1. Päiväkodit
 2. Äänekoski
 3. Touhula Vipellys

Touhula Vipellys, Äänekoski

Taru Liukkonen Päiväkodin johtaja

Touhula Vipellys on Ääneniemen alueella sijaitseva seikkailuteemainen päiväkoti.

Päiväkodissa toimii kolme lapsiryhmää, ja päiväkodin toiminnassa painottuvat liikunta sekä kädentaidot. Kaikki päiväkodin tuokiot ja tilanteet toteutetaan pienryhmissä, lapsen osaaminen, yksilöllisyys ja ikä huomioiden. Ruokailut, ulkoilut ja päivän touhut porrastetaan siten, että lapsilla on rauhallinen ja turvallinen ympäristö, jossa aikuinen on aina läsnä.

Päiväkodin piha on jaettu isojen ja pienten lasten pihoihin sekä metsäpihaan, jossa lapset saavat seikkailla luonnon ääressä ja johon ryhmät pääsevät retkeilemään.

Touhula Vipellys toimii vuonna 2017 valmistuneissa, varta vasten päiväkodiksi rakennetuissa valoisissa ja raikkaissa tiloissa. Rakennuksessa on erikseen ruokailusali sekä jumppasali, jossa lapset pääsevät liikkumaan vapaasti.

Päiväkodin ruoka tulee päiväkodille ostopalveluna Äänekoskelta ravintola Kulkurin kuusta. Aamu- ja välipalan laittavat päiväkodin työntekijät tai keittiöapulainen itse.

Touhula Vipellys

Seikkailu
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Taru Liukkonen Päiväkodin johtaja
Ma–pe klo 12–14
Auli Pakarinen Varhaiskasvatuksen erityisopettaja

Palvelusopimukset

Kokopäivähoitopaikkojen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia päivähoitoratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisten päivähoitopaikkojen tilannetta voi tiedustella suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta määräytyy kunnallisen päivähoitohinnan mukaan, johon vaikuttaa vanhempien tulot. Laskennalliseen asiakasmaksuun lisätään yksityisen hoidon lisä, joka on tällä hetkellä 23 €.

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 151 h / kk
  131–150 h / kk
  108–130 h / kk
  85–107 h / kk
  0–84 h / kk

Hae päivähoitopaikkaa

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme päivähoitopaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä Äänekosken varhaiskasvatus- ja palvelurahahakemus.
 2. Täytä Touhulan hakemus.
 3. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa päivähoitopaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Äänekosken kaupungin palveluraha ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Äänekosken kaupungin varhaiskasvatuspalveluihin.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.