Takaisin postauksiin

Espoon Vuoripirtissä lapset ja seniorit viihtyvät yhteisissä tiloissa ja pihapiirissä

Espoon Tillinmäessä sijaitseva Hoivakiinteistö Vuoripirtti on ensimmäinen kiinteistö Espoossa, jossa lapset ja seniorit kohtaavat arjen toiminnoissa päivittäin. Samassa kiinteistössä sijaitsee ikäihmisten hoivakoti Attendo Vuoripirtti ja päiväkoti Touhula VekaraVuori. Yhteinen piha ja rakennus yhdistävät nuoremman ja vanhemman sukupolven ja luovat uudenlaiset mahdollisuudet yhdessä tekemiselle. Vuoripirtin avajaisjuhlia vietetään 18.toukokuuta.

Espoolla on jo vuosikymmenien kokemus sekä yksityisen varhaiskasvatuksen hyödyntämisestä että erilaisten palveluiden niputtamisesta. Monen lähipiiriin kuuluu vanhempaa ja nuorempaa ikäpolvea, joten Vuoripirtin kaltaisille ratkaisuille on tilaus.

– On tärkeää, että ikääntyessä ja hoivapalveluiden tullessa osaksi elämää mieluisat asiat säilyvät elämässä. Ikäihmiset nauttivat lasten seurasta ja lasten leikkien seuraamisesta. Vastavuoroisesti lapset tutustuvat vanhempaan ikäpolveen. On etuoikeus työskennellä tällaisessa ympäristössä, hoivakodin johtaja Heidi Boman sanoo.

– Touhula-päiväkodissa iloitaan arkea rikastuttavasta yhteistyöstä lasten ja senioreiden kesken. Molemmat osapuolet nauttivat valtavasti yhdessä tekemisestä kuten leipomisesta ja yhteisistä lauluhetkistä, Touhulan toimitusjohtaja Virpi Holmqvist kertoo.

Vuoripirtti istuu ulkomuodoltaan kiinteäksi osaksi alueen asuntokantaa. Rakennuksen suunnittelussa on huomioitu oivallisesti tontin kaareva muoto sekä piha-alueiden leikkeihin ja ulkoiluun houkuttelevat avokalliot.

– Vuoripirtti on yksi näyttävimmistä kokonaisuuksista, jossa olemme olleet mukana. Olemme innostuneita mahdollisuudesta luoda uudenlaisia palvelumalleja Espooseen, hankkeen rakennuttamisesta ja rahoittamisesta vastanneen Suomen Hoivatilojen toimitusjohtaja Jussi Karjula hehkuttaa.

Vuoripirtti-kiinteistön omistaa Suomen Hoivatilat Oyj, joka on erikoistunut päiväkoti- ja hoivakiinteistöjen sekä palvelukortteleiden tuottamiseen, omistamiseen ja vuokraamiseen. Hoivatilat on tehnyt yhteistyötä jo 50 kunnan kanssa ja vastannut yli sadasta hoivakiinteistön rakennushankkeesta.

Lisätietoja:

Virpi Holmqvist, toimitusjohtaja, 040 537 6133, virpi.holmqvist@touhula.fi, Touhula Varhaiskasvatus Oy

Heidi Boman, hoivakodin johtaja, 044 494 4450, heidi.boman@attendo.fi, Attendo Oy

Jussi Karjula, toimitusjohtaja, 040 773 4054, jussi.karjula@hoivatilat.fi, Suomen Hoivatilat Oyj

Samankaltaisia postauksia