Päiväkodit Jyväskylässä

 • Touhula Aarresaari

  Seikkailu
  Toritie 22, 40520 Jyväskylä
 • Touhula Amiraali

  Seikkailu
  Äijälänrannantie 5, 40520 Jyväskylä
 • Touhula Fabriikki

  Kieli, Taide
  Ailakinkatu 8, 40100 Jyväskylä
 • Touhula Kulmakartano

  Taide
  Kauppakatu 2 C, 40100 Jyväskylä

Touhula-päiväkodit Jyväskylässä

Jyväskylästä löydät kaikkiaan neljä Touhula-päiväkotia. Jyväskylän Touhuloita sijaitsee eri puolilla kaupunkia, ja päiväkoteja löytyy niin seikkailu-, taide- kuin kieliteemaisina.

Jyväskylän kielipäiväkodit

Jyväskylässä sijaitsee yksi kieliteemainen päiväkoti: elokuussa 2019 avautunut Touhula Fabriikki Kankaan alueella. Touhula Fabriikin toinen teema on taide.

 • Touhula Fabriikki

  Uusi kieli- ja taideteemainen päiväkoti Touhula Fabriikki avattiin Kankaan upeaan kulttuuriympäristöön elokuussa 2019. Touhulan kieliteemaisissa päiväkodeissa lapset pääsevät nauttimaan rikkaasta kielten maailmasta. Vuorovaikutustaitoja kehitetään muun muassa lukuhetkillä, riimeillä ja laulupeleillä. Kielen käyttämistä tehostetaan leikin, huumorin, empatian ja hyvien käytöstapojen avulla.

  Lisätietoja päiväkotiin hakemisesta tai Touhula Fabriikin toiminnasta saat päiväkodin johtajalta, jonka yhteystiedot löydät päiväkodin omilta sivuilta.

Jyväskylän taidepäiväkodit

Jyväskylässä sijaitsee kaksi taideteemaista päiväkotia. Touhulan taideteemaisissa päiväkodeissa iloa ja onnistumisia koetaan visuaalisen, musiikillisen, sanallisen ja kehollisen ilmaisun kautta. Luova ilmapiiri kannustaa lapsia tutkimaan ympäröivää maailmaa uusilla tavoilla, mikä kehittää heidän ajattelu- ja oppimistaitoja.

 • Touhula Fabriikki

  Päiväkoti Touhula Fabriikin toinen teema kielen lisäksi on taide. Taidepäiväkodeissa tuodaan eri taiteenalat sekä ilmaisun muodot monipuolisesti osaksi lasten arkea luovan, tutkimaan ja tulkitsemaan innostavan ympäristön luomiseksi.

 • Touhula Kulmakartano

  Keskustan yläkaupungilla sijaitseva Touhula Kulmakartano toimii 50-luvun kerrostalon alimmissa kerroksissa. Kodikkaissa toimitiloissa on yhteensä 64 paikkaa 1–6-vuotiaille lapsille. Toiminnassa hyödynnetään runsaasti lähialueen mahdollisuuksia. Lapset pääset vierailemaan muun muassa museoissa, näyttelyissä, kirjastossa, erilaisissa tapahtumissa ja konserteissa.

  Taideteemaisen päiväkodin tavoite on luoda hyväksyvä ja monitaiteinen ilmapiiri, mikä antaa mahdollisuuksia uusille elämyksille ja itseilmaisun oppimiselle. Päiväkodissa taide ei rajoitu vain ohjattuihin hetkiin, sitä nähdään kaikkialla.

  Lisää tietoa päiväkodin toiminnasta ja hoitopaikan hakemisesta saat päiväkodin johtajalta, jonka yhteystiedot löydät Kulmakartanon omilta sivuilta.

Jyväskylän seikkailupäiväkodit

Jyväskylässä sijaitsee kaksi seikkailuteemaista Touhula-päiväkotia. Touhulan seikkailupäiväkodeissa maailmaa katsotaan lapsen silmin, yhdessä lapsen kanssa. Lapsille annetaan tilaa oivaltamiseen sekä kokemukselliseen oppimiseen. Seikkailupäiväkotien arjessa kannustetaan löytämään seikkailuja jokaisesta hetkestä. Elämyksiä tarjoaa niin liikunnalliset, musiikilliset kuin luonnossa tapahtuvat seikkailut.

