Päiväkodit Jyväskylässä

 • Touhula Fabriikki

  Kieli, Taide
  Ailakinkatu 8, 40100 Jyväskylä
 • Touhula Kulmakartano

  Taide
  Kauppakatu 2 C, 40100 Jyväskylä
 • Touhula Vaaleanpunainen talo

  Taide
  Vaasankatu 2, 40100 Jyväskylä
 • Touhula Mannisenmäki

  Seikkailu
  Mannisenmäentie 2, 40270 Jyväskylä
 • Touhula Laivakoira

  Seikkailu
  Nuutinkorventie 7, 40270 Palokka
 • Touhula Ruorimestari

  Seikkailu
  Sievisenmäentie 18, 40420 Jyväskylä
 • Touhula Meritähti

  Seikkailu
  Toritie 24, 40520 Jyväskylä
 • Touhula Amiraali

  Seikkailu
  Äijälänrannantie 5, 40520 Jyväskylä
 • Touhula Aarresaari

  Seikkailu
  Toritie 22, 40520 Jyväskylä

Touhula-päiväkodit Jyväskylässä

Jyväskylästä löydät kaikkiaan yhdeksän Touhula-päiväkotia. Jyväskylän Touhuloita sijaitsee eri puolilla kaupunkia, ja päiväkoteja löytyy niin seikkailu-, taide- kuin kieliteemaisina.

Jyväskylän kielipäiväkodit

Jyväskylässä sijaitsee yksi kieliteemainen päiväkoti: elokuussa 2019 avautuva Touhula Fabriikki Kankaan alueella. Touhula Fabriikin toinen teema on taide.

 • Touhula Fabriikki

  Uusi kieli- ja taideteemainen päiväkoti Touhula Fabriikki avataan Kankaan upeaan kulttuuriympäristöön elokuussa 2019. Touhulan kieliteemaisissa päiväkodeissa lapset pääsevät nauttimaan rikkaasta kielten maailmasta. Vuorovaikutustaitoja kehitetään muun muassa lukuhetkillä, riimeillä ja laulupeleillä. Kielen käyttämistä tehostetaan leikin, huumorin, empatian ja hyvien käytöstapojen avulla.

  Lisätietoja päiväkotiin hakemisesta tai Touhula Fabriikin toiminnasta saat päiväkodin johtajalta, jonka yhteystiedot löydät päiväkodin omilta sivuilta.

Jyväskylän taidepäiväkodit

Jyväskylässä sijaitsee kolme taideteemaista päiväkotia. Touhulan taideteemaisissa päiväkodeissa iloa ja onnistumisia koetaan visuaalisen, musiikillisen, sanallisen ja kehollisen ilmaisun kautta. Luova ilmapiiri kannustaa lapsia tutkimaan ympäröivää maailmaa uusilla tavoilla, mikä kehittää heidän ajattelu- ja oppimistaitoja.

 • Touhula Fabriikki

  Uuden päiväkoti Touhula Fabriikin toinen teema kielen lisäksi on taide. Taidepäiväkodeissa tuodaan eri taiteenalat sekä ilmaisun muodot monipuolisesti osaksi lasten arkea luovan, tutkimaan ja tulkitsemaan innostavan ympäristön luomiseksi.

 • Touhula Kulmakartano

  Keskustan yläkaupungilla sijaitseva Touhula Kulmakartano toimii 50-luvun kerrostalon alimmissa kerroksissa. Kodikkaissa toimitiloissa on yhteensä 64 paikkaa 1–6-vuotiaille lapsille. Toiminnassa hyödynnetään runsaasti lähialueen mahdollisuuksia. Lapset pääset vierailemaan muun muassa museoissa, näyttelyissä, kirjastossa, erilaisissa tapahtumissa ja konserteissa.

