Takaisin postauksiin

Touhula ehdolla Ilmarisen työkykypalkinnon saajaksi!

Touhula Varhaiskasvatus on päässyt viiden finalistin joukkoon Ilmarisen työkykykilpailussa!

Touhula onkin viimeisen kahden vuoden aikana kehittänyt ja selkiyttänyt työkykyjohtamisen toimintamalleja. Samalla Touhula on panostanut päiväkotien esimiesten osaamiseen.

– Olemme luoneet toimintamalleja ja hyviä käytäntöjä, joiden avulla työntekijöiden työkykyä tuetaan esimiesten, HR:n ja työterveyshuollon yhteistyönä. Näillä toimilla haluamme lisätä työhyvinvointia, vähentää sairauspoissaoloja ja pidentää työuria, Touhulan henkilöstöjohtaja Jaana Lamberg kertoo.

– Esimiehen rooli työntekijän työhyvinvoinnissa on kaikkein tärkein. Kaikkien muiden toimijoiden tehtävä on auttaa häntä onnistumaan työssään.

Touhula on lähtenyt ensimmäisenä varhaiskasvatusalan toimijana järjestelmällisesti kehittämään päiväkotien johtamista ja esimiestyötä. Tavoitteena on, että vuoteen 2019 mennessä jokainen Touhula-päiväkodin esimies on suorittanut Lähiesimiestyön ammattitutkinnon. Tällä hetkellä koulutuksen on suorittanut tai sitä suorittaa noin 75 prosenttia päiväkotien johtajista.

– Laki edellyttää päiväkodin johtajalta varhaiskasvatusalan tutkintoa, johon ei sisälly johtamisen tai esimiestaitojen opetusta. Esimiehen osaaminen heijastuu kuitenkin suoraan henkilöstön hyvinvointiin sitä kautta aina asiakaskokemukseen asti, Lamberg muistuttaa.

– Haluamme, että jokaisessa päiväkodissa on koulutettu, ammattitaitoinen johtaja. Se on edellytys hyvälle arjelle.

Ilmarisen työkykypalkinto 2018 jaetaan työkykyjohtamisessa ansioituneelle yritykselle 13.11.2018.

Samankaltaisia postauksia