Päiväkodit Hämeenlinnassa

 • Touhula Tarvasmäki

  Liikunta
  Vanha Alikartanontie 6, 13300 Hämeenlinna
 • Touhula Jukola

  Liikunta
  Kekkurinkuja 6, 13500 Hämeenlinna

Hämeenlinnan Touhula-päiväkodit

Hämeenlinnassa on kaksi Touhulan liikuntapäiväkotia. Touhulan liikuntateemaisissa päiväkodeissa lapsille annetaan ohjatun toiminnan lisäksi aina aikaa myös omaehtoiselle liikkumiselle ja leikille. Liikunta tuodaan osaksi päiväkodin päivittäisiä toimintoja ja lasten kanssa keskustellaan liikunnan tärkeydestä.

Liikuntapäiväkodit

Liikuntateemaisissa Touhula-päiväkodeissa liikkuminen on mukana kaikilla oppimisen alueilla. Lupaamme, että Touhulassa lapset pääsevät kokemaan liikunnan iloa joka päivä. Lapset saavat ilmaista itseään, kokeilla omia rajojaan ja kokea onnistumisia liikkumisen kautta. 

 • Touhula Jukola

  Touhula Jukolan löydät Hattelmalanharjun läheisyydestä Jukolasta. Suuret ja valoisat tilat antavat lapsille mahdollisuuden aktiiviselle liikkumiselle. Liikuntateemaisessa päiväkodissa tuetaan lasten omatoimista liikuntaa. Liikkumaan päästään runsaasti, vähintään kahden tunnin verran päivän aikana. Päiväkodissa halutaan tuoda myös lasten perheet mukaan liikkumaan, joten Jukolassa järjestetään säännöllisesti lasten ja vanhempien yhteisiä liikuntatapahtumia.

  Päiväkodissa hyödynnetään lähialueen puistoja ja metsää retkien tekemiseen. Ajoittain vierailuja tehdään lisäksi Jukolan kirjastoon. Talvisin lasten kanssa voidaan käydä luistelemassa läheltä löytyvällä jäähallilla tai koulun kentällä. Myös mäenlasku kuuluu lasten talvisuosikkeihin.

  Päiväkodin johtaja kertoo mielellään lisää liikuntapäiväkodin toiminnasta. Johtajan yhteystiedot löytyvät päiväkodin omilta sivuilta.

 • Touhula Tarvasmäki

  Touhula Tarvasmäen tilat on suunniteltu päiväkotitoimintaa ja lasten liikkumista varten. Lapset liikkuvat päiväkodeissa aktiivisesti ja reipasta liikuntaa saadaan päivän aikana vähintään kaksi tuntia. Liikkuminen on myös luonteva osa muita lasten päivittäisiä toimintoja, kuten siirtymätilanteita ja leikkiä. Päiväkodista löytyy muun muassa kiipeilyseinä, puolapuut ja alue sählyn pelaamiselle.

  Päiväkodissa tehdään retkiä viikoittain. Lähialueen metsät ja puistot ovat mainioita retkikohteita. Koko talon yhteiset musiikkituokiot sekä vanhempien kahvihetket kuuluvat myös säännöllisesti päiväkodin toimintaan. Lapset pääsevät toteuttamaan itseään ja heidän toiveitaan kuunnellaan päiväkodin toimintaa suunnitellessa.

  Lisätietoja päiväkodin toiminnasta saat halutessasi päiväkodin johtajalta. Johtajan yhteystiedot löydät päiväkodin omilta sivuilta.

Varhaiskasvatukseen hakeminen

Varhaiskasvatuspaikan hakeminen Touhulasta tapahtuu sähköisellä hakulomakkeella. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen vastaanottamisesta. Saat halutessasi lisätietoja hakuprosessista päiväkodin johtajalta, jonka yhteystiedot löydät aina kyseisen päiväkodin omilta sivuilta. Hoitopaikan hakeminen ei vielä sido sinua sen vastaanottamiseen. Voit siis hyvin käydä tutustumiskäynnillä päiväkodissa hakemuksen jätettyäsi, ennen sopimuksen tekemistä.

Hämeenlinnan kaupungin palveluseteli

Touhula-päiväkodista hoitopaikkaa hakevan on mahdollista saada avustuksena Hämeenlinnan kaupungin palveluseteli. Varmista ennen hoitopaikan vastaanottamista palvelusuunnittelijalta, että palveluseteli voidaan myöntää. Kun hoidon aloittamisesta on sovittu, palveluseteliä haetaan kaupungilta sähköisesti. Yksityinen varhaiskasvatus on palvelusetelin kanssa samanhintaista kuin kunnallisessa päiväkodissa.