Takaisin postauksiin

Touhulassa lapset oppivat kieliä

Uuden opetussuunnitelman mukaan lapset halutaan vieraiden kielten pariin yhä aikaisemmin. Touhula haluaa olla mukana tässä uudistuksessa. Tavoitteen saavuttamiseksi Touhula-päiväkodit ja Moomin Language School ovat sopineet yhteistyöstä, joka tuo Moomin Language Schoolin digitaalisen sovelluksen yhteensä 50:een päiväkotiin eri puolilla Suomea. Moomin Language School on sosiaalinen ja digitaalinen oppimisympäristö, jonka avulla englanninkieltä opitaan pelaamalla digitaalista peliä itsenäisesti ja ryhmässä erilaisissa leikkituokioissa. Touhula-päiväkodeissa Moomin Language School tavoittaa noin 2000 lasta, ja sovellus on maksutta Touhulan lasten käytössä.

Touhulassa oppimissovellus tulee olemaan osa päiväkodin arkea. Kielitaidon lisäksi harjoitukset kehittävät lapsen luovuutta, muistia, matemaattista ajattelua ja sosiaalisia taitoja. Oppimiseen menee päivittäin vain 5–15 minuuttia. Leikkituokioissa syvennetään digitaalisesti opittuja asioita ja rohkaistaan käyttämään uutta kieltä sosiaalisissa tilanteissa päiväkotikavereiden kanssa.

Tutkimusten mukaan paras aika oppia uusi kieli on alle kouluikäisenä, sillä silloin uudet tiedot karttuvat nopeasti ja lapsen luontainen kiinnostus kieliä kohtaan voidaan hyödyntää parhaiten.

”Varhainen kielten oppiminen on nostettu yhdeksi keinoksi saada suomalaiset oppimaan useampia kieliä ja meillä Touhulassa on mahdollisuus olla edistämässä tätä asiaa. Pienet lapset ovat vastaanottavaisia uuden kielen oppimiselle, leikkien ja tänä päivänä myös digitaalisten välineiden avulla”, toteaa Virpi Holmqvist Touhulasta.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myös huomioinut lasten varhaisen kielen oppimisen Uusi peruskoulu -ohjelmassa. Opetus- ja kulttuuriministeriö aloittaa kokeilun, jossa vieraan kielen opinnot alkavat jo ensimmäisellä luokalla tai varhaiskasvatuksessa.

Lisätiedot:
Anu Guttorm, toimitusjohtaja, Playvation Oy, Moomin Language School -palvelun tuottaja, anu.guttorm@playvation.com, +358 40 746 3810

Juha Telkkinen, toimitusjohtaja, Promentor Solutions Oy, Moomin Language School -kumppani Suomessa, juha.telkkinen@promentor.fi, +358 400 440 443

Virpi Holmqvist, toimitusjohtaja, Touhula Varhaiskasvatus Oy, virpi.holmqvist@touhula.fi,
+358 40 537 6133

Samankaltaisia postauksia