Takaisin postauksiin

Touhula-päiväkodeissa lapset liikkuvat keskimäärin 2,5 tuntia joka päivä

Reima ja Touhula aloittivat liikkumista mittaavien ReimaGO-sensorien koekäytön viime syksynä. Nyt Touhula aikoo tuoda ReimaGO-sensorit kaikkiin päiväkoteihinsa.

Lasten riittävä, terveyttä edistävä arkiliikunta on sekä Reimalle että Touhulalle tärkeä tavoite. Jotta liikkumisesta muodostuisi elämäntapa, on sen kuuluttava jo lapsesta asti jokapäiväiseen elämään.

Touhula aloitti ReimaGO-aktiivisuussensorien käyttökokeilun lähes 200 lapsen voimin syksyllä 2017. Mukana kokeilussa oli kahdeksan päiväkotia ympäri Suomea. Kokeilun tulokset olivat niin hyvät, että yhteistyötä päätettiin laajentaa ottamalla sensorit ensi syksynä kaikkien 5–7-vuotiaiden päivittäiseen käyttöön.

Sensorimittausten mukaan päiväkotilasten liikunta koostuu monista pienistä hetkistä päivän aikana. Syksyn pilottikokeilun yhteenvedossa liikuntamäärän päivittäiseksi keskiarvoksi muodostui 2,5 tuntia liikuntaa.

– ReimaGO innosti lapsia liikkumaan, ja kokeilun myötä lasten liikunnan tärkeys nousi myös vanhempien tietoisuuteen. Kokeilussa mukana olleiden Touhuloiden lasten käytön myötä havaitsimme, ettei liikunnan välttämättä aina tarvitse olla ohjattu, intensiivisen hikiliikunnan hetki. Niilläkin on paikkansa, mutta lapset todistetusti liikkuvat koko ajan, kun heille annetaan siihen mahdollisuus, kertoo Reiman brändi- ja markkinointijohtaja Topi Lintukangas.

– Liikkuminen on osa lapsen hyvinvointia ja tervettä kasvua, sekä yksi keskeisistä tavoitteistamme. ReimaGO-aktiivisuussensorit tuovat lasten liikkumiseen digitaalisen ja pelillisen puolen, ja sensori auttaa myös vanhempia seuraamaan, miten Touhula-päiväkotien liikuntalupaus toteutuu, linjaa Touhulan markkinointi- ja viestintäjohtaja Ossi Ahto.

– Mittaustuloksista näkyy selvästi, että eniten liikuntaa tulee aamu- ja iltapäivisin, kun lapset ulkoilevat. Tämä on luonnollista, sillä siellä lapsilla on eniten tilaa liikkua. On tärkeää saada liikkuminen osaksi lasten elämää, mikä ei tarkoita ainoastaan liikuntaan varattuja hetkiä, vaan koko arkea.

Touhulan mittauksissa lasten liikunta jakaantui melko tasaisesti viikon eri päiville. Maanantai oli kuitenkin kaikissa päiväkodeissa selvästi aktiivisin päivä – liekö syynä siihen innostus, jonka aiheuttaa kavereiden jälleennäkeminen taas uuden viikon alkaessa?

Reima ja Touhula jatkavat yhteistyötä

Pilottikokeilun jälkeen Reima ja Touhula varhaiskasvatus aikovat viedä yhteistyöhankettaan eteenpäin. Kehityskuvioissa ovat mukana paitsi aktiivisuussensorit, myös muut yhteisen tekemisen mahdollisuudet. Yhtiöiden suunnitelmissa on toiminnan laajentaminen mahdollisesti jopa kansainvälisille markkinoille asti.

Kuvia ja lisätietoja:

Riikamaria Paakkunainen, Communications Manager, Reima Oy
riika.paakkunainen@reima.com, puh. +358 50 322 8293

Ossi Ahto, CMO, Touhula Varhaiskasvatus Oy
ossi.ahto@touhula.fi, puh. +35840 083 3883

 

Touhula Varhaiskasvatus Oy

Touhula on yksityinen päiväkotiperhe, joka tarjoaa lapsille laadukasta, monipuolista ja virikkeellistä varhaiskasvatusta sekä esiopetusta. Touhula Varhaiskasvatus Oy on perustettu vuonna 2010 Oulussa.

Touhula-päiväkotien varhaiskasvattajat hoitavat lähes 10 000 lasta 160 päiväkodissa eri puolilla Suomea.

Reima lyhyesti

Reima® on johtava lasten ulkoiluvaatemerkki. Kankaanpäässä vuonna 1944 perustettu Reima Oy työllistää yli 400 ihmistä, ja yrityksen liikevaihto vuonna 2017 oli noin 112 M €. Reiman tuotteista valtaosa myydään ulkomaille yli 70 eri maahan.

Reiman missiona on taata lapsille vapaus liikkua ja leikkiä ulkona säästä riippumatta. Tuotteiden suunnittelun perustana ovat toiminnallisuus, turvallisuus ja innovatiivisuus sekä raikas suomalainen design. Vaatteita arvioi maailman rehellisin ja säälimättömin testaustiimi: lapset. Tutustu tarkemmin: www.reima.com 

Samankaltaisia postauksia