Takaisin postauksiin

Reima ja Touhula Varhaiskasvatus yhteistyöhön

Touhula-päiväkodit pilotoi ReimaGO-aktiivisuussensoria lapsiryhmien liikuttamisen apuvälineenä. Samalla Reima toimittaa Touhulalle Reima-sadevaatesettejä, joiden on tarkoitus helpottaa päiväkotien asiakasperheiden arkea.

Suomen suurin yksityinen päiväkotiketju Touhula-päiväkodit ja johtava lastenvaatettaja Reima aloittavat yhteistyön tänä syksynä. Yhteistyössä keskitytään lasten liikuntaan ja hyvinvointiin, jotka ovat molempien yritysten liiketoiminnan ytimessä. Touhulalla on 146 päiväkotia, joista yli puolet on liikuntapainotteisia. Reima taas on tuotteillaan mahdollistanut lasten ulkoilua ja liikuntaa koko yli 70-vuotisen historiansa ajan.

ReimaGO auttaa lapsia liikkumaan.

”Lasten aktiivisen elämäntavan tukeminen on Reimalle tärkeää. Jotta saisimme ponnistuksiimme lisää voimaa, olemme valinneet yhteistyökumppaniksemme Touhulan, jolla on sama päämäärä”, kertoo Reiman toimitusjohtaja Elina Björklund. ”Yhteistyömme Touhulan kanssa on alkanut hyvin, ja vuorovaikutus on avannut molemmille osapuolille uusia näkökulmia. Tämä projekti on monialainen kokonaisuus, joka varmasti herättää myös kansainvälistä mielenkiintoa.”

Reima ja Touhula kokeilevat, kuinka hyvin ReimaGO-aktiiviisuussensori toimii lapsiryhmien liikuttamisessa. Noin 200 lasta Touhula-päiväkodeissa pääkaupunkiseudulla, Oulussa ja Savonlinnassa saavat käyttöönsä sensorit. Touhulan henkilöstö koulutetaan ryhmien vetäjille tarkoitetun mobiilisovelluksen käyttöön. Päiväkotien henkilöstö ja perheet pääsevät myös vaikuttamaan Reiman tuotekehitystyöhön, kun sensoria ja siihen liittyvää sovellusta hiotaan kasvatustyön ammattilaisten työssä entistä paremmin toimiviksi.

”Lasten riittävän liikkumisen varmistaminen on päiväkodin ja perheiden yhteinen päämäärä”, toteaa ReimaGO-liiketoiminnasta Reimalla vastaava Noora Salonoja. ”Olemme keväällä 2017 tehneet kokeiluja lapsiryhmien kanssa Iso-Britanniassa ja Suomessa. Tulosten perusteella voimme todeta, että ReimaGO on helppo ja hauska tapa innostaa lapsia liikkumaan päiväkodissa. ReimaGO:n avulla ohjaajat ja lasten vanhemmat pystyvät seuraamaan, kuinka paljon lapset päivän aikana liikkuvat, mikä lisää myös tärkeää vuoropuhelua perheiden ja päiväkodin välillä.”

Lasten liikuntasuosituksien mukaan lasten päivään pitäisi sisältyä vähintään kolme tuntia liikuntaa. Sen tulisi muodostua kevyestä liikunnasta ja reippaasta ulkoilusta sekä erittäin vauhdikkaasta fyysisestä aktiivisuudesta. Touhulassa tästä toteutuu kaksi tuntia päivässä. ReimaGO auttaa mittaamaan liikunnan määrää niin, että tavoitteen saavuttaminen voidaan myös todentaa. Syksyn kokeilun jälkeen on tarkoitus ottaa ReimaGO Touhula-päiväkodeissa laajempaan käyttöön.

Touhula varhaiskasvatus tarjoaa lapsille Reima-”työasut”

ReimaGO-kokeilujakson aikana Touhula tarjoaa muutamissa päiväkodeissa lasten käyttöön Reiman sadevaatteet. Tavoitteena on testata yhteistyömallia, jossa perheiden ei välttämättä tarvitsisi enää huolehtia kura-asujen kuljettamisesta päiväkotiin. Kaikille olisi aina sopivat, toimivat varusteet, joiden huollosta ja puhtaanapidosta päiväkoti vastaa. Tämä olisi selkeästi lisäarvoa perheille

”Haluamme tutkia, mitä Reima ja Touhula voisivat yrityksinä oppia toisiltaan ja kuinka voisimme yhdistää voimavarojamme niin, että siitä olisi paitsi molemmille yrityksille, myös lapsille ja heidän perheilleen iloa ja hyötyä”, tiivistää Touhula varhaiskasvatuksen toimitusjohtaja Virpi Holmqvist. ”Molemmilla yrityksillä on vakaa aikomus kansainvälistyä, ja siihenkin voimme saada toisiltamme tukea. Pohjoismainen varhaiskasvatus ja lasten liikuttamiseen ja ulkoiluun liittyvä tietämys ovat nyt maailmalla kovassa kurssissa. Me suomalaisetkin voimme synnyttää uutta vientiä luomalla tästä osaamisestamme palvelutuotteita, joilla pystymme parantamaan lapsiperheiden arkea missä tahansa päin maailmaa.”

Lisätiedot

ReimaGO Business Manager Noora Salonoja, noora.salonoja@reima.com
tel. +358 050 323 9620

Touhula Varhaiskasvatus Oy, toimitusjohtaja Virpi Holmqvist, virpi.holmqvist@touhula.fi,
tel. +358 40 537 6133

Aidosti lapsen tasolta lähtevä varhaiskasvatus on nyt tärkeämpää kuin koskaan. Tehtävämme on yhdessä vanhempien kanssa kasvattaa tämän päivän pienistä lapsista huomisen suuria aikuisia. Meille haluavat niin lapset ja vanhemmat kuin parhaat alan ammattilaisetkin. Yhdessä olemme maailman parhaita – pienestä pitäen. Kaikki lähtee lapsuudesta.

Reima lyhyesti

Reima® on johtava lasten ulkoiluvaatemerkki. Kankaanpäässä vuonna 1944 perustettu Reima Oy työllistää noin 300 ihmistä. Yrityksen liikevaihto oli vuonna 2016 noin 85 M €. Reiman tuotteista 80 % myydään ulkomaille noin 35 eri maahan. Reiman missiona on taata lapsille vapaus liikkua ja leikkiä ulkona säästä riippumatta. Reima®-tuotteiden suunnittelun perustana ovat toiminnallisuus, turvallisuus ja innovatiivisuus sekä raikas suomalainen design. Vaatteita arvioi maailman rehellisin ja säälimättömin testaustiimi: lapset. Tutustu tarkemmin: www.reima.fi

Mikä on ReimaGO?

Reima haluaa innostaa perheitä löytämään liikunnan ilon. Reima-asuissa lapsi voi liikkua vapaasti ja hänen olonsa pysyy mukavana. Yhdessä Suunnon kanssa Reima on kehittänyt ReimaGO-konseptin. Siihen kuuluu puettava aktiivisuussensori, liikkumiseen kannustava ilmainen mobiilisovellus ja laaja valikoima vaatteita, joissa on sensorille erityinen tasku. ReimaGO-sovelluksen voi ladata Apple App Storesta ja Google Playsta.

Samankaltaisia postauksia