  Taideteemaisen päiväkodin tavoite on luoda hyväksyvä ja monitaiteinen ilmapiiri, mikä antaa mahdollisuuksia uusille elämyksille ja itseilmaisun oppimiselle. Päiväkodissa taide ei rajoitu vain ohjattuihin hetkiin, sitä nähdään kaikkialla.

  Lisää tietoa päiväkodin toiminnasta ja hoitopaikan hakemisesta saat päiväkodin johtajalta, jonka yhteystiedot löydät Kulmakartanon omilta sivuilta.

 • Touhula Vaaleanpunainen talo

  Vanhan ortopedisairaalan tiloista löytyvä Touhula Vaaleanpunainen talo sijaitsee keskustassa Hannikaisenkadun ja Vaasankadun kulmassa. Kaupungilla ja luonnossa kävely luo kokemuksia rikkaassa kaupunkiympäristössä ja luonnontiloissa. 

  Päiväkodissa luodaan mahdollisuuksia monenlaisille eri lähtökohdille elämysten kokemiseen ja itseilmaisun oppimiseen. Haluamme ylläpitää monitaiteista ja hyväksyvää ilmapiiriä. Taidepäiväkodeissa annetaan valmiuksia oppimiselle, positiiviselle omakuvalle ja sosiaalisille taidoille. Päiväkodissa hyödynnetään Green Care -ajatusta, jossa kierrättäminen ja roskien kerääminen koetaan tärkeäksi ympäristön elinvoimaisuuden edistämisessä.

  Päiväkotiin hakemisesta ja Vaaleanpunaisen talon yleisestä toiminnasta saat lisätietoa päiväkodin johtajalta, jonka yhteystiedot löydät päiväkodin omilta sivuilta.

Jyväskylän seikkailupäiväkodit

Jyväskylässä sijaitsee kuusi seikkailuteemaista Touhula-päiväkotia. Touhulan seikkailupäiväkodeissa maailmaa katsotaan lapsen silmin, yhdessä lapsen kanssa. Lapsille annetaan tilaa oivaltamiseen sekä kokemukselliseen oppimiseen. Seikkailupäiväkotien arjessa kannustetaan löytämään seikkailuja jokaisesta hetkestä. Elämyksiä tarjoaa niin liikunnalliset, musiikilliset kuin luonnossa tapahtuvat seikkailut.

 • Touhula Mannisenmäki

  Tammikuussa 2018 avatun Touhula Mannisenmäen uusissa ja avarissa tiloissa toimii yhteensä viisi lapsiryhmää. Seikkailuteema näkyy päiväkodin toiminnassa aktiivisesti niin liikunta-, metsä- kuin musiikkiseikkailuissa. Seikkailut saavat usein alkunsa miehistön mielikuvituksen virittävästä pullopostista.

  Päiväkodin lähiympäristö antaa mahdollisuuden retkeillä metsiin ja puistoihin, joissa seikkailu näkyy erilaisilla teemapäivillä. Valitsemme myös joka viikko viikon seikkailijan, joka pääsee yhdessä päiväkodin henkilökunnan kanssa suunnittelemaan seikkailuja ja toimintaa.

  Voit kysyä lisää päiväkodin toiminnasta ja hoitopaikan hakemisesta Mannisenmäen johtajalta, jonka yhteystiedot löydät päiväkodin omilta sivuilta.

 • Touhula Laivakoira

  Palokassa sijaitsevassa Touhula Laivakoirassa on seikkailtu jo yli 10 vuoden ajan. Päiväkodin neljä lapsiryhmää retkeilevät viikoittain lähialueen metsään ja puistoihin. Retkille pakataan välillä mukaan trangiat ja kaakaota. Päiväkodissa järjestetään myös erilaisia teemapäiviä, muun muassa nurinkurinpäivä ja hullut päivät.

  Lasten sisarukset ja vanhemmat pääsevät halutessaan mukaan seikkailuihin yhdessä pidettävillä aamupaloilla ja liikuntatuokioiden merkeissä. Joskus vanhemmat yllätetään leipomalla pullia tai lähettämällä heille pullopostia.

