekä vanhempien maksamasta asiakasmaksusta. Tulosidonnainen yksityisen hoidon tuen hoitolisä vähentää asiakasmaksun määrää. Päiväkotimme asiakasmaksut (per kk) ovat enimmillään

Kokopäivähoito: 375 €
Kokopäivähoito 16 pv / kk: 318,75 €

Esiopetus: 244 €

5-vuotiaiden lasten asiakasmaksu on 160 € enimmäishintaa pienempi.

 • Kokopäiväsopimus
 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 16 pv / kk

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus
 • Sisaralennus

  50 %

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Yksityisen hoidon tukea haetaan Kelalta. Lisätietoja voit kysyä päiväkodin johtajalta.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • Kide Science -oppien mukainen toiminta

  Kide Science -opit ovat pienten lasten tiedekasvatusta. Kide Science -tiedeoppien mukaisessa toiminnassa arjen ihmeellisiin ilmiöihin tutustutaan itse tutkien, kokeillen ja havainnoiden. Painotamme toiminnassa leikillistä oppimista, tarinoita ja draamaa.

  Toiminta perustuu Helsingin yliopistossa kehitettyyn Vartiaisen tiedekasvatusmalliin. Tiedekasvatus näkyy varhaiskasvatuksen kaikilla osa-alueilla perushoitotoimista ohjattuihin tiedetuokioihin. Lapset oppivat havainnoimaan ja tutkimaan luonnontieteiden ilmiöitä omassa ympäristössään ja niihin liittyvien käsitteiden käyttöä arjessa. Luonnontieteitä lähestytään lapsilähtöisesti leikillisen ja tutkivan pedagogiikan kautta.