1. Päiväkodit
 2. Helsinki
 3. Touhula Keskuspuisto

Touhula Keskuspuisto, Helsinki

Maarit Holster Päiväkodin johtaja

Touhula Keskuspuiston toiminta päättyy 31.7.2020. Voit tutustua ja hakea paikkaa muihin Helsingin päiväkoteihin päiväkotien omilla sivuilla.

Päiväkoti Touhula Keskuspuisto sijaitsee Ruskeasuolla Invalidisäätiön talossa. Samassa rakennuksessa toimii myös Ammattiopisto Live. Päiväkodin täysremontoiduissa tiloissa on tilaa neljälle lapsiryhmälle.

Taidepainotteisen päiväkotimme pihalta aukeaa pääsy Invalidisäätiön veistospuistoon, ja taidetta on esillä ympärivuotisesti koko pihapiirissä ja kiinteistössä vaihtuvissa näyttelyissä. Taidepäiväkotimme tuo eri taiteenalat ja monipuolisen kulttuurin lapsen arkeen kiehtovalla tavalla. Oppimisen ja onnistumisen iloa koetaan musiikillisen, kuvallisen, sanallisen sekä kehollisen ilmaisun kautta. Luova ilmapiiri ja kulttuurisesti rikas ympäristö innostavat tutkimaan ja tulkitsemaan ympäröivää maailmaa uusilla tavoilla.

Päiväkotimme sijaitsee metsämaiseman välittömässä läheisyydessä, joten ulkoilumaastot alkavat heti talon takaa. Talon rauhallisella sisäpihalla on aidattu leikkipiha lapsille, ja leikkipuistoja löytyy myös Keskuspuiston reunamilta. Invalidisäätiön kiinteistöstä löytyy myös allasosasto, jonka uima-allas on sovittaessa lasten käytettävissä.

Yli 3-vuotiaiden lasten kanssa voimme tutustua myös englannin kieleen Moomin Language School -oppimissovelluksen avulla.

Touhula Keskuspuisto

Taide
Ma–pe klo 7–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Maarit Holster Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuksen hinta muodostuu yksityisen hoidon tuesta, yksityisen hoidon tuen kuntalisästä sekä vanhempien maksamasta asiakasmaksusta. Tulosidonnainen yksityisen hoidon tuen hoitolisä vähentää asiakasmaksun määrää. Päiväkotimme asiakasmaksut (per kk) ovat enimmillään

Kokopäivähoito:

 • alle 3 v. 390 €
 • yli 3 v. 360 €
 • 5 v. 200 €

Kokopäivähoito 16 pv / kk:

 • alle 3 v. 331,50 €
 • yli 3 v. 306 €
 • 5 v. 146 €

Kokopäivähoito 12 pv / kk:

 • alle 3 v. 273 €
 • yli 3 v. 252 €
 • 5 v. 140 €
 • Kokopäiväsopimus
 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 16 pv / kk
  Kokopäivähoito 12 pv / kk

 • Sisaralennus

  50 %

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Yksityisen hoidon tukea haetaan Kelalta. Lisätietoja voit kysyä päiväkodin johtajalta.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • Reiman sadevaate-etu

  Päiväkoti tarjoaa veloituksetta päiväkodin lasten käyttöön Reiman sadevaatteet. Kaikille löytyy päiväkodilta sopivat, toimivat sadevarusteet, joiden huollosta ja puhtaanapidosta vastaa päiväkoti.

 • ReimaGO

  ReimaGO-aktiivisuussensori on kehitetty erityisesti lapsia varten. Lapsi ei tarvitse liikkumiseen ja leikkimiseen mukaansa muuta kuin sensorin, sillä kertynyt data synkronoidaan mobiililaitteen kanssa vasta liikunnan jälkeen. Sensori herää, kun lapsi alkaa liikkua ja se tallentaa vain liikkumisen tehon ja keston.

  ReimaGO-sovelluksesta nähdään liikunnasta saadun, sensoriin kertyneen energian määrä. Energian avulla lapsi pääsee etenemään sovelluksen pelimaailmoissa hauskoja palkintoja keräten.

  ReimaGO-aktiivisuussensorit tuovat lasten liikkumiseen digitaalisen ja pelillisen puolen, ja sensori auttaa myös vanhempia seuraamaan, miten Touhula-päiväkotien liikuntalupaus toteutuu.