 • Touhula Aarresaari

  Touhula Aarresaaren ympäristö luo mahtavat mahdollisuudet liikkumiselle. Päiväkodissa seikkaillaan yhdessä liikunnan ja musiikin tahdissa ja päivän askareita toteutetaan pienryhmien omissa toimintatuokioissa. Päiväkodissa toimii kolme lapsiryhmää. Koko talon kesken järjestetään seikkailuja ja erilaisia iltapäivien tapahtumia. Tikan koulun läheisyys mahdollistaa hyvät puitteet päiväkodin ja koulun välisen yhteistyön tekemiselle.

  Päiväkodin monipuolisen oppimisympäristön toiminnassa mielikuvitus ja tarinat ovat tärkeässä osassa salaisia tehtäviä tehdessä. Luonto on suuressa osassa päiväkodin toimintaa, ja esimerkiksi metsäretkillä liikutaan paljon. Yhdessä lasten kanssa opitaan luonnon arvostamista ja sen tuomia mahdollisuuksia omalle kasvulle ja kehitykselle.

  Hoitopaikan hakemisesta ja päiväkodin arjesta saat lisätietoa päiväkodin johtajalta, jonka yhteystiedot löydät Aarresaaren omilta sivuilta.

 • Touhula Amiraali

  Touhula Amiraalissa jokaiseen päivään sisältyy pieni seikkailun siemen. Äijälänrannassa sijaitsevat merihenkiset ja mukavat tilat soveltuvat monenlaiseen käyttöön. Välillä seikkailut ovat pieniä ja salaisia, joskus taas lähdetään kauemmaksikin päiväkodin pihalta. Yksi suosituista retkikohteista on läheinen järven ranta, mistä löytyy myös lintutorni.

  Seikkailuteeman lisäksi päiväkodin toiminnassa painotetaan erityisesti liikuntaa. Päiväkodin suurella pihalla onkin hyvin tilaa leikkiä ja juosta. Hiekkatekonurmi on mainio pallopelien pelaamiseen ja talvella puolestaan luisteluun jäädytyksen jälkeen. Päivittäisen ohjatun liikunnan lisäksi lapset saavat liikkua myös omaehtoisesti.

  Lisätietoa päiväkodin toiminnasta tai hoitopaikan hakemisesta saat päiväkodin johtajalta, jonka yhteystiedot löydät Amiraalin omilta sivuilta.

Varhaiskasvatukseen hakeminen

Varhaiskasvatuspaikan hakeminen Jyväskylän Touhuloista onnistuu kätevästi päiväkotien omilta sivuilta löytyvän sähköisen hakemuksen avulla. Hakemuksen jätettyäsi päiväkodista ollaan yhteydessä viikon sisällä. Hakeminen ei vielä sido sinua päätöksen tekemiseen, eli voit tarvittaessa käydä vaikka tutustumassa päiväkotiin ennen palvelusopimuksen tekemistä. Päiväkodin johtaja kertoo halutessasi sinulle lisää hakuprosessista tai päiväkodin toiminnasta. Päiväkodin johtajan yhteystiedot löydät aina kunkin päiväkodin omilta sivuilta.

Jyväskylän kaupungin palveluseteli

Jyväskylän kaupunki avustaa perheitä yksityisen varhaiskasvatuksen kustannuksissa palvelusetelillä. Palveluseteliä voidaan hakea sähköisesti kaupungin verkkosivuilta, kun päiväkotipaikka on otettu vastaan ja palvelusopimus Touhulan kanssa on allekirjoitettu. Perheen koko ja tulot vaikuttavat palvelusetelin arvoon.

Tietoa Touhulasta

Touhula on yksityinen päiväkotiperhe, joka tarjoaa laadukasta varhaiskasvatusta sekä esiopetusta. Touhulan keskeinen tavoite on olla luomassa onnellista lapsuutta.

Touhulassa panostetaan yhteishenkeen ja vuorovaikutukseen. Tehtävämme on tukea perhettä lapsen kasvatuksen kanssa kokonaisvaltaisesti, avoimella ja rehellisellä yhteistyöllä päiväkodin ja perheen välillä. Jokaiselle lapselle tehdään henkilökohtainen varhaiskasvatussuunnitelma. Vakaat ja luottamukselliset suhteet lasten ja päiväkodin henkilökunnan välillä luovat perustukset jokapäiväiselle päiväkodin toiminnalle.

Touhulassa ymmärretään, että lapset tuntevat itse oman uteliaisuutensa parhaiten. Lapset pääsevät oppimaan itselleen luontaisilla tavoilla ja havainnoimalla heitä ympäröivää maailmaa. Lapsille annetaan tilaa oppia ja osallistua, sekä myös erehtymisen kautta lähteä yrittämään asioita uudelleen. Touhulan tärkeänä vastuuna on olla luomassa pohjaa lapsen tulevaisuuden rakentamiselle.