1. Päiväkodit
 2. Helsinki
 3. Touhula Pitäjänmäki

Touhula Pitäjänmäki, Helsinki

Piia Törmänen Päiväkodin johtaja

Touhula Pitäjänmäki on 4-ryhmäinen päiväkoti Pitäjänmäellä, Valimossa.

Touhula Pitäjänmäen toiminta päättyy 31.7.2021. Lähin Touhula-päiväkoti, johon voi hakea varhaiskasvatukseen on Touhula Lassila.

Päiväkodissamme lapset kokevat liikunnan iloa päivittäin. Päivittäinen liikkuminen muodostuu sekä ohjatusta liikunnasta että lasten oma-aloitteisesta liikkumisesta. Lapset saavat harjoitella joka päivä liikkumis-, tasapaino- ja välineenkäsittelytaitoja sekä pysähtymistä ja rentoutumista. Vaihtelemme liikunnan kestoa ja intensiteettiä tarpeiden ja tilanteiden mukaan. Lapsilla on mahdollisuus tutustua päiväkodissa eri liikuntalajeihin. Tavoitteenamme on nauttia liikkumisesta ja herättää lapsessa kipinä elinikäiseen liikkumiseen.

Kannustamme lapsia liikunnalliseen toimintaan pitkin päivää, ja päiväkotimme liikuntavälineet ovat lasten saatavilla jatkuvasti. Tuemme lasten itsesäätelytaitojen kehittymistä mm. säätelemällä lapsen aktiivisuustasoa toiminnan ja päivän eri aikoina. Luomme jokaiseen liikkumiseen innostavan oppimisympäristön, ja tuemme liikunnan maailman avartumista lapselle innostavana sekä hauskana pienestä pitäen. Lapsilla on käytössä oma liikuntapassi, joka tukee lapsen hyvinvoinnin lisäksi kodin ja päiväkodin kasvatuskumppanuutta. Yli 3-vuotiailla lapsilla on käytössä myös ReimaGo-aktiivisuussensori.

Päiväkotimme toimii kivijalassa, toimitilakiinteistön alakerrassa. Meiltä löytyy oma liikuntasali, jota hyödynnämme päivittäin. Oppimisympäristömme on jaettu pienryhmätiloihin toimintojen mukaan. Tiloissa on mm. kirjallisuus ja lukeminen, liikenne ja ympäristö, rakentelu ja kädentaidot, pelit, musiikki sekä yhteisö.

Kivijalassa toimiessamme päiväkodilla ei ole omaa pihaa, mutta saamme käyttää kaupungin Valimomestarinpuistoa päivittäisissä ulkoiluissamme. Ulkoilemme lasten kanssa säännöllisesti myös muissa lähialueen leikkipuistoissa. Retkeilemme usein myös Strömbergin puistossa ja Puropuistikossa. Toisinaan ulkoilemme hieman kauempana sijaitseviin Talin liikuntapuistoon, Riistavuoren puistoon, Piimäenpuistoon ja Pajamäen kentälle. Hyödynnämme myös lähialueen kirjastoa ja kulttuuripalveluita.

”Mahtavat hoitajat ja kasvattajat, lapsemme viihtyy todella hyvin! Poikkeusajan tiedotuksista ja erityisjärjestelyistä on jäänyt todella positiivinen kuva. Lisäksi lasten arjesta tulee tietoa kuvien ja päivitysten kautta TouGossa ja Facebookissa. Hyvin te vedätte!”

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Helsingissä.

Touhula Pitäjänmäki

Liikunta
Ma–pe klo 7–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Piia Törmänen Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuksen hinta muodostuu yksityisen hoidon tuesta, yksityisen hoidon tuen kuntalisästä sekä vanhempien maksamasta asiakasmaksusta. Tulosidonnainen yksityisen hoidon tuen hoitolisä vähentää asiakasmaksun määrää. Päiväkotimme asiakasmaksut (per kk) ovat enimmillään

Kokopäivähoito: 390 €
Kokopäivähoito 16 pv / kk: 331,50 €

5-vuotiaiden lasten asiakasmaksu on 160 € enimmäishintaa pienempi.

 • Kokopäiväsopimus
 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 16 pv / kk

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  Osapäivähoito

 • Sisaralennus

  50 % vanhimmasta lapsesta

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Yksityisen hoidon tukea haetaan Kelalta. Lisätietoja voit kysyä päiväkodin johtajalta.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • Kide Science -oppien mukainen toiminta

  Kide Science -opit ovat pienten lasten tiedekasvatusta. Kide Science -tiedeoppien mukaisessa toiminnassa arjen ihmeellisiin ilmiöihin tutustutaan itse tutkien, kokeillen ja havainnoiden. Painotamme toiminnassa leikillistä oppimista, tarinoita ja draamaa.

  Toiminta perustuu Helsingin yliopistossa kehitettyyn Vartiaisen tiedekasvatusmalliin. Tiedekasvatus näkyy varhaiskasvatuksen kaikilla osa-alueilla perushoitotoimista ohjattuihin tiedetuokioihin. Lapset oppivat havainnoimaan ja tutkimaan luonnontieteiden ilmiöitä omassa ympäristössään ja niihin liittyvien käsitteiden käyttöä arjessa. Luonnontieteitä lähestytään lapsilähtöisesti leikillisen ja tutkivan pedagogiikan kautta.

 • Moomin Language School -oppimissovellus

  Moomin Language School -sovelluksella lapset saavat tehdä päivittäin 5-15 minuutin verran kielenopetuksen ammattilaisten suunnittelemia, leikkisiä harjoituksia, jotka kehittävät kaikkia kielenoppimisen alueita. Sovelluksen jokainen yksityiskohta on tarkoin mietitty tukemaan oppimista.

  Opettajat voivat sovittaa joustavia leikkituokiosuunnitelmia oman ryhmän tarpeisiin. Moomin Language School -sovellus myös seuraa jokaisen lapsen oppimista reaaliaikaisissa raporteissa, joihin on pääsy sekä opettajalla että vanhemmilla.