Takaisin postauksiin

Tiedote väärinkäsityksestä Touhula Myötätuulessa 4.6.

Touhulan päiväkoti Myötätuulessa tapahtui maanantaina 4.6. inhimillisen virheen seurauksena väärinkäsitys, jossa yhden lapsen sijaishakija haki väärinymmärryksestä johtuen mukaansa väärän lapsen. Touhula Myötätuulen työntekijät ovat selvittäneet tapahtuneen asianosaisten perheiden ja päiväkodin henkilökunnan kanssa heti tapahtuneen jälkeen. Lisäksi tapahtumasta on käynnistetty selvitys, jonka perusteella Touhula tulee uudelleen arvioimaan ja tarkentamaan lasten hakutilanteisiin liittyviä toimintaohjeita henkilöstölle.

Maanantaina 4.6. päiväkodille saapunut isovanhempi tuli hakemaan lastenlastaan, jota hän ei ollut tavannut pitkään aikaan, eikä tästä syystä tunnistanut häntä. Kyseinen isovanhempi oli jutellut pihalla leikkineen lapsen kanssa, jota hän erehdyksessään luuli omaksi lapsenlapsekseen. Päiväkodin henkilökunta tarkisti Touhulan oikean toimintatavan mukaisesti kyseisen lapsen sijaishakijuuden tilanteen ja totesi, ettei lapsen tiedoissa ollut merkintää sijaishakijasta. Samaan aikaan kyseinen isovanhempi soitti haettavan lapsenlapsensa äidille. Päiväkodin työntekijä puhui puhelimessa henkilökohtaisesti kyseisen lapsen äidin kanssa sijaishakijasta, ja sai äidiltä luvan, että isovanhempi voi noutaa lapsen. Puhelun aikana ei kuitenkaan mainittu lapsen nimeä. Tämä aiheutti väärinkäsityksen syntymisen, jonka seurauksena sijaishakija lähti päiväkodista väärän lapsen kanssa.

Päiväkodin henkilökunta ymmärsi väärinkäsityksen heti tapahtuneen jälkeen, ja oli välittömästi yhteydessä molempien lasten vanhempiin. Tämän jälkeen sijaishakijaan saatiin yhteys, jonka jälkeen hän lähti palauttamaan lasta päiväkodille välittömästi. Henkilökunta ehti tilanteen havaittuaan olla yhteydessä Touhulan ohjeistuksen mukaan myös hätäkeskukseen, minkä seurauksena poliisi tuli paikalle tarkistamaan tilanteen.

Lapsen väärän sijaishakijan mukaan antanut työntekijä on tapahtuneesta järkyttynyt, ja tapausta on käsitelty yhdessä koko päiväkodin henkilökunnan ja Touhulan johdon kanssa. Myös kaikille päiväkoti Myötätuulen lasten vanhemmille on kerrottu tilanteesta.

Olemme äärimmäisen pahoillamme tapahtuneesta, ja tulemme tekemään kaikkemme, jotta vastaavat tapahtumat ehkäistään jatkossa.

Lisätietoja tapahtuneesta antaa:

Aluejohtaja Sari Juutilainen, tel. 045 125 8401, sari.juutilainen@touhula.fi

Toimitusjohtaja Virpi Holmqvist,  tel. 0405376133, virpi.holmqvist@touhula.fi

Samankaltaisia postauksia