1. Päiväkodit
 2. Hämeenlinna
 3. Touhula Tarvasmäki

Touhula Tarvasmäki, Hämeenlinna

Hanna Petramaa Päiväkodin johtaja

Touhula Tarvasmäen toiminta päättyy viimeistään vuoden 2020 lopussa. Varhaiskasvatuspaikkojen osalta olettehan yhteydessä Hämeenlinnan kaupungin varhaiskasvatuspalveluihin.

Touhula Tarvasmäki avattiin Hämeenlinnassa elokuussa 2015. Päiväkodin tilat ovat uudet, päiväkotikäyttöön rakennetut ja lasta liikkumaan innostavat. Päiväkotimme tarjoaa varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta.

Touhula Tarvasmäen toiminnassa painottuvat liikunta, luonto ja pienryhmätyöskentely. Päiväkodissamme liikumme monipuolisesti ja lapset saavat vähintään kaksi tuntia reipasta liikuntaa päiväkotipäivän aikana. Toimimme yhteistyössä Hämeenlinnan kaupungin kanssa ja toiminnassamme näkyy myös satakielipedagogiikka.

Tarvasmäen touhukkaiden lasten suosikkileikkejä ovat kiipeileminen kiipeilyseinällä ja puolapuissa, pallopelit, palapelit ja eläinleikit. Lisäksi Tarvasmäessä piirrellään paljon. Ulkona lapset löytää useimmiten keinumasta, kiipeilemästä ja sählyä pelaamasta. Myös hiekkaleikit kuuluvat ulkona lasten suosikkipuuhiin. Liikenneradalla liikutaan kävellen, polkien ja potkutellen.

Vaikka päiväkodin oma pihakin antaa mahdollisuudet monipuoliseen toimintaan, päiväkodissamme myös retkeillään viikottain. Läheiset metsäalueet ja lähipuistot ovat osoittautuneet mitä oivallisimmiksi retkipaikoiksi. Säännöllisiä tapahtumia päiväkodissamme ovat yhteiset musiikkituokiot ja vanhempien kahvihetket.

Päiväkodissamme lapset saavat toteuttaa itseään monipuolisesti, ja lasten ajatukset sekä toiveet ovat merkittävässä osassa toiminnan suunnittelussa. Henkilökuntamme on innokas kehittämään niin toimintaa kuin ammattiosaamistaankin. Touhula Tarvasmäen arkeen kuuluvat huumori ja höpsöttelykin – tulkaapa tutustumaan!

Touhula Tarvasmäki

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Hanna Petramaa Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 140 h / kk
  120–140 h / kk
  80–120 h / kk
  0–80 h / kk

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  80–120 h / kk
  0–80 h / kk

 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissa on käytössä Hämeenlinnan kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Hämeenlinnan kaupungin Daisy-ohjelmaan. Mikäli lapsen kotikunta on muu kuin Hämeenlinna, on perheen haettava Kelan yksityisen hoidon tukea ja kuntalisää.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • ReimaGO

  ReimaGO-aktiivisuussensori on kehitetty erityisesti lapsia varten. Lapsi ei tarvitse liikkumiseen ja leikkimiseen mukaansa muuta kuin sensorin, sillä kertynyt data synkronoidaan mobiililaitteen kanssa vasta liikunnan jälkeen. Sensori herää, kun lapsi alkaa liikkua ja se tallentaa vain liikkumisen tehon ja keston.

  ReimaGO-sovelluksesta nähdään liikunnasta saadun, sensoriin kertyneen energian määrä. Energian avulla lapsi pääsee etenemään sovelluksen pelimaailmoissa hauskoja palkintoja keräten.

  ReimaGO-aktiivisuussensorit tuovat lasten liikkumiseen digitaalisen ja pelillisen puolen, ja sensori auttaa myös vanhempia seuraamaan, miten Touhula-päiväkotien liikuntalupaus toteutuu.

   

 • Elenia Lämpö Oy

  Elenia Lämpö Oy ja Touhulan liikuntapäiväkodit ovat solmineet kummiyhteistyön, jolla edistetään päiväkoti-ikäisten lasten energia- ja ympäristöasioiden tietoutta sekä osaamista Hämeenlinnassa.

  Osapuolet luovat yhdessä lapsille soveltuvia toimintamalleja, joiden avulla lisätään lasten ymmärrystä siitä, mitä energia- ja ympäristöasiat oikeasti tarkoittavat ja miten energiaa voidaan käyttää tehokkaasti ja kestävästi. Oppimisen keinoina käytetään lapsille soveltuvia tapoja, kuten leikkejä, pelejä sekä erilaisia ongelmanratkaisu- ja tutkimustehtäviä, jotka tarjoavat lapsille elämyksiä sekä oivaltamisen ja uuden löytämisen iloa. Lisäksi järjestetään muita aktiviteetteja, kuten esimerkiksi teemaviikkoja, joihin vanhemmatkin voivat osallistua. Tehtyjä sisältöjä voidaan hyödyntää myös muiden Touhulan liikuntapäiväkotien toiminnassa.

  Kestävä kehitys on mukana Touhulan liikuntapäiväkotien arjessa jo nyt. Päiväkotien kaikessa toiminnassa vähennetään jätteen määrää ja hävikkiä. Lapset osallistuvat myös kierrättämiseen.

  – On hienoa, että voimme aloittaa yhteistyön Touhulan liikuntapäiväkotien kanssa, joka on aktiivinen ja vastuullinen toimija. Haluamme yhteistyöllämme panostaa tulevaisuuteen ja olla mukana rakentamassa entistä parempaa yhteiskuntaa. Kertomalla energia- ja ympäristöasioista sekä kannustamalla toimimaan yhteisten pelisääntöjen mukaan opitaan ja saadaan yhdessä aikaan tuloksia, kertoo viestintäpäällikkö Mervi Kainulainen Elenia Lämmöstä.

  Päiväkotien kestävän kehityksen opetuksen tavoitteena on kasvattaa ympäristötietoisia lapsia, jotka osaavat rakentaa tulevaisuutta omilla vastuullisilla valinnoillaan. Yhteistyö luotettavan ja ympäristöystävällisiä lämmitysratkaisuja tarjoavan Elenia Lämmön kanssa rikastuttaa päiväkotien arkea entisestään.

  – Lapset innostuvat toiminnallisista leikeistä ja tehtävistä, jotka auttavat ymmärtämään kestävän kehityksen periaatteita. Odotamme innoissamme sähköistä työkalua, jonka avulla pääsemme tutustumaan erityisesti aurinkoenergiaan, toteavat päiväkodinjohtajat Hanna Petramaa ja Anu Ruhala Touhulasta.

  Touhula Jukolassa ja Tarvasmäessä hyödynnetään aurinkoenergiaa, jonka tilannetta päiväkotilaiset voivat seurata havainnollisilta näyttötauluilta. Lisäksi Jukolan päiväkodin kiinteistö ja lämmin käyttövesi lämpiävät ympäristölle ystävällisellä kaukolämmöllä, joka tuotetaan Hämeenlinnassa pääasiassa uusiutuvalla energialla.

  Lisätietoja: www.elenia.fi