  Touhula Laivakoiraan hakemisesta ja päiväkodin toiminnasta voit kysyä lisätietoja päiväkodin johtajalta, jonka yhteystiedot löydät Laivakoiran omilta sivuilta.

 • Touhula Ruorimestari

  Jyskässä, Päijänteen lähellä sijaitseva Touhula Ruorimestari on jaettu kahteen eri tilaan: Laiva on alle 3-vuotiaille ja Majakka sitä vanhemmille. Ryhmien yhteisessä käytössä on suuri jumppasali nimeltään Kansi. Ruorimestarin piha antaa hyvin tilaa liikkumiselle ja sieltä löytyy lapsille myös kiipeilyteline.

  Seikkailuteeman lisäksi päiväkodin toiminnassa painotetaan liikuntaa ja musiikkia. Lapsia kannustetaan liikkumaan erilaisissa tilanteissa päivän aikana, jumppasali on käytössä päivittäin ja käytävistä saa muokattua temppuratoja. Ruorimestarin pihalta löytyy myös mahdollisuuksia monenlaisiin ulkoleikkeihin hiekka- ja vesialtaiden avulla.

  Lasten motoristen taitojen kehittäminen onnistuu mainiosti läheltä löytyvissä maastoissa. Lähiympäristöä hyödynnetään runsaasti muun muassa käymällä retkillä rannalla sekä talvella hiihtäen ja luistellen.

  Lisätietoa päiväkodin monipuolisesta arjesta ja hoitopaikan hakemisesta voit kysyä päiväkodin johtajalta, jonka yhteystiedot löydät Ruorimestarin omilta sivuilta.

 • Touhula Meritähti

  Kuokkalan Tikassa sijaitsevan Touhula Meritähden seikkailuteema näkyy muun muassa mielikuvituksen värittämässä arjessa, ryhmätyötaitojen kehittämisessä ja metsäseikkailuissa. Päiväkodin avarat ja valoisat tilat houkuttelevat seikkailemaan ja antavat lapsille mainiot puitteet erilaisille sisäpuuhille. Turvallinen ympäristö luo hyvät mahdollisuudet myös ulkona liikkumiseen ja seikkailemiseen.

  Seikkailun ohessa päiväkodin toiminnassa painotetaan musiikkia ja liikuntaa. Päiväkodissa liikutaan päivän aikana aktiivisesti vähintään kaksi tuntia ja päiväkodin läheltä löytyy erilaisia hyödynnettäviä liikuntapaikkoja. Yrttisuon urheilukentällä tutustutaan erilaisiin liikuntalajeihin, varsinkin talvella. Yli 3-vuotiaat pääsevät kuukausittain jumppaamaan Graniitin karatesaliin.

  Touhula Meritähden seikkailuntäyteisestä arjesta saat lisätietoa päiväkodin johtajalta, jonka yhteystiedot löydät Meritähden omilta sivuilta.

 • Touhula Amiraali

  Touhula Amiraalissa jokaiseen päivään sisältyy pieni seikkailun siemen. Äijälänrannassa sijaitsevat merihenkiset ja mukavat tilat soveltuvat monenlaiseen käyttöön. Välillä seikkailut ovat pieniä ja salaisia, joskus taas lähdetään kauemmaksikin päiväkodin pihalta. Yksi suosituista retkikohteista on läheinen järven ranta, mistä löytyy myös lintutorni.

  Seikkailuteeman lisäksi päiväkodin toiminnassa painotetaan erityisesti liikuntaa. Päiväkodin suurella pihalla onkin hyvin tilaa leikkiä ja juosta. Hiekkatekonurmi on mainio pallopelien pelaamiseen ja talvella puolestaan luisteluun jäädytyksen jälkeen. Päivittäisen ohjatun liikunnan lisäksi lapset saavat liikkua myös omaehtoisesti.

