1. Päiväkodit
 2. Hämeenlinna
 3. Touhula Jukola

Touhula Jukola, Hämeenlinna

Mari Hakola Päiväkodin johtaja

Touhula Jukolan toiminta päättyy viimeistään vuoden 2020 lopussa. Varhaiskasvatuspaikkojen osalta olettehan yhteydessä Hämeenlinnan kaupungin varhaiskasvatuspalveluihin.

Touhula Jukola sijaitsee Hämeenlinnassa Jukolan alueella Hattelmalanharjun kupeessa hyvien kulkuyhteyksien varrella. Päiväkodin tilat ovat tilavat, valoisat ja mahdollistavat lasten aktiivisen liikkumisen. Päiväkotimme tarjoaa varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta.

Päiväkotimme toiminnassa painottuu liikunta ja tuemme lasten omatoimista arkiliikuntaa. Meillä lapset liikkuvat monipuolisesti niin sisällä kuin ulkonakin vähintään kaksi tuntia päiväkotipäivän aikana. Päiväkodissamme on mukava ilmapiiri, toimivat tilat ja lapsilähtöinen toiminta.

Käymme lasten kanssa retkillä lähipuistoissa ja metsässä, Jukolan kirjastossa, luistelemassa lähikoulun kentällä tai jäähallissa. Teemme myös retkiä kaupungille esimerkiksi ARX:n tarjoamiin työpajoihin tai näyttelyihin.

Päiväkotimme lasten lempipuuhia ovat hippaleikit ja talvella mäenlasku. Päiväkodissamme järjestetään joka kuukausi jokin päiväkodin yhteinen tapahtuma, kuten laulutuokio tai seikkailurata. Perinteinämme ovat joka kuukauden viimeisenä torstaina tarjoamamme aamukahvit perheille sekä kuukausittain järjestettävä yhteinen liikuntatapahtuma lapsille ja vanhemmille.

Touhula Jukola

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Mari Hakola Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 140 h / kk
  120–140 h / kk
  80–120 h / kk
  0–80 h / kk

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  80–120 h / kk
  0–80 h / kk

 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissa on käytössä Hämeenlinnan kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Hämeenlinnan kaupungin Daisy-ohjelmaan. Mikäli lapsen kotikunta on muu kuin Hämeenlinna, on perheen haettava Kelan yksityisen hoidon tukea ja kuntalisää.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • ReimaGO

  ReimaGO-aktiivisuussensori on kehitetty erityisesti lapsia varten. Lapsi ei tarvitse liikkumiseen ja leikkimiseen mukaansa muuta kuin sensorin, sillä kertynyt data synkronoidaan mobiililaitteen kanssa vasta liikunnan jälkeen. Sensori herää, kun lapsi alkaa liikkua ja se tallentaa vain liikkumisen tehon ja keston.

  ReimaGO-sovelluksesta nähdään liikunnasta saadun, sensoriin kertyneen energian määrä. Energian avulla lapsi pääsee etenemään sovelluksen pelimaailmoissa hauskoja palkintoja keräten.

  ReimaGO-aktiivisuussensorit tuovat lasten liikkumiseen digitaalisen ja pelillisen puolen, ja sensori auttaa myös vanhempia seuraamaan, miten Touhula-päiväkotien liikuntalupaus toteutuu.

   

 • Elenia Lämpö Oy

  Elenia Lämpö Oy ja Touhulan liikuntapäiväkodit ovat solmineet kummiyhteistyön, jolla edistetään päiväkoti-ikäisten lasten energia- ja ympäristöasioiden tietoutta sekä osaamista Hämeenlinnassa.

  Osapuolet luovat yhdessä lapsille soveltuvia toimintamalleja, joiden avulla lisätään lasten ymmärrystä siitä, mitä energia- ja ympäristöasiat oikeasti tarkoittavat ja miten energiaa voidaan käyttää tehokkaasti ja kestävästi. Oppimisen keinoina käytetään lapsille soveltuvia tapoja, kuten leikkejä, pelejä sekä erilaisia ongelmanratkaisu- ja tutkimustehtäviä, jotka tarjoavat lapsille elämyksiä sekä oivaltamisen ja uuden löytämisen iloa. Lisäksi järjestetään muita aktiviteetteja, kuten esimerkiksi teemaviikkoja, joihin vanhemmatkin voivat osallistua. Tehtyjä sisältöjä voidaan hyödyntää myös muiden Touhulan liikuntapäiväkotien toiminnassa.

  Kestävä kehitys on mukana Touhulan liikuntapäiväkotien arjessa jo nyt. Päiväkotien kaikessa toiminnassa vähennetään jätteen määrää ja hävikkiä. Lapset osallistuvat myös kierrättämiseen.

  – On hienoa, että voimme aloittaa yhteistyön Touhulan liikuntapäiväkotien kanssa, joka on aktiivinen ja vastuullinen toimija. Haluamme yhteistyöllämme panostaa tulevaisuuteen ja olla mukana rakentamassa entistä parempaa yhteiskuntaa. Kertomalla energia- ja ympäristöasioista sekä kannustamalla toimimaan yhteisten pelisääntöjen mukaan opitaan ja saadaan yhdessä aikaan tuloksia, kertoo viestintäpäällikkö Mervi Kainulainen Elenia Lämmöstä.

  Päiväkotien kestävän kehityksen opetuksen tavoitteena on kasvattaa ympäristötietoisia lapsia, jotka osaavat rakentaa tulevaisuutta omilla vastuullisilla valinnoillaan. Yhteistyö luotettavan ja ympäristöystävällisiä lämmitysratkaisuja tarjoavan Elenia Lämmön kanssa rikastuttaa päiväkotien arkea entisestään.

  – Lapset innostuvat toiminnallisista leikeistä ja tehtävistä, jotka auttavat ymmärtämään kestävän kehityksen periaatteita. Odotamme innoissamme sähköistä työkalua, jonka avulla pääsemme tutustumaan erityisesti aurinkoenergiaan, toteavat päiväkodinjohtajat Hanna Petramaa ja Anu Ruhala Touhulasta.

  Touhula Jukolassa ja Tarvasmäessä hyödynnetään aurinkoenergiaa, jonka tilannetta päiväkotilaiset voivat seurata havainnollisilta näyttötauluilta. Lisäksi Jukolan päiväkodin kiinteistö ja lämmin käyttövesi lämpiävät ympäristölle ystävällisellä kaukolämmöllä, joka tuotetaan Hämeenlinnassa pääasiassa uusiutuvalla energialla.

  Lisätietoja: www.elenia.fi