  Lisätietoa päiväkodin toiminnasta tai hoitopaikan hakemisesta saat päiväkodin johtajalta, jonka yhteystiedot löydät Amiraalin omilta sivuilta.

 • Touhula Aarresaari

  Touhula Aarresaaren ympäristö luo mahtavat mahdollisuudet liikkumiselle. Päiväkodissa seikkaillaan yhdessä liikunnan ja musiikin tahdissa ja päivän askareita toteutetaan pienryhmien omissa toimintatuokioissa. Päiväkodissa toimii kolme lapsiryhmää. Koko talon kesken järjestetään seikkailuja ja erilaisia iltapäivien tapahtumia. Tikan koulun läheisyys mahdollistaa hyvät puitteet päiväkodin ja koulun välisen yhteistyön tekemiselle.

  Päiväkodin monipuolisen oppimisympäristön toiminnassa mielikuvitus ja tarinat ovat tärkeässä osassa salaisia tehtäviä tehdessä. Luonto on suuressa osassa päiväkodin toimintaa, ja esimerkiksi metsäretkillä liikutaan paljon. Yhdessä lasten kanssa opitaan luonnon arvostamista ja sen tuomia mahdollisuuksia omalle kasvulle ja kehitykselle.

  Hoitopaikan hakemisesta ja päiväkodin arjesta saat lisätietoa päiväkodin johtajalta, jonka yhteystiedot löydät Aarresaaren omilta sivuilta.

Varhaiskasvatukseen hakeminen

Varhaiskasvatuspaikan hakeminen Jyväskylän Touhuloista onnistuu kätevästi päiväkotien omilta sivuilta löytyvän sähköisen hakemuksen avulla. Hakemuksen jätettyäsi päiväkodista ollaan yhteydessä viikon sisällä. Hakeminen ei vielä sido sinua päätöksen tekemiseen, eli voit tarvittaessa käydä vaikka tutustumassa päiväkotiin ennen palvelusopimuksen tekemistä. Päiväkodin johtaja kertoo halutessasi sinulle lisää hakuprosessista tai päiväkodin toiminnasta. Päiväkodin johtajan yhteystiedot löydät aina kunkin päiväkodin omilta sivuilta.

Jyväskylän kaupungin palveluseteli

Jyväskylän kaupunki avustaa perheitä yksityisen varhaiskasvatuksen kustannuksissa palvelusetelillä. Palveluseteliä voidaan hakea sähköisesti kaupungin verkkosivuilta, kun päiväkotipaikka on otettu vastaan ja palvelusopimus Touhulan kanssa on allekirjoitettu. Perheen koko ja tulot vaikuttavat palvelusetelin arvoon.

Tietoa Touhulasta

Touhula on yksityinen päiväkotiperhe, joka tarjoaa laadukasta varhaiskasvatusta sekä esiopetusta. Touhulan keskeinen tavoite on olla luomassa onnellista lapsuutta.

Touhulassa panostetaan yhteishenkeen ja vuorovaikutukseen. Tehtävämme on tukea perhettä lapsen kasvatuksen kanssa kokonaisvaltaisesti, avoimella ja rehellisellä yhteistyöllä päiväkodin ja perheen välillä. Jokaiselle lapselle tehdään henkilökohtainen varhaiskasvatussuunnitelma. Vakaat ja luottamukselliset suhteet lasten ja päiväkodin henkilökunnan välillä luovat perustukset jokapäiväiselle päiväkodin toiminnalle.

Touhulassa ymmärretään, että lapset tuntevat itse oman uteliaisuutensa parhaiten. Lapset pääsevät oppimaan itselleen luontaisilla tavoilla ja havainnoimalla heitä ympäröivää maailmaa. Lapsille annetaan tilaa oppia ja osallistua, sekä myös erehtymisen kautta lähteä yrittämään asioita uudelleen. Touhulan tärkeänä vastuuna on olla luomassa pohjaa lapsen tulevaisuuden rakentamiselle.